Hírmorzsák 2019-06-14 (09:25)

Kyrie Irving a Netshez igazol (?). A Nets és a Knicks is meg akarja szerezni az Irving-Durant párost. Kevin Durantnek 5 éves maximumot ajánl a Warriors? A Pelicans Kyle Kuzmát akarja leginkább a Lakerstől. A Raptors az idei NBA bajnok, Kawhi Leonard a Finals MVP - de nem mindenkinél. Klay Thompson ACL-je elszakadt. A Warriors a favorit a fogadóirodáknál a 2020-as bajnoki címre. A Wizards évi 10 milliós fizetést és részesedést akar adni a franchise-ból Masai Ujirinek. Kemba Walker a szupermaxnál kevesebbért is maradna Charlotte-ban. Igor Kokoskov a Kings segédedzője. Két segédedző távozik a Nuggetstől. Jonas Valanciunas kilép szerződéséből, Goran Dragic lehívja játékosopcióját. Ja Morant találkozik a Knicksszel is.

Kezdjük a döntővel, amihez kapcsolódva több érdekesség is van. Mint arról reggel olvashattatok már, a Toronto Raptors az NBA idei bajnoka, a döntő MVP-je pedig Kawhi Leonard lett - Hubie Brownnál Fred VanVleet vitte el a trófeát, mindenki másnál a 2014 után újra mindent bezsebelő sztáré lett az elismerés. Sajnos az is a meccs krónikájához tartozik, hogy Klay Thompsonnak elszakadt az ACL térdszalagja - részletek ezen a linken.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Washington Wizards nem szívbajos, a Raptorsból bajnokcsapatot építő Masai Ujiri számára évi 10 millió dolláros szerződést készül ajánlani, plusz emellett részesedést is a franchise-ból. Ujirinek még két éve van hátra jelenlegi szerződéséből, a fővárosiak tulaja, Ted Leonsis azonban meg fogja keresni a Raptorst birtokló MLSE-t, hogy tárgyaljon a részletekről és az elnök esetleges elengedéséről.

Maradjunk még a Warriorsnál: Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a Golden State továbbra is azt tervezi, hogy beajánlja Kevin Durantnek a teljes maxot, 5 évre 221 millió dollárt. Windhorst szerint Durantnek egyetlen fityingjébe sem fog kerülni az Achilles szakadása.

Érdekesség, hogy a Warriors a sérülések ellenére is favorit a fogadóirodáknál a 2020-as bajnoki címre, a Lakers a második - a Las Vegas Superbook oddsait ezen a linken találjátok! Azt nem tudni, hogy ezt mennyire befolyásolja az, hogy lehet, hogy Thompson is kihagyja az idény nagy részét, nemcsak Durant.

Az előbb már említett Wojnarowski úgy tudja, hogy a New York Knicks és a Brooklyn Nets továbbra is le akarja igazolni a Durant-Kyrie Irving duót - mindkét New York-i gárda erre a párosra utazik, őket sem érdekli KD Achilles-sérülése, arról pedig volt szó a napokban, hogy a két játékos beszélgetett egymással arról, hogy együtt folytassák.

Steve Bulpett (Boston Herald) információi szerint azonban Irving döntött: az újságíró az irányító új ügynökségéhez, a Roc Nationhöz közeli forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Irving július elsején aláír a Brooklynhoz. Egy másik forrás azt mondta Bulpettnek, hogy erről már a Boston Celtics is tud.

Természetesen van hír az Anthony Davis-sagával kapcsolatban is. Tania Ganguli és Broderick Turner (mindketten Los Angeles Times) értesülései szerint a New Orleans Pelicans leginkább Kyle Kuzmát akarná a Los Angeles Lakers fiatal magjából, ha viszont Kuzma végül megy, elképzelhető, hogy az 1/4-es draftjog maradhat az aranysárga-liláknál.

A Charlotte Hornets irányítója, Kemba Walker az NBA.com munkatársának újfent  azt nyilatkozta, hogy maradna az együttesnél, hiszen a Hornetset ismeri leginkább, és hajlandó aláírni az 5 éves maximumnál (221 millió dollár) kevesebbért is. Megnézi, hogy ki mit ajánl, de ha egy mód van rá, akkor hosszabbítani akar.

A Memphis Grizzlies centere, Jonas Valanciunas kilép 17.6 millió dolláros szerződéséből, így szabadügynök lesz - Wojnarowski úgy tudja, hogy a litván szeretne Memphisben maradni, de új, hosszabb szerződést kötne a klubbal. A Miami Heatnél pedig Goran Dragic marad 19.2 millió dolláros kontraktusában a következő idényre, lehívja játékosopcióját.

A Sacramento Kings segédedzőnek szerződtette a Phoenix Sunstól menesztett Igor Kokoskovot, ő lesz a szintén újonnan kinevezett Luke Walton egyik segédje. A Denver Nuggets két segédedzőjével nem hosszabbít, Mark Price és Bob Weiss távoznak a szakmai stábból.

A végére pedig az 1/2-re várt Ja Morant maradt, aki Jordan Schultz (ESPN) forrásai szerint elmegy interjúzni a harmadik helyen választó New York Knickshez is - privát edzése nem lesz, mivel sérült.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus