Hírmorzsák 2019-01-12 (11:00)

Steph Curry már a harmadik a tripladobók listáján. Jeremy Lin iránt érdeklődik a Blazers, a Sixers és a Pelicans. JJ Barea Achilles-szakadást szenvedett? Giannis Antetokounmpónak a csípőjével és a combjával is gond van. James Harden újabb történelmet írt. Luke Walton és Magic Johnson túlléptek a szezon eleji meetingen. Klay Thompson és Steve Kerr sem gondolkodnak azon, meddig tart a Warriors dinasztiája - Kerr inkább a hosszútávú sikerességet konzerválná, nem csak a bajnoki címekre koncentrál. A Jazznél van a legtöbb teljesítménybónusz. A Sixers február 8-án vonultatja vissza Moses Malone 2-es mezszámát. Enes Kanter beteg lett, csapattársai kifigurázták. A Rockets meg akarja tartani Danuel House-t.

Sean Deveney (Sporting News) értesülései szerint a Portland TrailBlazers erősíteni akar, mélyíteni szeretné keretét, ezért az oregoniak szeretnék megszerezni Jeremy Lint az Atlanta Hawkstól. A Hawks állítólag első körös picket akar a 13.8 millió dolláros lejáró szerződéssel bíró Linért, és a Philadelphia Sixers, valamint a New Orleans Pelicans is érdeklődést mutatnak iránta.

Jonathan Feigen (Houston Chronicle) információi szerint a Houston Rockets Danuel House-zal tárgyal, hogy a two-way szerződéséből rendes kontraktust csináljanak. House elért a határára annak, amennyit a Rocketsnél lehet a jelenlegi megállapodásával, ezért van szükség változtatásra ahhoz, hogy a Houstonnál maradhasson.

Mint ahogy arról már volt szó, a Dallas Mavericks cserehátvédje, JJ Barea súlyosnak tűnő sérülést szenvedett ma hajnalban, a Minnesota Timberwolves elleni mérkőzés negyedik negyedében - úgy tűnik, illetve attól tart a csapat, hogy elszakadt a Puerto Rico-i Achillese, ami 34 évesen akár pályafutása végét is jelentheti. Két sérültről még be kell számolnunk. A Milwaukee Bucks szupersztárja, Giannis Antetokounmpo kihagyta a ma hajnali, Washington Wizards elleni ütközetet, mert fáj a jobb combja és a bal csípője - egyelőre nem tudni, kell-e többet kihagynia a görögnek. A New York Knicks török magasembere, Enes Kanter pedig betegség miatt hiányzott az Indiana Pacers ellen - két napja még büszkén rakta ki instagramra, hogy hét hamburgert fog megenni, a Knicks játékosai be is raktak az öltözőjébe pár hamburgert trollkodás gyanánk.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Luke Walton Sam Amickkel (USA Today) beszélgetett több témáról, így a Magic Johnsonnal ápolt kapcsolatáról is, amire annyit mondott Walton, hogy jó viszonyban vannak, mindig is abban voltak - ha kereste Johnsont, az elnök mindig visszahívta maximum 1-2 órán belül, és sokat beszéltek a kosárlabdáról. Ő is nyerni akar, Magic is, és amíg ez így van, ugyanaz a céljuk - nem érzi úgy, hogy Johnson ki akarná tenni. Beszéltek arról a bizonyos október 30-ai meetingről, ami nyilvánosságot kapott, de túlléptek rajta. Sokszor van olyan, hogy szeretné tudni, mit gondol az elnök, és olyan megvitatnak egy-egy kérdést, de nem érzi magát kényelmetlenül ilyenkor - soha nem érzi azt, hogy "ajajj, már megint beszélnem kell vele". Minden hátsó gondolat nélkül le tud ülni Magic-kel beszélni, és szívesen is teszi mindezt.

A Golden State Warriors főszereplőit megkérdezték, hogy szerintük meddig tart majd a dinasztiájuk, amire Klay Thompson például azt mondta, hogy nem is nagyon gondolkodik ezen - csak a mában hisznek, mert aki túlságosan előretekint, az a jelen feladatairól vonja el a figyelmét. Steve Kerrtől megkérdezték, hogy gondolkodott-e már azon, hogy ez lehet a nagy korszak utolsó éve (nyáron Kevin Durant és Klay Thompson is szabadügynök lehet, jövőre pedig Draymond Greenen lesz a sor), amire annyit mondott, hogy ha nem nyernek bajnokságot, akkor az emberek rögtön azt fogják mondani, hogy vége a dinasztiának. Ő, Bob Myers GM és Joe Lacob tulajdonos is sokkal inkább hosszabb távon fenntartható sikert akarnak, mint amit a San Antonio Spurs csinál. A tréner úgy érzi, hogy még a Spurs sem volt mindig bajnokesélyes az elmúlt 20 év során, ők sem fognak 17 bajnoki címet nyerni 20 év alatt.

Ha már a Warriors, akkor itt lehet megemlíteni Steph Curry-t, aki ma hajnali 5 bedobott hármasával már 2285 triplánál jár az alapszakaszban, az örökranglista harmadik helyére ugrott Jason Terry-t megelőzve. Már csak Reggie Miller (2560) és Ray Allen (2973) vannak előtte.

És még egy másik napi statisztika: a Houston Rockets sztárja, James Harden a liga történetének első játékosa lett, aki úgy ért el 40 pontos tripla-duplát, hogy 30 percet sem töltött a parketten.

Andy Larsen (Salt Lake Tribune) arról írt cikket, hogy a Utah Jazznél 10 játékosnak is van teljesítménybónusz a szerződésében, ami bőven több, mint bármelyik másik NBA csapatnál. Háromfajta bónusz van a Jazznél: pályán elért teljesítményhez, egészséghez és nyári edzésmunkához köthető. Rudy Gobert például évi 2 millió dollárral lehet gazdagabb olyan bónuszokkal, mint hogy bekerül az év legjobban védekező ötösébe, All-star lesz, valamint 36 percre vetítve bizonyos mennyiségű pattanót szed. Sokan vannak olyanok (köztük Gobert is), akik akkor kapnak bónuszt, ha 100 alatt van a Jazz Def Rtg-je (100 támadásra vetített kapott pont), amikor a pályán vannak, Derrick Favorsnek pedig azért fizetnek, ha bizonyos súly és testzsírszázalék alatt marad.

A végére pedig a Philadlephia Sixers maradt, amely február 8-án, a Denver Nuggets elleni találkozó félidejében visszavonultatja a néhai Moses Malone 2-es mezszámát - a 76ers Legends Walk-on a mérkőzés előtt mutatják be az 1983-as Sixers bajnoki cím döntő MVP-jének szobrát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus