Hírmorzsák 2019-05-15 (14:30)

A Pelicans nyerte a lottery-t - David Griffin és Alvin Gentry nyilatkoztak Anthony Davis helyzetéről. A Knicksnek Kevin Durantra is kevesebb az esélye azzal, hogy visszacsúszott a draft harmadik helyére? Zion Williamson a Knickshez akart kerülni? Nyilatkozott maga az érintett is. Rob Pelinka szerint fontos pillanat volt ez az este a Lakersnek - meghatározó játékost húzhatnak, vagy egy fontos cserealap került a kezükbe. A Celtics Anthony Davisszel próbálja Bostonban tartani Kyrie Irvinget? A Knicks Terry Rozier és Marcus Morris iránt is érdeklődik. Jimmy Butler úgy érzi, maximum szerződést kap, bárhova igazol. A Minnesotánál öt név is a kalapban a vezetőedzői posztra. Jerry West hosszabbított a Clippersszel. A Raptors-Sixers hetedik meccs volt a valaha volt legnézettebb kosármeccs Kanadában.

Ma hajnalban megtartották a lottery sorsolást, az eredményekről ezen a linken olvashattok. Ahogy arról volt már szó, az 1/1-re kerülő New Orleans Pelicans továbbra is cserélné Anthony Davist, az igazság azonban az, hogy Davis akar továbbra is cserét a csapattól, nem fordítva.

David Griffin GM azt nyilatkozta, hogy szerinte nem sokat változtat a magasember helyzetén az, hogy 1/1-re kerültek - olyan környezetet akarnak felépíteni, amely vonzó a játékosok számára, és úgy érzi, hogy Davisnek vonzó lesz az "új" Pelicans. Megkérdezték Alvin Gentry vezetőedzőt is a lottery-ről, aki annyit mondott, hogy elsütött, egy "igen, b*ssza meg"-et, aztán persze elnézést kért. Gentry szerint Davisnek szerződése van a franchise-zal, még az ő játékosuk, a helyzete pedig majd önmagától megoldódik - Griffinnek vannak tervei, amit fel fog vázolni a sztár előtt. Ő azt akarja, hogy Davis akarja tenni, amit a csapatnál csinálnak, higgyen az ott végzett munkában. Ha az így lesz, az tökéletes, ha nem, akkor majd foglalkoznak ezzel, ha odajutnak.

A Pelicans 2019/20-as bajnoki címének oddsa 300 az 1-ről lement 25 az 1-re a lottery megnyerése után - a Memphis Grizzlies és a New Orleans bajnoki címére adták holtversenyben a legnagyobb pénzt, most a Grizzlies oddsa is lement 100 az 1-re. A Westgate igazgatója, John Murray azt nyilatkozta Ben Fawkesnak (ESPN), hogy a fogadóiroda úgy érzi, az első draftpick miatt Anthony Davis talán jobban átgondolja, hogy mégsem annyira rossz hely ez a New Orleans. A New York Knicks oddsához nem nyúlnak még, de azt is hozzátette Murray, hogy szerintük ez a lottery csökkenti a Knicks esélyeit Kevin Durantre.

Shams Charania (The Athletic) még a lottery előtt azt írta, hogy ha a Knicks 1/1-en marad, akkor megpróbálja elcserélni azt a picket és Kevin Knoxot Anthony Davisért. Adrian Wojnarowski (ESPN) cáfolta ezt a nap későbbi szakaszában: ha az első pick New Yorkban maradt volna, akkor Zion Williamson a Madison Square Gardenben játszott volna, de ezek a pletykák okafogyottá váltak azzal, hogy a New York csak a harmadik helyen választhat majd.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint Zion Williamson azt szerette volna, ha a Knicks nyeri a lottery-t, Ian Begley (SNY.tv) pedig úgy tudja, hogy Williamson nagyon várta, hogy a Knicksnél játszhasson - ki is viharzott a teremből, mikor a Pelicansé lett végül az 1/1. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy soha nem járt még New Orleansban, de bármelyik csapathoz kerül, mindent meg fog tenni a sikerért. Még mindig ideges, de valószínűleg azért, mert mindenki rá fókuszált.

A Los Angeles Lakers a negyedik helyre került előre, amely után Rob Pelinka GM is megszólalt. A szakvezető szerint tartoznak annyival a szurkolóknak, hogy nagyszerűen szerepelnek a következő idényben. Pelinka úgy érzi, hogy az 1/4-gyel egy olyan játékost tudnak kiválasztani, akinek komoly hatása lehet az eredményességre, de adott esetben értékes cserealap is lehet, hogy megtetszik nekik egy másik gárda játékosa - kérdés, hogy visszaszállnak-e ezzel a Davis-féle cseretárgyalásokba, miután van egy viszonylag jó pickjük, a Pelicansnél pedig GM váltás történt. Pelinka szerint ha valaki megnézi a Top5 pickekeket a múltban, franchise-ok sorsait megfordító játékosokat lehet választani ilyen helyen, ezért fontos momentum volt számukra ez a lottery.

Még a lottery előtt volt hír Joe Cowley-tól (Chicago Sun-Times), hogy ha a Chicago Bulls bekerült volna a 3-6. helyek valamelyikére, akkor rámehetett volna Lonzo Ballra - mint ismert, a két gárda tárgyalt egymással a deadline előtt is. A Bullsnak tetszett Ja Morant, de őt csak a második helyen tudták volna elvinni - a Chicago végül a hetedik helyen húzhat majd, a Lakers ráadásul a negyediken, így valószínűleg ez a szál kevésbé lesz érdekes a továbbiakban, ráadásul Jason Kidd érkezése a Lakershez sokat segíthet Ball fejlődésében.

Maradjunk még mindig Anthony Davisnél, közvetve ugyanis a Boston Celtics GM-je, Danny Ainge is szóba került vele kapcsolatban: Frank Isola (The Athletic) forrásai szerint Ainge még mindig hisz abban, hogy a Celtics meg tudja tartani Kyrie Irvinget, és ehhez a legjobb mód az, ha megszerzi Davist. Kérdés, hogy a Bostonnak van-e alapja megszerezni a sztárt, miután Jayson Tatum és Jaylen Brown fejlődése egyelőre megállt, a Sacramento Kings pickje a 14. lett, a Memphis Grizzlies draftjoga pedig egyelőre nem került át a Bostonhoz. Mint ismert, a hírek szerint Irving fontolóra veszi a Lakerst, a Knickst és a Brooklyn Netset is, úgyhogy lesz konkurenciája a Celticsnek.

A Knicks Irving mellett másik két bostoni iránt is érdeklődik: A. Sherrod Blakely (NBC Sports Boston) úgy tudja, hogy Terry Roziert és Marcus Morrist is vinné a New York-i alakulat. Rozier nyilván akkor kerülne szóba, ha Irvinget nem sikerül leigazolnia a Knicksnek - de a játékmester korlátozott szabadügynök lesz a nyáron. Rozier egyébként az ESPN-nek nyíltan elmondta, hogy ha marad a Celtics jelenlegi kerete, akkor neki távoznia kell, vagy legalábbis szeretne. Mások árnyékában kellett játszania, a labda legtöbbször Irving vagy Gordon Hayward kezében volt, és úgy érezte, hogy vagy a padon ül, vagy a sarokban áll.

A Philadelphia Sixers szabadügynökké váló sztárja, Jimmy Butler Marc Narduccinak (Philadelphia Daily News) elmondta, hogy akárhova igazol, szerinte meg fogja kapni a maximum szerződést. Akár 4 éves, akár 5 éves megállapodásról lesz szó, több mint elég pénzt fog jelenteni - több mint elég pénze van még az első szerződéséből is. Butler szerint amíg valaki keményen játszik, mindent belead, addig imádja őt a város, hiszen ez az, amit elvárhatnak tőle - dicsérte a szurkolókat és a Sixersnél dolgozókat is.

Vannak szakvezetői hírek is.

A korábban már említett Adrian Wojnarowski jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves elkezdi az interjúkat a vezetőedzői posztra - Gersson Rosas elnök leül beszélgetni Juwan Howarddal és David Vanterpoollal is, de az is elképzelhető, hogy Ryan Saunders marad a tréner. Marc Stein (New York Times) információi szerint a Minny engedélyt kapott a Pelicanstől, hogy leüljön interjúzni Chris Finch-csel - ő 2011 és 2016 között együtt dolgozott Rosas-szal a Houston Rocketsnél -, Jon Krawczynski (The Ahtletic) pedig úgy tudja, hogy a Milwaukee Bucks segédedzője, Darvin Ham is képbe került a Timberwolvesnál. A Washington Wizards másodjára is interjúzni hívta Troy Weavert a GM posztra, aki Sam Presti jobb keze az Oklahoma City Thundernél. Chris Fedor (Cleveland.com) forrásai szerint JB Bickerstaff lehet John Beilein első számú segédje a Cleveland Cavaliersnél.

A Los Angeles Clippers e hónapban 81. születésnapját ünneplő tanácsadója, Jerry West szerződést hosszabbított az együttessel - 2017 óta dolgozik a klubnál a legenda.

A végére pedig a Toronto Raptors maradt, melynek a Sixers elleni mindent eldöntő, hetedik mérkőzése volt a valaha volt legnézettebb kosármeccs Kanadában - 5.8 millióan nézték meg részben vagy egészben az összecsapást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus