Hírmorzsák 2020-01-27 (19:30)

Még többen búcsúztak Kobe Bryanttől - Lamar Odom inkább meghalt volna a kóma alatt, ha ez azt jelentette volna, hogy Kobe most is él. Mind a 9 áldozat kiléte ismert. Bryant ott lesz a 2020-as Hall of Fame osztályban - Reggio Emiliában teret neveznek el róla, sokan szeretnék, ha ő lenne az új NBA logo. A Lakers a héten JR Smith-t teszteli. Brett Brown úgy érzi, LeBron minden idők legjobbja. Doncic és Carlisle Gobert védekezését magasztalták. Saric szerint Devin Booker a valaha volt legjobb csapattársa. McDermott szerint Domantas Sabonis a shooterek álomcsapattársa. Brogdon nagyon várja már Oladipo visszatérését. A Wizards nem árulja Davis Bertanst. Waiters felelősséget vállal a tetteiért, felelőtlen döntéseket hozott. Grayson Allen határozatlan időre kiesett (csípő), a Grizzlies megpróbálkozik Josh Jacksonnal.

Kobe Bryanttel kezdjük az esti morzsát is, a legenda halála beárnyékol lényegében mindent. Arról már reggel írtunk, hogy több, nem kosárlabdához köthető eseményen is lerótták tiszteletüket a Los Angeles Lakers tegnap elhunyt ikonja előtt, de a sor természetesen folytatódott a ligán belül és azon kívül is: többek között Cristiano Ronaldo, a kétszeres Grand Slam-győztes Naomi Osaka és még sokan mások is megszólaltak legalább twitteren. Adam Silver commish a liga nevében búcsúzott, de volt, aki nem tudott megszólalni: LeBron Jamest összetörve láttuk, amikor kiszállt egy repülőgépből, Giannis Antetokounmpo pedig minden közösségi média accountját leállította - a Milwaukee Bucks MVP-je kifejezetten jó viszonyt ápolt Kobe-val, akit a mentorának tekintett.

Az egyik legszemélyesebb írást Lamar Odom közölte instagramján, aki arról írt, mennyire jó viszonyt ápoltak Bryanttel a pályán és azon kívül is - rettenetesen sok mindenre megtanította őt Kobe mindkét területen. Teljesen sokkolta, mikor tegnap megtudta a hírt - azt gondolta, hogy ha valaki túlél egy helikpoter-balesetet, az Kobe lesz, mert kiugrik a gépből, és valahogy a talpára érkezik. Odom azt is hozzátette, hogy nem volt jó magához, ezt tudja ő is - ha Isten megkérdezte volna tőle, amikor kómában volt, hogy elvegye-e az életét, és Kobe-ét meghagyja, akkor ezt választotta volna.

Ehhez a hírhez kapcsolódik, hogy kiderült mind a 9 áldozat személyazonossága: Christina Mauser, Sarah Chester, Payton Chester és Ara Zobayan voltak még a helikopteren - utóbbi volt a pilóta, Mauser kosáredző volt, Payton Chester Kobe lányával játszott együtt, Sarah pedig az ő édesanyja volt.

Kikerült a netre légiirányítás felvétele is, amelyen a helikopterrel történt üzenetváltások hallhatóak a tragédia előtt - ezen a linken érhetitek el, ide nem szeretnénk belinkelni. Shams Charania (The Athletic) hozta a hírt egyenesen Jerry Colangelótól, hogy Kobe a 2020-as Hall of Fame osztály tagja lesz Tim Duncannel és Kevin Garnett-tel együtt. Az olasz Reggio Emilia polgármestere bejelentette, hogy a város új terét Bryantről fogják elnevezni - itt nőtt fel, amíg édesapja Olaszországban légióskodott. A Change.org oldalon pedig közel 300.000-n írták eddig alá, hogy Kobe legyen az NBA új logója.

Váltsunk témát, de maradjunk még a Lakersnél: Brandon Robinson (Heavy.com) forrásai szerint az aranysárga-lilák a héten próbajátékon tesztelik JR Smith-t.

Mint arról a hétvégén szó volt, LeBron James megelőzte az All-Time örökranglista harmadik helyén Kobe-t, a Philadelphia Sixers elleni mérkőzést követően pedig Brett Brown is magasztalta a Lakers vezérét. A tréner azt nyilatkozta, hogy elképesztő, hogy James milyen stílusban viseli azt a figyelmet, ami rá hárul, és milyen módon kezeli a sikereit. Brown úgy gondolja, hogy James mindig megfelelő módon viselkedik az életben, a pályán kívül is, és minden idők legjobb kosarasa.

Arról délelőtt írtunk már, hogy a Utah Jazz edzője, Quin Snyder úgy érzi, teljesen egyértelmű, hogy Rudy Gobert-nek idén ott a helye az All-Star gálán. A tegnap hajnali, Dallas Mavericks elleni összecsapás után Luka Doncic is elmondta, hogy egyszerűen nehéz a francia center ellen kosarazni - volt három olyan ziccere is, amiről azt gondolta, hogy tiszta kosár, aztán Gobert megérkezett a semmiből. A Mavs vezetőedzője, Rick Carlisle azt is kijelentette, hogy Gobert valószínűleg zsinórban harmadjára is megnyeri az Év Védője díjat, olyan szintű hatással van hátul a játékra, és nemcsak a palánk közelében, hanem a periméteren is.

A Phoenix Suns horvát játékosa, Dario Saric csapattársát, Devin Bookert méltatta. Saric szerint hihetetlen, hogy Booker milyen pontszerző már ilyen fiatalon, mindemellett nagyszerű passzoló is. Hozzátette, hogy őt tartja a valaha volt legjobb csapattársának - szerk.: pedig játszott már Karl-Anthony Townsszal, Ben Simmonsszal és Joel Embiiddel is.

Az Indiana Pacersnél Myles Turner helyét Domantas Sabonis vette át, mint a gárda első számú magasembere, ami nem is véletlen: egészen pazar szezont fut a litván center. A Golden State Warriors legyőzését követően Doug McDermott dicsérte Sabonist: elmondása szerint nagyon jó, hogy van egy ilyen emberük, aki mindig a passzokat keresi. McDermott szerint Sabonis rendkívül önzetlen kosaras, akivel épp ezért nagyon élvezetes játszani - rengeteg kemény elzárást ad, egy shooter álomcsapattársa.

A Pacersnél Victor Oladipo ezen a héten szerda este, a Chicago Bulls ellen elkezdi a szezont. A gárda jelenlegi első számú hátvédje, Malcolm Brogdon azt nyilatkozta, hogy nagyon várja már, hogy Oladipo végre pályára lépjen, mivel Oladipo All-Star szintű kosaras, akinek a játéka megkönnyíti majd az ő helyzetét és mindenki másét is a Pacersnél. Még kevésbé kiszámíthatóak, még nehezebben levédhetőek lesznek.

A Sacramento Kings vezetőedzője, Luke Walton a cserepadról küldte pályára Buddy Hieldet a Bulls ellen, Bogdan Bogdanovicsot tette a helyére a kezdőbe, de Hield 21 pontot szórt csereként is. A mérkőzés után Walton elmondta, hogy nem voltak túl sikeresek az elmúlt időszakban, ezért próbált olyan ötösöket kipróbálni, amik szerinte nagyobb esélyt adhattak számukra a győzelemre. A tréner azt is hozzátette, hogy semmi sincs kőbe vésve - ez a mostani állapot nem jelenti azt, hogy Hield marad is a padon hosszútávon.

Chris Mannix (Sports Illustrated) úgy tudja, hogy a Washington Wizards még csak fontolóra sem veszi azt, hogy elcseréli Davis Bertanst - a vajkezű lett az idény végén szabadügynök lesz, de úgy néz ki, a fővárosiak hosszútávon számolnak vele.

A Miami Heat dobóhátvédje, Dion Waiters Tim Reynoldsnak (Sports Illustrated) elmondta, hogy teljes felelősséget vállal a hibáiért. Felnőtt ember, ezért nem kezd el mutogatni ujjal másokra - könnyedén mondhatná, hogy ez vagy az az oka annak, amiket tett, de ő a hibás. Felelőtlen döntéseket hozott, aminek vállalja a következményeit. Waiters pénteken kezdte el a szezont, miután több eltiltást is kapott klubjától, és elég komoly játékidőre számíthat, miután több játékos is sérült a Heat periméteréről. Erik Spoelstra azt mondta, hogy Waiters kondija még messze van az ideálistól, de jó kosaras.

A végére pedig a Memphis Grizzlies maradt, amely lehet, hogy megpróbálkozik Josh Jacksonnal, miután Grayson Allen határozatlan időre kiesett egy csípősérülés miatt. A rendkívül balhés, egykori 1/4-es választott 20.3 pontot, 7.5 pattanót és 4.3 gólpasszt átlagolt eddig idén a G-Ligában, a Memphis Hustle együttesénél, ahonnan most visszahívta őt a Grizzlies - elképzelhető, hogy esélyt kap az idén eddig még problémamentes szezont hozó Jackson. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus