Hírmorzsák 2018-04-16 (12:30)

LeBron nem idegeskedik a 0-1-es állás miatt. James megelőzte Jordant a PO-ban bedobott mezőnykosarak számában, de több sorozata is megszakadt tegnap este. Oladipónak némi plusz motivációt jelentettek Dan Gilbert tavaly nyári szavai a George-cseréről. Giannis Antetokounmpo szerint nem volt jogos a hatodik személyi hibája. Marcus Smart talán visszatérhet már a Bucks elleni hetedik meccsen is, ha elhúzódik addig a párharc. Donovan Mitchell bal kislábujja megsérült. Thibodeau szerint Townsnak aktívabbnak kell lennie. A Spurs nem ajánlja be a szupermaxot Kawhi Leonardnak a nyár folyamán?

Tegnap este és ma hajnalban a második négy párharcban is lejátszották a PO első körének első mérkőzéseit, és természetesen ezek voltak a középpontban.

A Cleveland Cavaliers simán kikapott hazai pályán az Indiana Pacerstől, most pedig egy kicsit hosszabb szünet lesz a második találkozót megelőzően. LeBron Jamest kérdezték arról, hogy nem rosszabb-e így, hogy tovább rághatják magukat a zakón, amire azt felelte James, hogy ő mindig próbált kiegyensúlyozott maradni a rájátszások során. Most még csak 0-1 az állás az első körben, miközben volt már 3-1-es hátrányban a nagydöntőben is - ő az utolsó ember, akit arról kellene faggatni, hogyan fogja magát érezni a következő napokban.

Jameshez tartozik két napi statisztika is. Egyrészt pályafutása során először vesztette el az első körös párharca első találkozóját - 2012 óta először bukott egyáltalán meccset az első kanyarban, 21 mérkőzést követően szakadt meg ez a sorozata. Másrészt viszont megelőzte Michael Jordant a PO-ban bedobott mezőnykosarak számában - 2189-cel áll a második helyen a 2356 sikeres mezőnydobást számláló Kareem Abdul-Jabbar mögött.

Ehhez a párharchoz tartozik, hogy tavaly nyáron, a Paul George-cserét követően a Cleveland tulajdonosa, Dan Gilbert azt nyilatkozta, hogy jobb csomagot is kaphatott volna a Pacers George-ért - mint ismert, a Cavs is meg akarta szerezni a kiscsatárt egy Kevin Love köré épülő csomaggal egy többcsapatos csere keretein belül. A George-ért érkező és idén a liga legjobbjai közé emelkedő, tegnap az Indianát győzelemre vezető Victor Oladipót kérdezték erről, aki elmondta, hogy alapvetően is motivált, de persze ez a nyilatkozat olaj volt a tűzre - rég hangzottak már el ezek a szavak, de természetesen feljött most, hogy a Cavsszel játszanak az első körben, és emlékszik rá, hogy mit mondott Gilbert. Azt is hozzátette, hogy nem tudja befolyásolni a tulajdonos véleményét, és csak arra koncentrál, hogy a lehető legtöbbet kihozza magából.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo a Boston Celtics elleni mérkőzés hosszabbításában pontozódott ki 110-107-es bostoni vezetésnél, miután kihagyott egy büntetőt, és Terry Rozierrel harcolt a lepattanóért. A görög azt mondta a meccs után, hogy szerinte nem faultolt, mert a labdát kapta el, de a játékvezetők szerint Rozier kezét ütötte meg - együtt kell ezzel élnie, és tovább kell lépnie, mert ez a játékosok feladata. Abban reménykedik, hogy következőleg bedobja majd a büntetőt, és nem kerül hasonló helyzetbe.

Ehhez a párharchoz tartozik az a hír is, hogy Marcus Smart saját elmondása szerint 3 héten belül visszatérhet - talán már az első kör hetedik találkozóján is, ha annyira elhúzódik a Bucks elleni sorozat, de a második körben biztosan. Felraktak a hüvelykujjára egy új kötést, amivel már tudott edzeni is egy kicsit - nem akarnak elsietni semmit, úgyhogy két hét múlva még lesz egy orvosi vizsgálata, de ha ott rábólintanak, akkor megpróbál egy kicsit hamarabb is újra pályára kerülni.

Szintén sérülés: a Utah Jazznél Donovan Mitchell bal lábfején a kislábujja megsérült a ma hajnali, Oklahoma City Thunder elleni összecsapáson. Még a mérkőzésen megröntgenezték, de miután törést nem találtak nála, vissza is állt Mitchell.

A Minnesota Timberwolvesnál Karl-Anthony Towns finoman szólva is visszafogott volt - a Houston Rockets folyamatosan duplázta a centert, aki végül mindössze 8 ponttal zárta élete első PO-meccsét 3/9-es mezőnymutatóval. Tom Thibodeau vezetőedzőt kérdezték erről az összecsapás után, amire annyit mondott, hogy aktívabbnak kell lennie Townsnak. Megkérdezték, hogy mégis hogyan kellene ezt megtennie, akkor pedig azt válaszolta a tréner, hogy többet kellene futni a lepattanók megszerzése után, folyamatosan mozognia kellene, főleg ha gyorsan indulnak, és olyan helyzetekben kellene pozíciót fognia, ahol nehezebb őt dupláznia az ellenfélnek.

A meccsek mellett még egy fő téma volt, mégpedig Kawhi Leonard - tegnap este már beszámoltunk róla, hogy jelen állás szerint a San Antonio Spurs sztárja kihagyja a teljes hátralévő idényt. Ehhez kapcsolódik, hogy Jabari Young (San Antonio Express-News) értesülései szerint a ligában dolgozó vezetők közül többen is úgy gondolják, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a Spurs a nyáron beajánlja Leonardnak az 5 éves, 219 millió dolláros szupermax hosszabbítást. Egy nyugati konferenciában tevékenykedő szakvezető azt is hozzátette, hogy szerinte nagy hiba lenne, ha Gregg Popovich-ék elcserélnék sztárjukat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus