Hírmorzsák 2019-06-12 (10:30)

Kevin Durantnek a Lakers, a Nets, a Clippers, a Knicks és a Warriors is maximumot adna az Achilles-sérülése ellenére is. Durant New Yorkba utazott vizsgálatokra - közel sem volt 100%-os állapotban az edzéseken sem. Anthony Davist még mindig meg akarja szerezni a Lakers - a Knicksnél vonakodnak komoly ellenértéket adni érte. Kemba Walkert a Knicks, a Lakers és a Mavs akarja leginkább. Nézettségi rekordokat döntött a döntő ötödik meccse - a végén elmaradt egy fault Cousinsnál. James Ennis szívesen maradna a Sixersnél. Paul George-ot (labrum) és Michael Kidd-Gilchristet (ágyék) is megműtötték. Marvin Williams lehívta 15 milliós játékosopcióját. Taylor Jenkins a Grizzlies új vezetőedzője. Ettore Messina visszatér Olaszországba.

A hírek természetesen még mindig Kevin Durantről szólnak, aki tegnap hajnalban újra megsérült a Toronto Raptors elleni ötödik találkozón - ehhez a témakörhöz kapcsolódik még több hír. Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Durant New Yorkba utazott - egyelőre nem biztos, de úgy tűnik, hogy elszakadt az Achillese, erre vonatkozóan kell vizsgálatokat elvégezni rajta. Chris Haynes (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy KD-nek voltak problémái az edzéseken, amikor a jobb lábával kellett komolyabb erőt kifejtenie, és nem is volt abban biztos, hogy segíteni tud társainak - hiába adtak neki zöld utat az orvosok, közel sem volt 100%-os állapotban.

A másik téma Duranttel kapcsolatban természetesen a nyara - David Aldridge (nba.com) úgy tudja, hogy hiába lehet az a diagnózis, hogy elszakadt KD Achillese, öt együttes, a Golden State Warriors, a New York Knicks, a Brooklyn Nets, a Los Angeles Clippers és a Los Angeles Lakers továbbra is teljes maximum szerződést akar neki adni. Egy meg nem nevezett vezető annyit mondott, hogy a liga legjobbjából nem lesz hirtelen az 50. számú ember, még az Achilles-sérüléssel együtt sem. Talán visszacsúszik a 10. hely környékére, de ettől még 20-25 pontot fog dobálni találkozónként.

Durantet próbálták és próbálni is fogják meggyőzni a játékosok, hogy igazoljon a csapatukba, de maga az érintett azt mondta az előbb már említett Haynes-nek, hogy nála ez a "toborzás" nem működik.

A finálé ötödik mérkőzését átlagban 6.4 millióan nézték, az utolsó pillanatokat 8.5 millióan követték a képernyők előtt, összesen pedig 13.4 milliós nézettsége volt a meccsnek Kanadában - ezzel minden idők legnézettebb kosármeccse volt az országban, és Kanada történetének 21. legnézettebb sporteseménye. Amerikában 13.4-es nézettségi mutatót hozott az ötödik összecsapás, ami 34%-kal több volt, mint a negyedik meccsen mért adat - soha ekkorát nem ugrott a nézettség a negyedik és az ötödik mérkőzés között, és ebben ugye a kanadai adatok benne sincsenek.

Szintén a döntő legutóbbi ütközetéhez tartozik, hogy az L2M Report alapján az utolsó két percben egyetlen hibás döntés született a játékvezetők részéről. A Raptors spanyol centere, Marc Gasol tartott a gyűrű felé 106-103-as Warriors vezetésnél, kevesebb mint egy perccel a vége előtt, amikor DeMarcus Cousins csapott oda neki egyet, ez megtorlatlanul maradt.

Térjünk át nyári pletykákra. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Knicks, a Lakers és a Dallas Mavericks is szeretné leigazolni Kemba Walkert.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy a New Orleans Pelicans szeretné még a draft előtt elcserélni Anthony Davist, hiszen ha kap draftpicket, azzal ő akar rendelkezni majd a játékosbörzén - ezt a Pelicans elnöke, David Griffin cáfolta. Griffin annyit mondott, hogy cselekednek majd, amikor cselekednek, de nyitottak mindenre, nem kell elsietniük semmit. Wojnarowski úgy tudja, hogy az aranysárga-lilák továbbra is nagyon szeretnék megszerezni a magasembert. Ian Begley (SNY.tv) értesülései szerint a Knicksnél azért vonakodnak komoly ellenértéket adni Davisért, mert még élénken él bennük az a csere, amit 2011-ben Carmelo Anthony-ért húztak meg, és hogy annak mi lett a végeredménye.

A Philadelphia Sixerstől szabadügynökké váló James Ennis JD Shaw-nak (Hoops Rumors) azt nyilatkozta, hogy imádja a philadelphiai szurkolókat, nagyon tetszik neki, ahogyan a csapatot támogatják - szereti a Sixerst, szívesen maradna az együttesnél.

Az Oklahoma City Thunder sztárját, Paul George-ot megműtötték - az elszakadt labrumát hozták helyre a bal vállában. A Charlotte Hornetsnél Michael Kidd-Gilchrist feküdt kés alá, neki krónikus fájdalmai voltak az ágyékánál, amiatt kellett megoperálni.

A Hornetshez tartozik egy másik hír is: Marvin Williams nem okozott meglepetést, lehívta 15 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre, jövő nyáron lesz szabadügynök.

A végére jöjjenek az edzői hírek. A Memphis Grizzlies új trénere a Milwaukee Bucks segédedzője, Taylor Jenkins, ahogy azt már tegnap este olvashattátok. Az pedig tegnap este hivatalossá vált, hogy Ettore Messina elhagyja a San Antonio Spurst, visszatér Olaszországba, az Olimpia Milano elnöke és egyben vezetőedzője is lesz - ezt maga az olasz klub jelentette be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus