Hírmorzsák 2019-05-19 (12:00)

Óvatosak a csapatok Irving leigazolásával kapcsolatban. A Lakers Bealt, Lowry-t és Favorst nézte ki magának - Jason Kidd Giannis Antetokounmpo miatt érkezett a csapathoz? Danny Ainge marad a Celtics elnöke. A Heat rámegy Mike Conley-ra. Kokoskov lehet a Memphis új vezetőedzője. Damian Lillardnak elrepedt a bordája. Iguodala vádlija megsérült. Jeff Bzdelik nem marad a Rocketsnél. Nick Nurse szerint keményebben, Danny Green szerint egységesebben kell játszaniuk. Nurse számára a 2012-es Thunder a példa. Middleton úgy gondolja, a Milwaukee cserepadja bármelyik csapat kezdőjével felveszi a versenyt. Brogdon szerint még a Bucksnál sem tudja mindenki, mennyire különleges a jelenlegi együttes - erről beszélt Giannis és Bledsoe is. Négy lottery-ben húzó csapat is eladná első körös pickjét. 

Steve Bulpett (Boston Herald) értesülései szerint a csapatok egyre óvatosabbak Kyrie Irving leigazolásával kapcsolatban amiatt, ahogyan a Boston Celticsnél zajlott a szezonja - állítólag van két együttes, amely csak akkor szerződteti Irvinget, ha egy másik sztárt is sikerül szereznie. A Celtics továbbra is bízik abban, hogy sikerül hosszabbítani Irvinggel.

Szintén a Bostonhoz tartozik, hogy Danny Ainge marad a franchise elnöke - mint ismert, nemrég enyhe szívrohamot kapott.

Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint a Los Angeles Lakers nyáron rá akar menni Bradley Bealre vagy Kyle Lowry-ra, ha bármelyik elérhetővé válik. Deveney úgy tudja, hogy Derrick Favorst is kinézte magának az aranysárga-lila alakulat, amennyiben a Utah Jazz lemond Favors csapatopciójáról. Steve Popper (Newsday) értesülései szerint Jason Kiddet azért vette fel a Lakers, hogy jobb esélyei legyenek két év múlva Giannis Antetokounmpóra.

Szintén Deveney hozta a hírt, hogy a Miami Heat Mike Conley iránt érdeklődik - Pat Riley régóta szeretné megszerezni a Memphis Grizzlies játékmesterét, három éve is megpróbálta leigazolni.

Szintén a Memphishez kapcsolódik, hogy Tim Bontemps (ESPN) információi szerint a Grizzlies leült interjúzni Igor Kokoskovval a vezetőedzői posztról.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey bejelentette, hogy a csapat nem újítja meg Jeff Bzdelik segédedző szerződését - mint ismert, Bzdelik a védekezésért felelt, és decemberben úgy hívták vissza, miután egyszer már azt mondta, hogy visszavonult. Tilman Fertitta tulajdonos azt mondta, hogy Eric Gordont viszont meg akarja tartani a klub.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Damian Lillard bordarepedést szenvedett a Golden State Warriors elleni párharc második mérkőzésén - a labdáért küzdött Kevon Looney-val, amikor a sérülés történt. A túloldalon Andre Iguodala vádlija megsérült a harmadik összecsapáson - az MRI eredménye ma lesz meg.

A Toronto Raptors 2-0-s hátrányban van a Milwaukee Bucks ellen. A Raps vezetőedzője, Nick Nurse azt mondta, hogy nem játszottak elég fizikálisan - jobban oda kell tenniük magukat az elzárásoknál és a leválásoknál is, különben a Bucks nagyobbnak és erősebbnek fog tűnni a továbbiakban is. Úgy érzi, hogy ez nem feltétlenül fedi a valóságot, de keményebben kell játszaniuk. Nurse egyébként több változtatást is belebegtett a felállásban, valószínűleg változik az aktív rotációDanny Green annyit tett hozzá, hogy egyénieskedve nem fogják megverni a Milwaukee-t, csak egységes játékkal van esélyük - úgy gondolja, hogy támadásban nem azt játsszák, amit szoktak.

Nurse azt is elmondta, hogy vagy 15 olyan esetet számolt meg, amikor Brook Lopez szabálytalanul védekezett, és nem is folytatta egy idő után ennek a számolását - ettől függetlenül meg kell büntetniük, hogy Lopez nem húzódik ki annyira, egyszerűen ki kell tudniuk használni ezt. A tréner azt is elmondta, hogy abszolút nem érdekli, hogy 0-2-ről milyen százalékban jutottak tovább csapatok a PO-ban - ő a 2012-es Oklahoma City Thundert tekinti példának, amely 34 és 24 ponttal kapott ki a San Antonio Spurs elleni első két mérkőzésen a nyugati döntőben, majd zsinórban négy meccsen győzött.

A túloldalon Khris Middleton azt nyilatkozta, hogy a Bucks cserepadja bármelyik gárda kezdőivel felveszi a versenyt. Nurse is elismerte, hogy a wisconsini együttes cseréi változtattak a második találkozó alakulásán - visszakapaszkodtak a meccsbe a gyenge kezdés után, aztán jött a Bucks második ötöse, és átvette az irányítást. Ersan Ilyasova azt nyilatkozta, hogy az egész szezonban egymásra támaszkodnak, és sokat tanultak az első meccsből, mindenki készen állt a feladatra. A kezdők adták meg az alaphangot, a cseréknek is fel kellett nőni ehhez a szinthez.

A Bucks sztárja, a korábban már megemlített Giannis Antetokounmpo azt mondta Michael Lee-nek (The Athletic), hogy nem tudja, jelenleg mi az emberek véleménye Milwaukee-ról, de szerinte azt fogják mondani, hogy van esélyük, és jól játszanak. Különleges együttest alkotnak, amiről tudnak is, de Malcolm Brogdon például azt fejtegette, hogy szerinte még a csapatban is vannak olyanok, akik nem is tudják, mennyire egyedi ez a gárda, és mennyire jók - ha vége lesz a szezonnak, akkor le fog ez esni mindenkinek. Eric Bledsoe annyit mondott, hogy Mike Budenholzer vezetőedző érkezése rengeteget segített az együttesnek, mindenkinek önbizalmat adott. Az érintettek nemcsak a saját boldogulásukat nézik, hanem azt akarják, hogy a másiknak is jó legyen, ez pedig nagyon ritka ebben a ligában.

A végére pedig Michael Scotto (The Athletic) maradt, aki azt írta, hogy az Atlanta Hawks, a Celtics, a Philadelphia 76ers és a Brooklyn Nets is árulni fogja az első körös pickjét az idei draftra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus