Hírmorzsák 2018-07-11 (19:30)

A Minnesota tárgyal Karl-Anthony Townsszal az 5 éves maximumról. A Heat nem nagyon talál cserepartnert Tyler Johnsonra és Hassan Whiteside-ra sem. Malik Monk ujja mégsem tört el. Lance Stephenson szerint érdekes lesz most már LeBron csapattársaként játszani. Magic Johnson egy órát várt a kocsijában a Jamesszel történő találkozó előtt. LeBron ügynöke szerint az idei döntés teljes mértékben arról szólt, hogy mit szeretne James. Új játékos az Orlandónál. Donte DiVincenzónak jól jön a 2 millió dolláros fizetés.

Michael Scotto és Jon Krawczynski (mindketten The Athletic) információi szerint a Minnesota Timberwolves Karl-Anthony Townsszal tárgyal az 5 éves maximum hosszabbításról - ezt már most ősszel megköthetik a centerrel.

Volt egy igazolás is: az Orlando Magic two-way szerződést adott Troy Caupainnek - most is a Magic nyári ligás csapatában játszik, az előző idényt a G-Ligás fiókegyüttesnél, a Lakeland Magicnél töltötte, az idény végén pedig az olasz Serie A2-ben játszott az Udinében.

Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint Hassan Whiteside-ot és Tyler Johnsont is megpróbálta elcserélni a Miami Heat, de borzasztóan kicsi volt a két játékos iránti érdeklődés - a Heat is be van táblázva bérekkel, de a többi csapat sem áll fényesen ilyen szempontból.

Egy jó hír a Charlotte Hornetsért szorítóknak: Malik Monk hüvelykujja mégsem tört el, így nem kell 6-8 hetet kihagynia - komolyabb ficamról van szó, de állapota day-to-day.

LeBron Jameshez több hír is tartozik. Egyrészt Lance Stephenson az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy meglepte, hogy James Los Angelesbe igazolt, de valószínűleg újdonságra volt szüksége. Azt is hozzátette, hogy nagy elismerésnek vette, hogy LeBron megkereste, hogy játszanak együtt - érdekes lesz szerinte, hogy az elmúlt évek után most csapattársak lesznek, de természetesen alig várja már, hogy egy csapatban egyszerre a pályán legyenek végre.

Magic Johnson azt mondta az ESPN munkatársának, hogy egy órát várt a kocsijában, mert korábban érkezett a Jamesszel történő találkozóra. Magic azt mondta, hogy semmit nem kellett már mondania az együttesről, mindent tudott LeBron, talán még jobban is, mint ő - az összes játékost felsorolta, ismerte az erősségeket, gyengeségeket. A klub elnöke azt is hozzátette, hogy rengeteg hasonlóság van kettejük között: mindketten a középnyugatról származnak, szerény körülmények között nőttek fel, imádták a versengést, a sikert, és mindketten a legfontosabb helyzetekben szerettek a legjobbak lenni. Azonnal összehangolódtak, amint belépett az ajtón - szabadon beszélgettek kosárlabdáról és minden másról, és ezt imádja LeBronban.

LeBron ügynöke, Rich Paul Lee Jenkinsnek (Sports Illustrated) elmondta, hogy nehéz megmondani, mi miatt döntött James a Lakers mellett. 2010-ben azért ment Miamibe, hogy bajnoki címeket nyerjen, 2014-ben azért tért vissza Clevelandbe, hogy egy ígéretét teljesítse, idén pedig az volt a lényeg, hogy mit akar LeBron. Paul azt tagadta, hogy James azért ment volna Los Angelesbe, hogy elkezdje építeni karrierjét a szórakoztatóiparban, vagy hogy pillanatok alatt összehozzon még egy "superteam"-et.

A végére Donte DiVincenzo maradt, aki valószínűleg utoljára van ennyire leégve. A Milwaukee Bucks újoncának csapattársa, DJ Wilson rakta ki twitteren, hogy DiVincenzónak összesen 3.71 dollár van a Wells Fargo bankszámláján - a most következő idényben több mint 2 millió dollárt fog keresni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus