Hírmorzsák 2018-04-18 (20:00)

Alvin Gentry szerint Jrue Holiday a liga legjobb two-way játékosa jelenleg - Damian Lillard is dicsérte ellenfelét. A régi jó dolgokból azért megmaradt valami: John Wall bírózott az első Raptors elleni meccs után. Wall és Scott Brooks szerint szükségük van Bealre ahhoz, hogy le tudják győzni a Torontót. Kyrie Irving sokat segített a Celticsnek a második meccs előtt küldött üzeneteivel. Marcus Smart az édesanyja miatt szeretne minél hamarabb visszatérni. Ryan Anderson reményei szerint a Timberwolves elleni második meccsen már játszik. Embiid visszatéréséért dolgozik mindenki a Phillynél. Love szerint néha jól jön egy pofon, hogy felébredjen az ember - többet kellene a gyűrűhöz közelebb játszania. LeBron szerint nem kaphattak volna jobb leckét annál, amit az első meccsen az Indiana adott nekik.

A New Orleans Pelicans másodjára is legyőzte a Portland TrailBlazerst, így az eredeti pályahátránya ellenére is 2-0-ra vezet a párharcban. A találkozót követően a Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry azt mondta, hogy lehet, hogy elfogult, de szívesen meghallgatja azoknak a névsorát, akik jobb two-way játékosok a jelenlegi Jrue Holiday-nél, vagy akkor legalább egyet említhetne neki valaki - a hátvéd 33 pontot szórt a második összecsapáson. Gentry szerint sok mindent kértek és vártak el Holiday-től, és maradéktalanul megfelelt ennek játékosa. Az ellenféltől Damian Lillard is dicsérte Holiday-t - szerinte az ellenfél hátvédje az egyik legjobb periméter védő a ligában. Jól játszik, nagy darab, képzett, és a pálya mindkét oldalán nagy befolyása van a mérkőzés végkimenetelére.

A Pelicanshez hasonlóan a Toronto Raptors is 2-0-ra vezet a Washington Wizards ellen. A fővárosiak irányítója, John Wall még az első mérkőzés után panaszkodott a játékvezetőkre (pedig még sosem történt ilyen...) - szerinte többször is faultolták, azért volt 2/10-es mutatója a gyűrű közeléből. Wall saját elmondása szerint nem kereste a kontaktot, de úgy érezte, hogy sokszor ráütöttek a kezére. Egy esetre emlékszik, amikor Kyle Lowry a saját hengerében ugrott fel, az egy szép védekezés volt ellenfelétől, de az előtte való labdabirtoklásnál DeMar DeRozan például szabálytalanul állította meg szerinte. Mindig van valami vele kapcsolatban, de az idegesíti, hogy amit nem fújtak be neki, azt a Philadelphia-Miami meccen ugyanaz a bíró többször is megítélte. Azt is hozzátette, hogy semmit nem tehet ezzel, jobban kell végeznie a dolgát, és egyszerűen be kell fejeznie a helyzeteit a körülményektől függetlenül.

Bradley Bealnek sem megy a Wizardsnál, mindössze 14 pontot átlagolt az eddigi két találkozón 39.3%-os mezőnymutatóval. Wall azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy neki, mint a csapat irányítójának, sokkal jobban be kell vonnia Bealt, és könnyebb helyzetekben kell megjátszania, hogy segítsen kijönni a gödörből a dobóhátvédnek. Tudja, hogy zavarja ez a mostani teljesítmény Bealt is, aki biztosan plusz dobóedzéseket fog végezni, és el fog gondolkodni azon, hogyan tud agresszívebb lenni. Szükségük van Bealre, a pontszerzési és a helyzetteremtési képességeire, hogy fel tudják venni a versenyt a Torontóval. Scott Brooks azt mondta, hogy a Raptors kitűnően, nagyon fizikálisan védekezik Bealen, aki kihagyott néhány üres helyzetet is, és nem tud annyiszor betörni és faultot kiharcolni - ez részben Beal, részben az ő, részben Wall hibája. Brooks is elmondta, hogy szükségük van Bealre, mert nehezen fogják megverni a Torontót, ha nem játszik jobban - de javulni fog.

A Boston Celtics is 2-0-ra vezet a Milwaukee Bucks ellen, Shane Larkin pedig arról mesélt, hogy Kyrie Irving üzenetet küldött mindenkinek, hogy mire számítsanak a második találkozón. Larkin szerint sok olyan játékosuk van, aki még nem szerepelt a PO-ban egyetlen meccsen sem, ezért nagy segítség volt számukra, hogy Irving próbált tanácsokat adni, jól jött nekik. Olyan világmegváltó bölcsességek voltak az irányító instrukciói között, mint hogy oda kell tenniük magukat, vagy hogy ha probléma adódik, akkor sem szabad aggódni és szétesni. Al Horford szerint ennek megfelelően cselekedtek - a Bucksnak volt egy nagyobb futása, de egységesek maradtak, és gyorsan túlléptek ezen a szakaszon.

Szintén a Celticshez kapcsolódik, hogy Marcus Smart édesanyja csontvelőrákkal kórházban van, és miatta is szeretne minél előbb visszatérni a hátvéd. Az anyukája megmondta neki, hogy azt akarja, hogy azt csinálja, amit szeret - ezért akar a lehető legkorábban a pályára kerülni, mert így egy kis boldogságot okozna neki.

A Houston Rockets magasembere, Ryan Anderson azt mondta, hogy reményei szerint visszatérhet a Minnesota Timberwolves elleni sorozat második meccsén - az alapszakasz utolsó négy mérkőzését és a Minny elleni első ütközetet is kihagyta Anderson bal bokasérülése miatt.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown arról beszélt, hogy mindenki mindent megtesz azért, hogy Joel Embiid minél előbb újra pályán lehessen - a csapat, Embiid emberei és az orvosok is ugyanazt szeretnék. Brown szerint halad a center felépülése, és nincs is messze az időpont, hogy újra be lehessen vetni, de a következő 48 órában többet fogunk tudni - mondta ezt tegnap.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love maradt, aki azt mondta, hogy néha szükség van egy nagy pofonra, hogy gyorsan felébredjenek, és oda tudjanak figyelni - utalt itt az Indiana Pacers elleni első mérkőzésre, amelyet simán veszített el a Cavs. Love szerint néha abba a hibába esik, hogy csak a spacingre figyel, hogy a többieknek vagy LeBron Jamesnek több helye legyen a betörésekhez, de jobban kellene variálnia ezt - többet kellene a palánkhoz közelebb pozíciót fognia, több támadópattanót kellene szednie, és nem feltétlenül kellene eldobálni a labdákat a festékből, de többet kellene labdával a gyűrűhöz közelebb játszania. Ez rajta is múlik, agresszívebbnek kell lennie, és több energiát kell beletennie a támadásokba.

Az első állítást, miszerint szükségük volt a pofonra, LeBron James is megerősítette, aki szerint nem is kaphattak jobb leckét ennél. Az alapszakaszban annyit próbálkoztak a különböző ötösökkel, hogy megtalálják a legjobb felállást, hogy mindig csak a következő meccsekre tekintettek előre, nem tudtak a rájátszásra készülni. Most itt van a PO, és most világosan láthatták, mire számíthatnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus