Hírmorzsák 2018-04-20 (13:15)

Steph Curry valószínűleg nem tér vissza a második kör harmadik meccse előtt. Kevin Durant bokája megsérült, de nincs komoly baja. Embiid szerint több kell annál, hogy kivegyék a meccsből, minthogy Winslow összetöri a maszkját - a liga legjobb védőjének tartja magát. Whiteside szerint megváltozott a Heat támadójátéka az alapszakaszhoz képest, de bízik Spoelstrában. Mike Budenholzer kikerült a képből a Sunsnál. Stan Van Gundy jövő héten találkozik a Pistons tulajával.

Marcus Thompson II (San Jose Mercury News) értesülései szerint a Golden State Warriors sztárja, Steph Curry nincs közel a visszatéréshez - még nincs rehabja utolsó fázisában, és pénteken lesznek újabb vizsgálatai, és ez a sérülése súlyosabb, mint a 2016-os volt. Jelen állás szerint nagyon úgy néz ki, hogy a 4-6 hetes jósolt visszatérési időből a 6 hét fog megvalósulni, úgyhogy nagyjából a második kör harmadik mérkőzése környékén térhet vissza az irányító.

A Golden State-nél ma hajnalban, a San Antonio Spurs elleni összecsapás negyedik negyedében Kevin Durant bokasérülést szenvedett, de a találkozó után a kiscsatár elmondta, hogy semmi komolyabb baja nincs, jól van, nem is bicsaklott ki teljesen a bokája.

Ma hajnalban a Philadelphia Sixers visszavette pályaelőnyét a Miami Heattől, a mérkőzés után pedig a visszatérő Joel Embiid elmondta, hogy úgy érzi, hogy ő a liga legjobb védője. Mindenkivel egyeztetve, maszkkal és védőszemüveggel együtt lépett pályára, amint azt viszont láthattátok már ma délelőtt, Justise Winslow rálépett és kézzel is megpróbálta eltörni a maszkot. Embiid csak nevetett ezen, mert szerinte az nem volt teljesen világos a Heat számára, hogy van még vagy 50 ilyen maszkja - ennél sokkal több kell ahhoz, hogy kiszedjék a meccsből, és továbbra is a floridaiak rémálma lesz a sorozatban. A center úgy érezte, szükség van arra, hogy játsszon, főleg azért, amilyen fizikális meccsen kaptak ki a második összecsapáson. Ő imádja az ilyen stílusú játékot, a folyamatos fizikai kontaktot, úgyhogy úgy gondolta, szüksége van rá csapatának.

A Miami centerének, Hassan Whiteside-nak most kisebb gondja is nagyobb annál, hogy az Embiiddel való szócsatájával foglalkozzon. Whiteside azt mondta a meccs után, hogy szerinte más a támadójátékuk, mert sem elzárás-leválásból, sem a palánk alatti pozíciófogás után nem kap annyi labdát, mint az alapszakaszban. Azt is hozzátette, hogy Erik Spoelstra vezetőedző azt várja tőle, hogy adjon egy elzárást, meg hogy a sarokban legyen, de bíznia kell trénerében. Jobban akar pattanózni, de több labdát szeretne - még a faultjaival együtt is kaphatott volna több lehetőséget, nem pontozódott volna ki. Ettől függetlenül elmondta még párszor, hogy bízik a szakmai stáb döntéseiben.

Az még a tegnap este híre volt, hogy a Phoenix Sunsnál Mike Budenholzer neve már nincs a kalapban, ő biztosan nem lesz az arizonaiak következő vezetőedzője, hiába találkozott a hét elején a két fél több napot is, és hiába szeretné külön utakon folytatni Budenholzer és az Atlanta Hawks is.

A Detroit Pistonsnál Stan Van Gundy elnök és vezetőedző sorsa a jövő héten eldőlhet, akkor találkozik ugyanis a tulajdonossal, Tom Goresszal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus