Hírmorzsák 2018-április-01 (20:00)

Jennings szerződést kapott a Buckstól – Boozer visszatérne – Davis jótékonyságból vágott bele a szemöldökébe – változás az All-Staron – Embiid Kobe nyomdokain.

A Milwaukee Bucks többéves szerződést írt alá a második tíznapos kontraktusát is kitöltő Brandon Jenningsszel. Az egykor a gárda vezérének számító, de az utóbbi időben több csapatnál megforduló, és Achilles-szakadáson átesett Jennings elmondta, hogy remekül érzi magát, elsődleges célja, hogy egészséges versenyt kreáljon Eric Bledsoe-val, a későbbiekben pedig legalább egyszer All-Star szeretne lenni, és a liga legjobb gólpasszadója. 

Carlos Boozer szintén szeretne visszatérni az NBA-be. Utoljára a 2014/15-ös idényben, a Lakers színeiben láthattuk a ligában az alaszkai erőcsatárt, a playoffra azonban úgy tűnik, a Timberwolves mezét húzza fel a még mindig csak 36 esztendős Boozer – ennek jogi akadálya nincs, hiszen idén még nem volt szerződése a ligában. Mike Stunney (Minneapolis Observer) szerint az öltözői kémiát akarja vele javítani a Minnesota – Joe Hardy (Inside Stuff) olyan pletykát is hallott, hogy ugyanilyen célból a nyár folyamán felajánlanák a szerepével egyre elégedetlenebb Andrew Wigginst Brook Lopezért és Luol Dengért a Lakersnek, illetve kontraktust kívánnak Joakim Noah elé tenni, amint kivásárolja a franciát jelenlegi kenyéradója, a Knicks.

Ma hajnalban Anthony Davis sokkolta az Instagramot, miután egy olyan videót tett fel, ahol a két szemöldökét összekötő részt megborotválja. Bár sokan áprilisi tréfára gyanakodtak, a Pelicans klasszisa elmondta Chuck Haynesnek (Yahoo! Sports), hogy egy jótékonysági szervezet felhívásának tett eleget – a New Line Hope alapítvány a "Shave yourself, save the children" jelmondattal a Movember mintájára áprilist szeretné olyan hónapnak, amikor borotválkozással és adakozással lehetne támogatni a gyermekeket. A "Shapril"-hez várhatóan csatlakozni fog Kyle O'Quinn, Robin Lopez, Steven Adams, és csapattársai állítólag erősen kapacitálják James Hardent is. 

Komoly problémával kénytelen szembenézni az NBA nemzetközi marketingért felelős osztálya, mivel a liga egyik arcát, Kyrie Irvinget is kiválasztotta Adam Silver, hogy Kínában, illetve szülőhazájában, Ausztráliában is népszerűsítse a ligát a nyári időszakban. A probléma forrása Irving korábbi kijelentése, mely szerint a Föld lapos – e meggyőződését azóta sem cáfolta, így pedig a ligánál nem tudják, hogy komolyan gondolta-e, vagy valóban ez a meggyőződése. Utóbbi esetben nem akarják kockáztatni, hogy a déli úttól esetleg sokkot kapjon vagy maradandó mentális probléma jöjjön elő, ezért privát úton keresték meg – Irving egyelőre nem válaszolt, mert a visszatérésére akar koncentrálni. 

Adam Silver egyébként sok mindent meg szeretne reformálni, de egyelőre playoffos ötletei nem találtak támogatókra, így maradt az All-Star, ahol idén már sikerült változásokat elérnie. Silver azonban  itt nem állt meg, felkérte Ron Bakert, hogy legyen a zsákolóbajnokság állandó résztvevője. Baker sokak falán ott lóg poszter formájában, így nem ért senkit meglepetésként, amikor Adam Silver felkérte, legyen ő a "Crash test dummy". Baker feladata annyi lesz a versenyen, hogy védekezést imitál, ezzel is látványosabbá, valósághűbbé téve a show-t. "Azon dolgozunk, hogy minél valóságosabbnak tűnjenek ezek a zsákolások, jövőre például már a lépéshibákat is figyelni fogjuk, csak szabályos labdavezetésből lehet indítani a mutatványokat. A közönség indokolatlan hergeléséért pedig technikai jár." - nyilatkozta a keménykezű komisszár. 

Joel Embiidnek szemüregi csont-törése után sok mindenre van ideje, Rihanna újabb randimeghívása mellett a közösségi médiában már otthonosan mozgó Philly-center Kobe Bryant nyomdokaiba szeretne lépni. Kobe-ról annak idején Spike Lee készített dokumentumfilmet, pár hete pedig Oscar-díjat nyert a Dear Basketball animációs rövidfilmmel, emiatt Embiid is filmes babérokra törne. Ben Stiller hamarosan elkezdi forgatni a Trópusi vihar folytatását, amelyben ezúttal az egyik poénforrás az lenne, hogy Embiidet maszkíroznák fehér bőrűvé – Stiller a Hollywoodist magazinnak elmondta, hogy régóta szemmel követi Embiid social media-megnyilvánulásait, a jó humorérzékkel megáldott center meg is kapná a jogot, hogy rögtönzött beszólásokkal színesítse a filmet. A kérdés az, hogy meddig menetel a playoffban a Philly, mert a produkciós iroda azzal számolva szervezte meg a forgatási menetrendet, hogy a 76ers vagy nem jut playoffba, vagy Embiid már nem léphet pályára ebben az időszakban. 

Maradjunk a médiánál, szokás szerint a playoffra időzítve jön ki majd egy botránykönyv – az elmúlt években Mike D'Antoni és David Stern is áprilisban adta ki memoárját. Most végre Michael Jordan is rászánta magát, hogy 55 évesen megírja élete történetét – eredetileg a februári születésnapján jelent volna meg a könyv, de a kiadó szerint annyira vékony volt a sztori, hogy külön szakembert kellett alkalmazni, aki rávette Jordant, hogy tegye végre félre legendásan szerény és csendes stílusát, és kicsit jobban nyíljon meg. A "Six rings are sexy" tartalma így méltó lett a címéhez, bepillantást enged a 90-es évek valóságába, ahol kiderül, napra pontosan mikor alakult ki a nőfaló Phil Jackson krónikus hátfájása, a pénzügyi zseninek tartott Scottie Pippen hogyan tüntette el a vagyonát az adóhatóság elől, de kiderül az is, hogy Steve Kerr azért kaphatott anno szerződést Chicagóban, mert egy iszákos klubalkalmazott összekeverte Dell Curry-vel, és a Crying Jordan mémet nagyon kedveli MJ. 

Andrew Bogut után Isaiah Thomas is szobrot kap a Quicken Loans Arena előtt. A hírek szerint az aréna mellett kisebb, erdős terület melletti mobil WC-k mögött lesz a szobor, amely életnagyságban fogja a védőspecialista hátvédet ábrázolni Cavaliers-karrierje legemlékezetesebb pillanatában. A szobor megformálását egy helyi óvoda középső csoportosaira bízta a klub vezetősége. Videóval is készülnek a mez-visszavonultatással egybekötött szoborátadóra, erről már kiszivárgott néhány jelenet, ide kattintva tekinthető meg.

Az alábbi hírekből néhány részlet igaz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus