Hírmorzsák 2018-04-17 (13:00)

Embiid kifakadt, hogy nem hagyják játszani - Brett Brown szerint teljesen érhető a center frusztráltsága. Kawhi Leonard és LeBron James sorsa összefonódik? Tyronn Lue azt kérte Jamestől, hogy legyen agresszívebb a mérkőzések elején. A Knicks szerdán tárgyal Mark Jacksonnal is - Jeff Van Gundyt egyelőre nem veszik számításba. Donovan Mitchell játéka még kérdéses a Thunder elleni második meccsre. Továbbra is 101 millió dollárra becsüli a liga a jövő évi sapkát. 8%-kal nőtt az alapszakasz nézettsége az előző idényhez képest.

A Philadelphia Sixersnél Joel Embiid nem játszott a Miami Heat elleni második találkozón annak ellenére sem, hogy az agyrázkódás-protokollon átesett. A Sixers kikapott, a center pedig az összecsapás után instagramra azt írta, hogy nagyon elege van már abból, hogy gyerekként kezelik. Ramona Shelburne (ESPN) rákérdezett erre Embiidnél, aki azt mondta, hogy PO-ot ígért a városnak, de most nem tud a pályán lenni, és lehet, hogy csütörtökön sem lesz ott - mindennél jobban szeretne játszani.

A csapaton belül úgy gondolják, hogy a center szerepet vállalhat a Heat elleni sorozatban, csak még az sem biztos, hogy ez a harmadik mérkőzésen fog megtörténni. Brett Brown vezetőedző annyit mondott erre, hogy megérti Embiid frusztráltságát, nincs ezzel semmi baj - játszani akar, a csapatával akar lenni, szeretné, ha a nézők is látnák, és túl akar esni ezen a problémán (mint ismert, arccsonttörése volt az alapszakasz végén, miután Markelle Fultz-cal ütközött). Ha nem tudja ezt megtenni, akkor ideges lesz, de ezt tiszteletben tartják, mert ez a benne lévő versenyszellemből fakad, és szeretne segíteni a többieknek.

Brian Windhorst (ESPN) az ESPN SportsNation című műsorában azt mondta, hogy Kawhi Leonard és LeBron James sorsa össze fog kapcsolódni - nagyon nem mindegy, hogy mi történik Leonarddal, elcseréli-e a Spurs, és ha igen, akkor hova, mert ennek közvetlen hatása lehet arra, hogy hova igazol vagy kerül James.

Ha már LeBron: Tyronn Lue az ESPN-nek elmondta, hogy tegnap beszélgettek LeBronnal arról, hogy agresszívebbnek kell lennie, főleg a mérkőzés fontos, hogy megadja az alaphangot a többieknek, legfőképp az újaknak. Lue szerint megértette ezt James, és bár játékosa mindig is szerette rögtön a mérkőzés elején bevonni a többieket a játékba, készen áll arra, hogy most azzal adja meg az alaphangot, hogy jóval agresszívebben támad. Rákérdeztek a trénernél arra, hogy gondolkodik-e azon, hogy változtasson a kezdőn, amire azt mondta, hogy igen, de részleteket nem árult el.

Tegnap este írtunk arról, hogy a New York Knicks szerdán ül le beszélgetni Mike Woodsonnal, és Chris Haynes értesülései szerint szerdán találkozik a csapattal Mark Jackson is. Ian Begley (ESPN) úgy tudja, hogy a Knicksnél egyelőre nem gondolkodnak Jeff Van Gundyban, aki 1996 és 2001 között egyszer már irányította a gárdát, és Jacksonhoz hasonlóan szakkommentátor jelenleg.

Arról szintén volt szó tegnap este, hogy a Utah Jazz hátvédje, Donovan Mitchell játszik az Oklahoma City Thunder elleni második meccsen, de az előbb említett Chris Haynes tájékoztatásával ellentétben a klub azt írta közleményében, hogy nem biztos Mitchell játéka, ma dől el, hogy pályára tud-e lépni az újonc hátvéd.

A végére pedig ezúttal némi statisztika maradt. Egyrészt a liga továbbra is 101 millió dollárra várja a jövő évi fizetési sapkát, illetve 123 millióra a luxusadó szintjét - ugyanezek a számok 108 és 131 milliók lesznek a 2019/20-as idényre, legalábbis a jelenlegi becslések alapján. Másrészt az alapszakaszt négy éve nem nézték ennyien, mint idén - 8%-kal nőtt a nézettség az előző idényhez képest.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus