Hírmorzsák 2018-09-14 (14:30)

Tom Thibodeau-t nem érdekli, hogy mit gondolnak az emberek, az viszont igen, hogy ki tud segíteni a Timberwolvesnak és ki nem. Gordon Hayward nagyon élvezi, hogy újra játszhat. Dwyane Wade még mindig nem tudja, folytatja-e pályafutását. JJ Redicknél nyáron a Pacers mellett képben volt a Suns és a Lakers is. Kobe Bryant arról mesélt, hogyan motiválta Pau Gasolt. Bryan Colangelo a kanadai szövetségnél kaphat állást.

Arról tegnap este beszámoltunk már, hogy Gordon Hayward gyakorlatilag teljesen felépült súlyos bokasérüléséből. Az érintett a jelenlévő újságíróknak elmondta, hogy nagyon élvezi, hogy újra játszhat - két hete edz 5-5 ellen. A swingman hozzátette, hogy az előző két hét és a következő egy hónap elég lesz arra, hogy visszaszerezze a ritmusát, és formába lendüljön.

A Philadelphia Sixersszel hosszabbító JJ Redick már korábban is elmondta, hogy közel állt áhhoz, hogy az Indiana Pacers játékosa legyen, mikor a Sixers emelt ajánlatán, ezért választotta azt, hogy marad a gárdánál. A dobóhátvéd Zach Lowe podcastjében arról is beszélt, hogy a Phoenix Suns is érdeklődött iránta, és miután LeBron James a Los Angeles Lakershez szerződött, az aranysárga-lilák is képben voltak - realitás volt, hogy odaigazol, aztán abból a szálból nem lett semmi.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade Ira Windermannek (Sun Sentinel) megint elmondta, hogy vagy visszavonul, vagy a floridai együttesnél marad, de azt is hozzátette, hogy egyelőre nem tudja még, hogyan tovább, mi lesz a döntése - bárcsak lenne, de most még ő sem tudja, mert sok mindentől függ.

A Minnesota Timberwolves új gúnyneve a TimberBulls, miután Tom Thibodeau maga köré gyűjtötte Jimmy Butlert, Taj Gibsont, Derrick Rose-t és nemrég Luol Denget is. Thibodeau Steve Aschburnernek (nba.com) annyit mondott erről, hogy hallotta már ő is ezt - mindig lesz valami amin az emberek csámcsogni fognak, de ezek a döntések nem ad hoc jelleggel és nem merő hóbortból születnek. Ők minden elérhető embernél azt nézik, hogy vajon segíthet-e nekik az illető, és minden döntést csoportosan hoznak meg. Azért hagynak üres rosterhelyet, hogy az ilyen játékosokat, mint Deng, be tudják húzni. Vannak más edzők is, akik irányították már Denget, Butlert, Gibsont és Rose-t, és mind a négy játékosnak voltak más kérői is. Beszéltek velük, a döntés viszont a kosarasok kezében van, ők mondják meg, hova akarnak menni. Ha valaki volt már a játékosuk, akár az övé, akár a segédedzőié, azt nyilván jobban ismerik, jobban tudják, hogy mennyire illik a rendszerbe, akkor meg miért ne igazolnák le? Az nem érdekli Thibodeau-t, hogy mit gondolnak mások, az érdekli, hogy házon belül mi a vélemény a szerződtetett egyénről.

A Philadelphia Sixerstől menesztett Bryan Colangelo a kanadai szövetségnél kaphat munkát, Michael Grange (Sportsnet.ca) értesülései szerint ugyanis a két fél puhatolózó jellegű tárgyalásokat folytatott. Azt nem tudni, hogy az egykori GM milyen minőségben segítené a kanadaiakat, de egyelőre nincs is közel a megállapodás a hírek szerint.

A végére pedig Kobe Bryant maradt, aki a The School of Greatnessnek adott interjújában arról mesélt, hogyan motiválta Pau Gasolt. Amikor a spanyol magasember 2008-ban a Los Angeles Lakershez került, az aranysárga-lilák kikaptak a Bostontól a nagydöntőben, majd Gasol az olimpiai fináléban is vereséget szenvedett, ott a Team USA győzte le csapatát. Bryant az edzőtábor első napján úgy várta a magasembert, hogy az olimpiai aranyérme ott lógott Gasol öltözőjénél - ettől a falra mászott Gasol, mert Bryant elmondása szerint is a hazáját imádja leginkább a spanyol, és nagyon kivolt ettől. Kobe még azt is hozzátette, hogy a Celticstől is kikapott, az olimpián is második lett, háromszor egymás után ez ne forduljon elő - zsinórban két bajnoki címet nyertek ezt követően.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus