Hírmorzsák 2019-01-09 (11:00)

DeMarcus Cousins január 18-án megkezdi a szezont. Tyson Chandler komolyan gondolkodott a Golden State-en, mielőtt a Lakerst választotta volna. A liga vizsgálja Pat McCaw szerződtetését a Cavsbe. Kevin Durant szeretné, ha több figyelem hárulna a játékra a nyári szabadügynökpiac helyett. Kemba Walker bízik Mitch Kupchakban. Dave Joerger csak a Kingsre koncentrál a minnesotai pletykák ellenére. A Raptors még nagyobb erőket mozgósított Kawhi Leonardért, miután Paul George hosszabbított a Thunderrel. A Pelicans megvált egyik játékosától. Ricky Rubio (2 hét) és Thabo Sefolosha (10-12 nap) is combhajlítóhúzódást szenvedtek. Nerlens Noelt kórházba kellett szállítani (videó).

Marc Stein (New York Times) értesülései szerint DeMarcus Cousins január 18-án, a Los Angeles Clippers ellen kezdi meg a szezont új csapatában - mint ismert, Achilles-szakadásból épül fel a sztár, aki a nyáron MLE-ért igazolt a bajnokhoz.

A kivásárlása után végül a Los Angeles Lakershez igazoló Tyson Chandler azt nyilatkozta Sam Amicknek (The Athletic), hogy sokat gondolkodott azon, hogy a Golden State Warriorshöz szerződik szabadügynökként, mert imádja azt a játékstílust, amit az oaklandiek játszanak, és nagyon kedveli a játékosokat, Steph Curry-t és Kevin Durantet, valamint Steve Kerr vezetőedzőt is. Meg is kérdezte a Golden State-et, hogy szükség van-e rá, a Warriors pedig őszinte volt vele. A csapat elmondta neki, hogy ha Cousins visszatér, fogalmuk sincs, hogy mennyi játékideje lesz, hogyan kerülhet pályára.

Ekkor tette fel magának a kérdést, hogy hol lehet nagyobb befolyással az eredményekre. A kétszeres címvédőhöz szerződjön-e, egy olajozott gépezet része legyen-e, ahol azonban a kispadon ülhet Cousins felépülését követően, vagy menjen a Lakershez, amelynek akkor voltak gondjai, de ő látta, hogy milyen lehetőségek vannak a gárdában. Chandler azt is hozzátette, hogy nagyon tetszettek neki a fiatalok, valamint az is, hogy LeBron Jamesszel és Rajon Rondóval is együtt játszhat, úgyhogy ezért döntött az aranysárga-lilák mellett.

A már említett Stein jelentette, hogy a liga a Golden State kérésére hivatalos vizsgálatot indít Pat McCaw leigazolása miatt. Mint ismert, a Cleveland Cavaliers 2 évre 6 millió dollárt adott a swingmannek, aki a Warriors korlátozott szabadügynöke volt. A bajnok nem tudta megtartani ennyi pénzért, McCaw szerződése azonban még egy ideig nem garantált státuszban mozgott, a Cavs pedig ki is rakta a napokban - ezzel gyakorlatilag semmit nem csinált az ohiói alakulat, csak betett a Golden State-nek, illetve segített McCaw-nak, aki így most már oda igazol, ahova akar.

És még mindig a Warriors: a Golden State utolsó mérkőzését játszotta a New York Knicksszel ebben az alapszakaszban, ami Kevin Durant miatt volt megint érdekes - a kiscsatárt sokszor hozták szóba a Knicksszel az elmúlt időszakban. A kétszeres döntő MVP a mérkőzés előtt egy kis szócsatába is keveredett emiatt a média képviselőivel, akiknek utána elmondta, hogy bárcsak a játékra koncentrálna mindenki, és nem pont fordítva lenne, de megérti, hogy miért van ez így. Rendkívül népszerű az NBA, és sokkal jobban foglalkoznak az emberek azzal, hogy mi lesz a jövő nyáron ahelyett, hogy mi történik a szezon vagy a rájátszás során - mára a szabadügynökök döntései lettek a legfontosabbak.

A Charlotte Hornets sztárja, Kemba Walker azt nyilatkozta, hogy bízik Mitch Kupchak GM képességeiben, hogy össze tud rakni köré egy ütőképes együttest, és nem fog beleszólni a személyi döntésekbe. Walker szerint nem ez a dolga, a szakvezetésre bízza ezt - ott van Kupchak, aki nagyszerű csapatokat épített már fel karrierje során. Nagyon bízik benne, és folyamatosan kapcsolatban vannak.

A Minnesota Timberwolves vezetőedzői posztjára Dave Joerger neve is felmerült, a Sacramento Kings trénere azonban James Hamnek (NBC Sports) elmondta, hogy jelenleg a Kingsre koncentrál annak ellenére is, hogy minnesotai srácként természetesen érdekes számára a felvetés. Nagyon jól érzi magát Sacramentóban, kiválóan játszanak, és esélyük van a PO-ra is. Szerinte minden edző és játékos erre vágyik, és most csak ez foglalkoztatja.

Arról tegnap este szó volt, hogy a Toronto Raptors egy DeMar DeRozan köré épülő csomaggal megpróbálta megszerezni Paul George-ot az Oklahoma City Thundertől. Chris Mannix (Sports Illustrated) azt is megírta, hogy a Raptors azután még nagyobb erőkkel ment rá Kawhi Leonardra, miután George hosszabbított az OKC-vel - a kanadaiak úgy érezték, hogy egy év alatt ők is meggyőzhetik Leonardot, ahogy a Thunder PG13-at. Kyle Lowry azt mondta a kiscsatárról, hogy olyan dolgokra képes a tehetségének köszönhetően, amitől eláll az ember szava. Masai Ujiri elnök azt mondta, hogy neki az a feladata, hogy bajnoki címet nyerjen a Raptors - esélyt adtak az előző keretnek is, de nem várhatták, hogy majd jobb eredményt érnek el ugyanazzal a felállással.

A New Orleans Pelicans kitette keretéből Andrew Harrisont, aki two-way szerződéssel rendelkezett.

A végére pedig jöjjenek a sérülések. Egyrészt a Utah Jazz aktív rotációja még rövidebb lesz: Ricky Rubio és Thabo Sefolosha is combhajlítóhúzódást szenvedtek - előbb két hétig, utóbbi 10-12 napig nem lesz bevethető állapotban a jelenlegi információk alapján. A Thundernél pedig Nerlens Noel egy nagyon komoly esés után a földön maradt, hordágyon vitték le, kórházba szállították, és ott is töltötte az éjszakát - egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi is a gondja, és milyen súlyos, egyelőre nem adott ki közleményt a csapat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus