Hírmorzsák 2019-01-08 (21:15)

Még Jayson Tatum is elcserélné magát Anthony Davisért. A Spurs erősen érdeklődik Kristaps Porzingis iránt. A Raptors az előző szezonban felajánlott egy DeMar DeRozan köré épülő csomagot Paul George-ért. Jimmy Butler elmesélte, mi történt azon a bizonyos videózáson, amikor kérdőre vonta Brett Brownt. A Timberwolves nem ugyanazt az embert fogja kinevezni elnöknek és vezetőedzőnek. Lehet, hogy Kevin Love az All-Star gáláig nem tér vissza. Chandler Parsons csalódott, hogy nem játszhat a memphisi csapattársaival. Udonis Haslem is befejezi pályafutását az idény végén. Vince Carter egyelőre nem tudja elképzelni, hogy abbahagyja a játékot.

Kevin O'Connor (The Ringer) forrásai szerint a San Antonio Spurs nagyon érdeklődik Kristaps Porzingis iránt, szeretnék a nyár során megszerezni. A gond az, hogy ezt valószínűleg csak csere útján tudná megtenni a Spurs, mivel Porzingis korlátozott szabadügynök (a New York Knicks minden rá érkező ajánlatot tarthat), plusz a San Antoniónak nincs is sapka alatti helye a lett megszerzésére, egy cseréhez viszont nincs elég cserealapja Gregg Popovich-éknak.

Ide, legalábbis a Spurshöz cserélt DeMar DeRozanhoz kapcsolható, hogy a Toronto Raptors elnöke, Masai Ujiri az előző idényben az Oklahoma City Thundert is megkereste már egy DeRozan és Paul George köré épülő cserével - PG végül maradt a Thundernél, a kanadaiak pedig Kawhi Leonarddal erősítettek.

Ha már cserék: a Boston Celtics feltörekvő tehetsége, Jayson Tatum azt nyilatkozta Cedric Maxwellnek, a Celtics rádiós kommentátorának, hogy ő is elcserélné magát Anthony Davisért - ezt Maxwell mondta el a Celtics Beat podcastben. Mint ismert, Davis jövője bizonytalan a New Orleans Pelicansnél, és bár a Los Angeles Lakerst emlegetik vele kapcsolatban a legtöbbet, a Boston szinte biztosan megpróbálná megszerezni, ha elérhetővé válna.

A Philadelphia Sixers sztárja, Jimmy Butler az NBC Sports munkatársával beszélgetett arról a hírről, miszerint kérdőre vonta Brett Brown vezetőedzőt. Butler azt nyilatkozta, hogy annyit mondott azon a bizonyos beszélgetésen, hogy vele megváltoztak a dolgok - ő más játékos, mint Robert Covington és Dario Saric. Ennyi hangzott el a szájából, aztán más játékosok is elmondták a véleményüket, de ő ezt pozitívan értékeli, mert mindenki kimondta, amit szeretett volna. Szerinte győzniük kell, ez a megoldás - 3-4-5 nyertes mérkőzés után senki nem fog azzal foglalkozni, hogy mi történt egy videózás során.

Az is a Sixershez tartozik, hogy a klub two-way szerződést adott Haywood Highsmith-nek - ő a Delaware Blue Coatsnál 13.8 pontot átlagolt eddig az idény során 40.2%-os triplamutatóval.

A Minnesota Timberwolvesnál nemrég menesztették az elnöki és vezetőedzői pozíciót egyszerre betöltő Tom Thibodeau-t. Egyelőre Ryan Saunders az ideiglenes edző, de ez a helyzet még változhat. Szakvezetőt is keres a klub Thibodeau helyére, de Malika Andrews (ESPN) információi szerint ezúttal szétválasztják a két posztot, nem ugyanaz az ember fogja betölteni ezentúl a két állást, ennyi biztos csak - Glen Taylornak nem nagyon jött be ez a próbálkozás.

A Cleveland Cavaliers sztárja, Kevin Love sérült, és lehet, hogy az All-Star gáláig már nem is látjuk a pályán. Love Tom Withersnek (Associated Press) elmondta, hogy fogalma sincs, mi lesz, nem tudja, hogyan fog reagálni a lába - reméli, hogy jól, játszani szeretne.

A napokban került nyilvánosságra, hogy Chandler Parsonstól megválik a Memphis Grizzlies, a kiscsatár pedig azt nyilatkozta Adrian Wojnarowskinak (ESPN), hogy nagyon csalódott amiatt, hogy nem tudja befejezni az idényt a memphisi csapattársaival - sajnos nem adtak neki lehetőséget erre. Egyelőre nincs hivatalos kivásárlás, Parsons pedig elmondta, hogy továbbra is a csapattal edz - december közepén zöld utat adtak neki az orvosok, azóta készül a többiekkel, és ezt fogja folytatni, amíg az ügynöke nem talál megoldást a klubbal karöltve. Készen áll a játékra, és mindent annak rendel alá, hogy visszatérhessen a parkettre.

A végére két veterán maradt. Egyrészt a Miami Heat magasembere, Udonis Haslem, aki bejelentette, hogy az idény végén befejezi pályafutását, mert nincs már miért játszania - Dwyane Wade-del együtt hagyja abba. Az Atlanta Hawks közönségkedvence, Vince Carter azonban úgy nyilatkozott, hogy a szezon végén majd megnézi, hogyan érzi magát, egyelőre jól van. Próbálja elképzelni magát, ahogy bejelenti, hogy ennyi volt, egyelőre azonban nincs előtte ez a kép.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus