Hírmorzsák 2019-01-11 (14:00)

Giannis Antetokounmpo még nem gondol az MVP címre. Kijöttek a második részeredmények a szurkolók All-Star szavazásáról. LeBron James még legalább egy hetet kihagy (ágyék). Larry Nance Jr. 2-4 hétre kidőlt (MCL-húzódás). Több rekordot és kiemelkedő statisztikát is hozott a ma hajnali Spurs-Thunder. DeMarcus Cousins azonnal kezdeni fog, amint visszatér. A Sixers még mindig bízik Jimmy Butler megtartásában. A Nets Alan Williamst igazolja le Paul Zipser helyett. A BIG3 8 helyett 12 csapattal indul el idén nyáron. Nick Youngnak nem jött be, hogy egy szurkoló le akarta fényképezni.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo a Houston Rockets elleni diadal után elmondta, hogy még nem akar az MVP találgatásokkal foglalkozni, csak a győzelem érdekli - tudja, hogy ha sikeres lesz a csapat, mindent megtesz a pályán, és segíti a társait, akkor minden jól alakul majd. A Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni annyit mondott a görögről, hogy nem normális - 7 láb magas, mégis elképesztően koordinálja a testét. Nagyszerű játékosnak tartja Antetokounmpót, aki szerinte egészen biztosan ott van az MVP esélyesek között, hiszen kiválóan játszik a csapata is - azt is hozzátette a tréner, hogy még nagyon sok van hátra az idényből. Még csak az alapszakasz felénél járunk, de Giannis és James Harden a legnagyobb favoritok között vannak néhány másik játékossal együtt - majd kiderül még, hogy hogyan alakul az alapszakasz második fele.

Ha már Giannis, akkor itt lehet megemlíteni, hogy kijöttek a második részeredmények a szurkolók All-Star szavazásáról - ezen a linken láthattok és olvashattok minden részletet.

Nyugatot és az egész voksolást a Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James vezeti, aki még szűk egy hetet minimum kihagy az ágyékhúzódása miatt - január 16-án vizsgálják majd újra, hogy játszhat-e vagy sem. A Cleveland Cavaliersnél Larry Nance Jr. MCL-térdszalagja meghúzódott a szerda hajnali, Indiana Pacers elleni összecsapáson, emiatt legalább 2-4 hetes kényszerpihenőn lesz.

A ma hajnali San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder összecsapás több kiemelkedő statisztikát is hozott. Gregg Popovich edzői pályafutása 1222. sikerét gyűjtötte be, ezzel megelőzte az örökranglista harmadik helyén Jerry Sloant. Utoljára 2006-ban fordult elő, hogy két együttes összesen 300 pont fölé jusson egy NBA meccsen (és nem All-Star gálán), LaMarcus Aldridge 56 pontja pedig 2000 és Shaquille O'Neal óta a legjobb ilyen jellegű teljesítmény egyetlen hárompontos nélkül. A Spurs első 14 triplakísérlete célba ért, ez rekord, mint ahogy a 16/19-es mutató is a végén - soha korábban nem végzett ilyen magas triplaszázalékkal egyetlen csapat sem, amely legalább 15-ször próbálkozott. Derrick White és Jerami Grant is karriercsúcsot dobtak LMA mellett, Russell Westbrook gólpasszokban érte el pályafutása legjobb eredményét (24).

Arról a héten volt már szó, hogy DeMarcus Cousins a jelenlegi tervek alapján január 18-án, a Los Angeles Clippers ellen kezdi meg a szezont. A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr azt nyilatkozta, hogy azonnal kezdetni fogja Cousinst, aztán hogy onnantól kezdve mi lesz, az majd kiderül - rá kell jönniük arra, hogy mik a hasznos felállások, mennyi időt tud a center a pályán tölteni. Sok mindent fel kell térképzeniük, mert ilyen játékosuk nem volt korábban.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Philadelphia Sixers továbbra is bízik abban, hogy hosszabbítani tud a nyáron Jimmy Butlerrel - mint ismert, a swingman szabadügynök lesz, oda igazol, ahova akar, de ennek tökéletesen tudatában volt a Sixers is, mikor cserélt érte.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette tegnap délután, hogy mivel Alan Williamsnek gondjai voltak a szerződéskötéssel Kínában, így végül a Brooklyn Netshez igazol vissza two-way szerződéssel - a csapat viszont így nem szerződteti Paul Zipsert.

A BIG3 hivatalosan is bejelentette, hogy a harmadik idényben az eddigi 8 helyett 12 csapat fog részt venni a küzdelmekben. Az egyik együttes neve Triplets lesz, és a WNBA legenda Lisa Leslie lesz a vezetőedző.

A végére pedig Nick Young maradt, aki a TMZ információi szerint lopási ügybe keveredett. A hírek szerint egy szurkoló január 4-én felismerte őt egy kocsimosóban, és bár látta Swaggy P-n, hogy nem nagyon akarja, hogy lefotózzák, ő lőtt egy képet a nemrég a Denver Nuggetsnél megforduló dobóhátvéden. A hírek szerint Young ekkor odament, ágyékon vágta az illetőt, és elvette a telefonját.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus