Hírmorzsák 2018-04-17 (20:30)

Kobe szerint James Harden az idei MVP. Wade csak a nyáron dönt arról, hogy visszavonul-e vagy sem. Popovich nagyon dicsérte LMA-t. Steve Kerr szerint a Spurs az első félidőben szépen levédekezte az alapjátékukat. Draymond Green szerint Davis Bertansnak is Flagrant 1-et kellett volna kapnia, ha ő is kapott egyet. McCaw-nak még olyan fájdalmai vannak, amitől nem tud aludni. Cuban szerint még a draft előtt is mozgolódhat a Mavs, legalább 10 játékos maradására számít. Felemelték a G-Liga maximális fizetését. Steph Curry meze fogyott a legjobban ebben az idényben.

Többen is elmondták már, hogy szerintük ki az idei MVP, most Kobe Bryanten volt a sor. A Los Angeles Lakers legendája az ESPN Get Up című műsorában azt válaszolta a feltett kérdésre, hogy szerinte azt a produkciót, amit James Harden az elsőtől a 82. mérkőzésig nyújtott, honorálni kell, meg kell jutalmazni érte a Houston Rockets sztárját - az egész szezonban, sőt, az előző két évben zseniálisan játszott, és ha nem lett volna Westbrook történelmi szezonja, ő nyert volna tavaly is. Bryant szerint Harden rengeteget dolgozott azért, hogy oda juttassa csapatát, ahol jelenleg vannak - nem tudja, mit tudna még tenni a Houston hátvédje.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade ma hajnalban 26 perc alatt 28 pontot szerzett a Philadelphia Sixers ellen, és vezetésével csapata el is vette a Philly pályaelőnyét. Wade az összecsapást követően nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az idény végén visszavonul - szerinte sokan azt hiszik, hogy amikor az ember befejezi, azt azért teszi, mert már nem szabadna játszania, de nem mindig ez a helyzet. A nyár folyamán jól át fogja gondolni ezt az egészet, több szempontból is megvizsgálja majd, hogy mi a legjobb számára, mert rengeteg minden számít.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich nagyon dicsérte LaMarcus Aldridge-et a Golden State Warriors elleni második találkozót követően. Popovich azt mondta, hogy LMA soha semmivel kapcsolatban nem panaszkodik, minden nehézséget próbál leküzdeni - nem nagyon emlékszik arra, hogy büszkébb lett volna bármelyik játékosára olyan szempontból, ahogy Aldridge próbál mindent leküzdve harcolni, és minden egyes nap ott van a csapattársainak segíteni.

Az oaklandiek vezetőedzője, Steve Kerr azért dicsérte a Spurst, mert az első félidőben nagyon megfogták az alapvető támadójátékukat - a tréner elmondta, hogy ilyenkor Kevin Durant az első számú opciójuk, illetve az, hogy majd ő megoldja, hiszen ő a legjobb játékosuk. A második félidőben aztán sokkal jobban megoldották a labdajáratást, csak négy eladott labdájuk volt, ott már elégedettebb volt a látottakkal.

A meccs negyedik negyedében Draymond Green Flagrant 1-et kapott, miután Davis Bertansszal harcolt egy lepattanóért, a lett pedig a földre került. Green a mérkőzés után azt mondta, hogy szerinte kicsit floppolt is Bertans - nem tudja azt sem, hogy elérte-e, de ha igen, akkor is dupla Flagrantet kellett volna ítélni, a lettnek is kapnia kellett volna egyet. Green szerint nem a saját nyakát fogta, valakit le kellett ráznia magáról, és ezért történt az eset - ha őt büntették, mindkettejüket büntetni kellett volna. Azt is elmondta, hogy nem rágódik az eseten, az élet megy tovább, vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is, és azt is elképzelhetőnek tartja, hogy visszavonják utólag ezt a hibát, miután úgy fogták a nyakát, mintha pankrátor lenne. 

Az is a Warriorshoz tartozik, hogy Pat McCaw Melissa Rohlinnal (Bay Area News Group) beszélgetett az állapotáról - mint ismert, óriásit esett az alapszakasz végén, miután Vince Carter meglökte a levegőben, és a hátára zuhant. McCaw saját bevallása szerint javul az állapota, a séta is egyre jobban megy számára, a fájdalommal is egyre jobban megbirkózik, viszont nem nagyon tudott aludni még, ez a legnagyobb gondja. Nem azért nem tud aludni, mert az eset jár az eszében, hanem egyszerűen olyan fizikai fájdalmai vannak - tudja, hogy jobb lesz ez idővel, ezért türelmesnek kell maradnia

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) arról beszélt, hogy azért van a sapka alatti helyük, hogy használják, és fogják is, mert nincs értelme tartogatni. Cuban azt mondta, hogy ha lehetőség adódik rá, valakitől szabadulni akar jelenlegi csapata, aki tetszik nekik, akkor akár a draft előtt is mozgolódhatnak, ez sincs kizárva. Hozzátette, hogy nem számít túl nagy átalakulásra a jelenlegi kerethez képest, szerinte legalább 10 játékos maradni fog a mostani állományból - egy helyet kell felszabadítaniuk az első körben húzott fiatalnak, esetleg egyet a második körös picknek, illetve egy vagy két helyet a szabadügynököknek.

A liga 26.000 dollárról 35.000 dollárra növelte egy G-Ligás játékos maximális éves fizetését - havi 7.000 dollárt vihetnek haza a játékosok a következő idénytől kezdve, és különböző bónuszokkal még ennél is többet kereshetnek.

A végére pedig a mezeladási adatok maradtak az NBAStore.com statisztikái alapján. A Golden State kétszeres MVP-je, Steph Curry meze fogyott a legjobban, és ez zsinórban a harmadik ilyen idény, mint ahogy a Warriors is sorozatban harmadjára a "legkelendőbb" az árucikkek között. Curry mögött LeBron James a második, Kevin Durant a harmadik, Giannis Antetokounmpo a negyedik, Kyrie Irving pedig az ötödik - a Top15-öt és a Top10 csapatot ezen a linken találjátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus