Hírmorzsák 2020-01-14 (10:00)

Jimmy Butler szerint James Harden a liga legkevésbé megállítható játékosa. Zion Williamson csütörtök este elkezdi a szezont? Rajon Rondo 4-5 napot kihagy (ujjtörés). Egyelőre nem tudni, Anthony Davis mikor térhet vissza. Josh Richardson és DeMar DeRozan lettek a hét játékosai. A Pistons első körös picket akar Andre Drummondért, de egyelőre senkitől nem kapott ilyen ajánlatot. A Knicks nem akar első körös draftjogot elcserélni. Új játékos New Yorkban, Chris Silva új szerződést kap a Heatnél. Dylan Windler szezonja véget ért (fáradásos törés)

Kezdjük a sérülésekkel, mivel Mitch Lawrence (Sirius XM NBA Radio) tegnap este bedobta, hogy forrásai szerint az a terv a New Orleans Pelicansnél, hogy Zion Williamson csütörtök este, a Utah Jazz ellen megkezdi profi karrierjét. Will Guillory (The Athletic) ezt követően hozzátette, hogy még mindig nincs kitűzött időpont Williamson játékára - a Pels még legalább egyszer meg akarja nézni az 1/1-est 5-5 elleni edzésen New Orleansban, mielőtt pályára küldené.

A Los Angeles Lakersnél Rajon Rondónak eltört az egyik ujja, ezért 4-5 napot biztosan kihagy a játékmester. Szintén Lakers: Anthony Davisről továbbra sem tudni, hogy mikor térhet vissza - Frank Vogel vezetőedző elmondta, hogy majd ha az orvosok azt mondják, hogy teljesen felépült, akkor küldi megint pályára Davist, teljesen rájuk bízza magát. A Cleveland Cavaliers egyik újonca, Dylan Windler kihagyja a teljes idényt, miután nem jött rendbe a bal lábában a fáradásos törés. Hónapok óta kezelték, nem vezetett eredményre, ezért egy hét múlva megműtik - hogy pontosan mikor játszhat újra, azt majd a műtét után jelentik be.

A Philadelphia Sixers swingmanje, Josh Richardson, illetve a San Antonio Spurs dobóhátvédje, DeMar DeRozan lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Richardson 2-1-et ment csapatával, ami alatt 22.7 pontot és 3.7 gólpasszt átlagolt. DeRozan szintén 2-1-et teljesített a Spursszel ebben az időszakban, neki pedig 29.3 pont és 6.0 gólpassz voltak az átlagai. A PER-listán továbbra is a Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo (32.9) vezet James Harden (31.6) és Luka Doncic (30.6) előtt - a Top25-öt ezen a linken láthatjátok.

A Miami Heat sztárja, Jimmy Butler a The Players' Tribune-ban írt egy cikket, amelyben bevallotta, hogy szerinte jelenleg James Harden a liga legnehezebben megállítható játékosa. Stepback dobások, floaterek, euro step - rengeteg mindent tud a játékról, ráadásul mindig nehéz dobásokat értékesít. Butler szerint Harden játéka arra épül, hogy a triplavonalon kivár, amíg a védője megmozdul - olvassa, hogy mit csinál az ellenfél, és bármit tesz a védő, mindig tud rá reagálni. Ha valaki túl nagy helyet hagy neki, akkor jön a step back tempó/tripla, és valószínűleg bedobja. Ha viszont valaki megpróbálja ezt megakadályozni, és közel megy hozzá, akkor faultot harcol ki, vagy egyszerűen elszáguld a védő mellett. Rá mindig készülnek az ellenfelek, de akárhogy szeretnék megakadályozni, hogy 40 pontot dobjon, megdobja a 40 pontját - ettől lesz valaki megállíthatatlan.

James L. Edwards III (The Athletic) értesülései szerint a Detroit Pistons egyelőre egyetlen ajánlatot sem kapott Andre Drummondra, amelyben szerepelt volna első körös draftjog, márpedig az autóvárosiak legalább ennyit akarnak játékosukért. Mint ismert, Drummondnak játékosopciója van a következő idényre, így a szezon végén szabadügynök lehet - ezért nem akar érte senki túl sokat áldozni. Edwards úgy tudja, hogy a Detroit és az Atlanta Hawks tárgyalásai során is csak lejáró szerződésű játékosok kerültek elő atlantai oldalról, a Hawks sem akart jó picket adni a centerért.

Ide kapcsolható az is, hogy Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint a New York Knicks nem akar első körös picket cserélni. Korábban voltak olyan hírek, hogy a Knicks rövidtávon is erősítene - úgy tűnik, nem mindenáron.

A Knicks kitette keretéből Ivan Rabbet, és two-way megállapodást kötött Kenny Wootennel - róla volt már szó két napja, vezeti a G-Ligát blokkolt dobásokban. Érdekesség, hogy Rabb 13.1 pontot és 11 pattanót, Wooten viszont csak 7.8 pontot és 5.9 pattanót átlagol a G-ligában. Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint a Miami Heat normál 3 éves szerződést csinál Chris Silva two-way papírjából a mai nap során.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus