Hírmorzsák 2018-02-14 (20:30)

Kevésen múlt a DeAndre-csere - Altman egyeztetett Jamesszel - Durantről sorozat készül - Nerlens Noel már edz - újabb korábbi All-Star a Big3-ben.

Az esti hírblokkot kezdjük a cserehatáridős ügyletek főszereplőjével, a Cleveland Cavaliersszel. Adrian Woynarowski (ESPN) hozta le, hogy információi szerint Koby Altman GM már megkapta a tulajdonos Dan Gilberttől a felhatalmazást, hogy DeAndre Jordanért odaadja Jae Crowdert, Channing Frye-t, Iman Shumpertet és a Cavaliers 2018-as saját elsőkörös pickjét. Ebben a Clippers is benne lett volna, azonban csak úgy, ha a Cleveland talál egy harmadik csapatot, aki átveszi Iman Shumpert szerződését, amiből még 21 millió van hátra. Altman és a Clippers GM-je, Michael Winger próbált felkutatni ilyen csapatot, még az is szóba került, hogy elkezdenek tárgyalni Shumperttel a kivásárlásáról, de végül egyik megoldás sem jött össze – Jordan nem ment Clevelandbe, Shumpert pedig végül a Hood-Hill cserébe került bele. 

A Kings egyébként utóbbi cserébe bele akarta vonni a görög Georgios Papagiannis játékjogát is, ám a görög óriás átvételét kerek-perec megtagadta Altman, mivel még nehezebb helyzetbe kerültek volna luxusadó szempontjából, és a Jazz GM-je, Dennis Lindsey se volt elragadtatva az ötlettől. A Kings szerette volna elkerülni, hogy az alig másfél éve a 13. helyen húzott centert ők rúgják ki, végül azonban kénytelenek voltak felbontani a szerződését a cserehatáridőt követően. 

Szintén a Cavs átigazolási sztorijához tartozik, hogy Altman leült beszélgetni LeBron Jamesszel 24 órával a cserehatáridő előtt, és biztosította arról, hogy mindent meg fog tenni a keret felfrissítése érdekében, egyúttal tájékoztatta a csapat első számú játékosát a Jordan Clarkson, Larry Nance Jr., Rodney Hood, George Hill és DeAndre Jordan átigazolásával kapcsolatos munka állásáról. 

Kevin Durant fiatalkorán alapuló sorozat készülhet „Swagger” címmel, jelentették be. Durant médiacége, a Thirty Five Media együttműködik az Apple-lel, illetve a film- és sorozatgyártásban nagy tapasztalatokkal rendelkező Imagine Media-val. Duranték egyúttal bejelentettek egy megállapodást a YouTube-bal, ahol rövidebb, sport témájú dokumentumfilmeket forgalmaznak majd. 

Nerlens Noel nem sokkal az All-Star szünet után ismét játékra fog jelentkezni, és a Rick Carlisle vezette edzői stáb a lehetőségekhez mérten sok játékidőt is szán neki, ezt maga a vezetőedző mondta el Eddie Sefkónak (Dallas Morning News). Noel még december elején szenvedett olyan súlyos hüvelykujj-sérülést, hogy műtéttel kellett rendbe tenni. 

A játékos-szakszervezet honlapján tette közzé a hírt, hogy szombaton több játékos és játékvezető találkozik az All-Star helyszínén, Los Angelesben, hogy megvitassák, miként lehetne javítani a játékos-játékvezető kapcsolatokon. A cél, hogy növeljék a kommunikáció hatékonyságát, szeretnék, ha javulna a helyzet a pályán történő kommunikációban, a média használatában, a játékszabályok jobb betartásában, illetve szó lesz az indulatok eszkalálódását megelőző kommunikációs taktikákról, illetve a két fél közötti egyenlőség betartásáról. 

A Pacersnél remek a csapategység, ugyanis a deadline előtt hat játékos kereste fel a GM Kevin Pritchardot, és azért lobbiztak, hogy ne legyen változtatás a keretben, szeretnék megnézni, mire képesek a jelenlegi felállásban. Pritchard egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a játékosok úgy érzik, hogy túlteljesítették az elvárásokat és ezzel súlyt raktak a saját vállukra, ugyanakkor emiatt meg kell kapják az esélyt, hogy befejezzék, amit elkezdtek és bejussanak a playoffba. 

A Clippersbe cserélt Avery Bradley mindössze 9 pontot átlagol új csapatában, és arról beszélt Broderick Turnernek (LA Times), hogy nem egyszerű egy időben ráérezni a saját ritmusra és saját játékra, illetve megtanulni hatékonyan együtt játszani a csapattársakkal. Nagyon sok támadó mentalitású játékossal rendelkeznek, szóval Doc Riversnek ki kell találnia, hogyan is szeretné őt használni. 

A végére a lassan már megszokott Big3: Ice Cube három-a-három elleni ligája újabb húzónévvel gyarapodott, a „rendes” kosárlabdával nemrég felhagyó egykori All-Star, Amar'e Stoudemire is pályára lép a 2018-as évadban. STAT a Tri-State társkapitánya lesz, egyúttal Jermaine O'Neal és Nate Robinson csapattársa. Stoudemire mellett új arc lesz idén Carlos Boozer, Glen Davis, Baron Davis, Metta World Peace, és Greg Oden is bejelentkezett az idei draftra. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus