Hírmorzsák 2019-01-10 (13:30)

Kevin Durant nem tudja, honnan származnak azok a pletykák, amik a Knicksszel kötik össze. Walt Frazier meglepődött azon, ahogyan a Duranttel kapcsolatos megjegyzéseit tálalták augusztusban. Steph Curry az alulértékelt középiskolásoknak indít programot. James Harden Tracy McGrady nyomdokaiba lépett. Kyle Kuzma szerint a Lakers Death-lineupja kifejezetten hatékony lehet a PO-ban. Kyrie Irving megint a Bucks elleni zakó utáni csapatmegbeszélésről beszélt. Régi-új játékos a Celticsnél. Pat McCaw Torontóban folytatja. Jonas Valanciunas további négy hetet kihagy (hüvelykujj). A Wizards szeretne egy 8.6 millió dolláros DPE kivételt. Deandre Ayton Luka Doncicot dicsérte - saját magát alulértékeltnek tartja, de nem gondolja ezt problémának. Új, egy játékosra fókuszáló kameraképet lehet majd nézni Twitteren.

A Golden State Warriors kétszeres döntő MVP-je, Kevin Durant azt nyilatkozta kedden Stefan Bondy-nak (New York Daily News), hogy fogalma sincs, honnan jöttek ezek a pletykák, hogy ő a New York Knickshez igazolhat - ő csak a kosárlabdára koncentrál, mert arra nincs befolyása, hogy mit mondanak az emberek róla vagy arról, hogy mit kellene a jövőjével tenni. Ő annyit csinált, hogy feltettek neki néhány Knicksszel kapcsolatos kérdést, amire neki válaszolnia kellett, különben megbüntették volna, ennyi történt. Próbál őszinte lenni, hagyni akarja, hogy hadd végezzék az újságírók a feladatukat, és mégsem akar gyakorlatilag semmit sem mondani.

Ugyanide tartozik, hogy augusztusban Walt Frazier a címlapokra került, amikor azt mondta, hogy szerinte csillagot kell tenni Durant eredményei mellé azért, mert a Golden State-hez igazolt. Frazier most elmondta, hogy megdöbbent a nyilatkozata fogadtatásán - sokan hívták ezzel kapcsolatban, pedig ő azt is elmondta, hogy a világ egyik legjobb játékosa Durant LeBron Jamesszel együtt.

Szintén Warriors: Steph Curry elindította az Underrated Tourt. Az amerikai utánpótlásban 5 csillagos rendszer van, így kategorizálják a középiskolás játékosokat, és mivel Curry iránt sem érdeklődtek a legnagyobb egyetemek, így szeretne lehetőséget adni a hozzá hasonló játékosoknak, az alulértékelt középiskolásoknak - 3 csillagos vagy ennél rosszabbra értékelt kosarasok jelentkezhetnek.

A Houston Rockets MVP-je, James Harden sorozatban 14. meccsén szerzett 30 pontot, ezzel beérte a vonatkozó lista második helyén Tracy McGrady-t. Az első helyen Kobe Bryant áll 16 ilyen mérkőzéssel 2003-ból.

A Los Angeles Lakersnél Kyle Kuzma 41 pontos karriercsúcsot dobott ma három negyed alatt, majd a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy nekik is lehet death-lineupjuk a Rajon Rondo, Lonzo Ball, Brandon Ingram, Kuzma, LeBron James ötössel. Egyre jobban szoknak össze, egyre jobb a védekezésük is, és komoly erőt képviselhet ez a felállás, főleg a rájátszásban, ahol mindenki alacsony szerkezetre vált. Kuzma azt is elárulta, hogy sokat még nem gyakoroltak így együtt az eltiltások és a sérülések miatt, és szerinte Jamesnek kellene az ötösnek lennie, legalábbis ideális esetben - nagyobb, több izom van rajta. Szerinte ez támadásban lényegtelen, mert úgyis LeBron kapja meg a labdát, az elzárás-leválás játékuk pedig működik, védekezésben azonban nem mindegy, hogyan osztják le az embereket.

A Boston Celtics irányítója, Kyrie Irving Jay Kingnek (The Athletic) újra felhozta azt a csapatmegbeszélést, amelyet a Celtics tartott a Milwaukee Bucks elleni, december 21-i vereség után - több fordulópontot is meg lehet jelölni az idényükben, de az volt az egyik. Irving szerint nem voltak annyira nagyon mélyen, de tisztázniuk kellett néhány dolgot - sikerült kiengedniük a gőzt, és azóta jobb is lett a hangulat, szerinte ez érződik a kívülálló számára is. Irving úgy gondolja, hogy a pályán is látványos a változás: sokkal pozitívabbak, és egyáltalán nem olyan a testbeszédük, mint a szezon elején, mikor valaki kihagyott egy dobást. Függetlenül a támadójátéktól, a védekezésben odateszik magukat, szervezettek, és egyre jobban bíznak egymásban.

Két szerződtetés volt. A Boston two-way megállapodást kötött RJ Hunterrel - 2015-ben pont a Celtics draftolta a dobóhátvédet, aki azóta több csapatban is megfordult, de sehol nem tudott gyökeret verni. A Toronto Raptors Pat McCaw-nak akar adni egy szezon végéig tartó minimum szerződést - mint arról tegnap beszámoltunk, a liga vizsgálja, hogy a Cleveland Cavaliers nem játszotta-e ki a fizetési sapkát, de Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a ligában dolgozó vezetők szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy a Cavs kap-e büntetést vagy sem.

Ha már a Toronto: Jonas Valanciunas további 4 hétig nem játszhat hüvelykujjsérülése miatt. Egyelőre van egy kötés a kezén, amikor kosárlabdával kapcsolatos edzéseket végez, ez a kötés pedig elvileg egy hónap múlva kerül le róla.

A Washington Wizards egy 8.6 millió dolláros DPE kivételért folyamodott a ligához - ezt John Wall egész éves sérülése miatt igényelheti a fővárosi gárda.

A Phoenix Suns centere, Deandre Ayton Marc J. Spearsszel (The Undefeated, ESPN) beszélgetett Luka Doncicról. Ayton szerint mindig nézi a Dallas Mavericks szlovénjének játékát, és sokszor úgy van vele, hogy teljesen esélytelen, hogy Doncic újonc legyen - a Suns centere szerint nagyon látszik európai vetélytársán az, hogy évek óta profi. Kevés szó is esik mellette Doncicról, amire annyit mondott, hogy megszokta már, hogy radar alatt van - mindenki tudja róla, hogy milyen játékos, csak egyszerűen nem kapja meg a neki szerinte járó elismerést. Mindig keményen meg kellett dolgoznia, hogy kiérdemelje azt, amije most van - nem tudja, mi a probléma, egyszerűen folytatnia kell az eddigi feladatait.

A végére pedig egy új lehetőség maradt: a Twitter a szezon második felében 20 mérkőzést fog úgy közvetíteni (egyet a rájátszásban), hogy egy kamera csak egy kiválasztott játékost vesz majd - az All-Star gála főmérkőzésén is adott lesz ez a lehetőség. Úgy fog működni a dolog, hogy Twitteren lehet majd szavazni az előre kijelölt találkozók első félidejében, hogy kit akarnak a nézők látni a másodikban, és a második félidőben ez a kamera csak azt az egy embert veszi, ennek a kamerának az adását pedig Twitteren lehet majd nézni (ha az illető a kispadon ül, akkor középre beállított fix kamera lesz).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus