Hírmorzsák 2019-01-08 (13:00)

Kevin Love szívesen maradna a Cavsnél. Luke Waltont nem okolják a Lakers gyengébb szereplése miatt. Nikola Jokic és Joel Embiid lettek a hét játékosai. Paul Zipser a Netsnél?Dante Exum több hetet kihagy (boka). Fred Hoiberg inkább edzősködni akar - akár az NCAA-ben, akár az NBA-ben. Karl-Anthony Townsék nem tudtak semmit Tom Thibodeau menesztéséről. Derrick Rose magabiztos Thibodeau menesztése után is, magyarázkodnia kellett egy kicsit.

A Cleveland Cavaliers erőcsatárát, Kevin Love-ot kérdezték egy esetleges cseréről, amiről annyit mondott, hogy majd meglátjuk, mi fog történni, de ő korábban elmondta már többször is, hogy szívesen maradna a Cavsnél, meg azt is, hogy ez egy üzlet - ez utóbbit láttuk már a tavalyi deadline-nál, ahol soha nem látott mennyiségű játékost cserélt el az ohiói együttes. Szeretne egy szezont végre egészségesen végigjátszani, mert nem volt szerencséje ilyen szempontból, de Clevelandben akar kosarazni.

Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakers vezetőedzőjét, Luke Waltont nem okolja a vezetőség az utóbbi időben mutatott gyengébb teljesítményért, mióta LeBron James nem játszhat. Mint ismert, voltak olyan hírek korábban, hogy Magic Johnson és Rob Pelinka saját trénert nevezne ki, de Walton Jeanie Buss védelmét élvezi.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid, illetve a Denver Nuggets sztárja, Nikola Jokic lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Mindkét játékos 3-0-s mérleget hozott csapatával az elmúlt héten - Embiid 31.7 pontot, 16.3 pattanót, 3.3 gólpasszt, 2.0 blokkot és 1.7 szerzett labdát, míg a szerb kiválóság 28.0 pontot, 13.0 pattanót és 9.0 gólpasszt átlagolt ebben az időszakban.

A Utah Jazz hátvédje, Dante Exum több hetet kihagy, mert bokasérülést szenvedett vasárnap hajnalban.

A Rhein-Neckar-Zeitung információi szerint a Brooklyn Nets megegyezett Paul Zipserrel - a német kiscsatár visszatér az NBA-be.

A Minnesota Timberwolvesnál Tom Thibodeau menesztése után az elnöki és a vezetőedzői pozíció is szabad. Arról tegnap írtunk már, hogy Ryan Saunders megkapja az esélyt, hogy a kispadon bizonyítson, Adrian Wojnarowski (ESPN) azonban azt is nyilvánosságra hozta, hogy Fred Hoiberget a vezetőségben is szívesen látná Glen Taylor tulajdonos. Hoiberg maga mondta el Zach Lowe-nak (ESPN), hogy inkább edző lenne, nem szakvezető. Azt is hozzátette, hogy nem preferálja sem az NBA-t, sem az NCAA-t a másikkal szemben - mindkettő nagyon más, mint a másik, úgyhogy minden lehetőséget figyelembe fog venni.

Szintén ide tartozik, hogy Karl-Anthony Towns elmondta, a Minnesota játékosai nem tudtak semmit Thibodeau kirúgásáról - nyertek, nagyon örültek neki, így ment haza mindenki, mit sem sejtve. Towns hozzátette, hogy nem adott okot arra, hogy Thibodeau-t menesszék - volt arról szó, hogy korábban hűvös volt a kettejük közötti viszony.

A végére pedig Derrick Rose maradt, akit különösen érzékenyen érinthetett Thibodeau menesztése, hiszen volt edzője alatt játszott a legjobban Chicagóban és Minnesotában is. Rose azt mondta, hogy bízik önmagában, Thibodeau pedig az az edző volt, aki hitt benne - ő indította be újra a karrierjét, és ezért mindig hálás lesz. Egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy véget fog érni a jó sorozata, ez nem fog megtörténni - ezért a kijelentéséért később elnézést kért, mert a "kill yourself" kifejezést használta, amire azt mondta, hogy természetesen nem gondolta szó szerint.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus