Hírmorzsák 2020-03-25 (11:40)

Shaquille O'Neal szerint LeBron James Kobe Bryant és Michael Jordan kombinációja - Pennyre, Kobe-ra, saját magára és Dwyane Wade-re is hozott hasonlatot. A Sixers tulajdonosa elnézést kért, nem lesz fizetésmegvonás a klubnál. Joel Embiid fél millió dollárt adott csak az orvosoknak. A liga szeptember elejéig be akarja fejezni a szezont. Donovan Mitchell az off-szezonban aláírja a maximum hosszabbítását? John Calipari szerint hiba lemondani Kevin Knox Jr.-ról. Jerry Colangelo és Gregg Popovich maradnak jövőre is a Team USA-nél - hivatalossá vált, hogy idén nem lesz olimpia. Steve Ballmer megvette a Forumot. LeBront beperelte egy fotós. Karl-Anthony Towns édesanyja kómában van. Jason Collins is koronavírusos.

Arról beszámoltunk már ma reggel, hogy a Los Angeles Clippers tulajdonosa, Steve Ballmer 400 millió dollárért megvette a Forumot, így lényegében a legnagyobb akadály hárult el a Clippers új, Inglewoodban építendő csarnoka elöl.

Vannak még koronavírust nem érintő hírek. Tony Jones (The Athletic) forrásai szerint Donovan Mitchell imádja Utah-t, az egész közösséget, és nagyon szeret a Jazznél játszani. Jones szerint mivel Mitchellnek még két évig élő szerződése van a Jazz-zel, nincs mitől tartania a Utah szurkolóinak. Az újságíró kijelentette, hogy a fiatal hátvéd még a következő idény kezdete előtt aláírja maximum hosszabbítását jelenlegi klubjával. Persze azt Jones is hozzátette, hogy bármi megtörténhet, de még egyszer kihangsúlyozta, mennyire szeret Mitchell a Jazznél lenni.

A Kentucky Egyetem vezetőedzője, John Calipari Danny Abrianónak (SNY.tv) elmondta, hogy Kevin Knox Jr. még annál is fiatalabb, mint amennyi az életkora. Időbe telik, mire kifejlődi a benne rejlő lehetőségeket, és éppen emiatt egy valamit nem szabad tenni: feladni túlságosan korán. Calipari szerint sok csapat csinálja ezt, aztán később megbánja, mikor látja, hogy milyen kosarassá fejlődik az illető. Azt is hozzátette a tréner, hogy a magasaknak mindig több időbe telik a fejlődés, de az is biztos, hogy dobásban fejlődnie kell Knoxnak - ez viszont könnyű, mert az NBA-ben egy bizonyos idő elteltével mindenki jobban dob.

Az is ide kapcsolható, hogy LeBron Jamest beperelte egy fotós - részletek ezen a linken.

Ha már LeBron, akkor tegyünk említést Shaquille O'Nealről, aki Scoop B. Robinsonnak (Heavy.com) adott interjújában több összehasonlítást is tett jelenlegi és volt játékosokkal kapcsolatban. Shaq szerint Anfernee Hardaway egy fiatal Magic Johnson volt, ő pedig egy fiatal Kareem Abdul-Jabbar. Kobe Bryant egy fiatal Michael Jordan volt, mielőtt Michael Jordanné vált volna, míg James Bryant és Jordan kombinálva. O'Neal azzal zárta mondandóját, hogy szerinte Dwyane Wade Kobe volt, mielőtt kiteljesedett.

Tegnap írtunk arról, hogy a Philadelphia Sixersnél 20%-os fiztetéscsökkenést vezetnek be azoknál, akiknél ez indoklás nélkül lehetséges. Akkora volt a közfelháborodás a bejelentést követően, hogy Josh Harris tulajdonos nem sokkal később közleményt adott közzé, melyben visszavonta az intézkedést. Beszélt a játékosokkal és a stábbal, és világossá vált számára, hogy nem ez a megoldás. Különleges időket élünk, ahol a normál életben meghozott döntések nem mindig megfelelőek, ezért elnézést kért minden érintettől. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy más tulajdonosok is akartak hasonló pénzügyi döntéseket hozni (sőt, elbocsájtásokról is volt szó máshol), de látták, hogy mi a visszhangja, és átgondolják döntésüket.

Még a közlemény előtt jelentette be Joel Embiid, hogy fél millió dollárt adományoz a koronavírus elleni harcra az orvosoknak, és besegít az Sixers-alkalmazottak béreinek fizetésében is, hogy ne kelljen csökkenteni a fizetésüket.

Tegnap reggel megírtuk, hogy Dick Pound szerint az olimpiát elhalasztják - a NOB még a délelőtt folyamán megerősítette ezt, 2021-ben rendezik a tokiói ötkarikás játékokat. A Team USA általános igazgatója, Jerry Colangelo bejelentette ezt követően, hogy ő és Gregg Popovich is maradnak jelenlegi státuszukban a válogatottnál 2021-re is. Szó van az NBA szezon csúsztatásáról, akár véglegesen is, ami azért lenne problémás, mert ha augusztusig tartana az idény, nem mindenki vehetne részt az olimpián. Colangelo azt mondta, hogy meglátják, mi fog történni, aztán reagálnak a helyzetre. A játékosok elsősorban NBA kosarasok, de az idény menetének megváltoztatásáról könnyebb beszélni, mint megtenni.

A már említett Wojnarowski értesülései szerint az NBA legkésőbb szeptember elején be szeretné fejezni az idényt. A csapatok úgy gondolják, hogy ehhez július 1-jén el kellene kezdeni játszani, az edzőközpontokat pedig hetekkel korábban megnyitni a klubok számára. Ezt egyelőre senki nem mondja ki nyíltan egyébként, mert sem a tulajdonosok, sem a csapatok, sem a játékosok nem szeretnék kizárni annak a lehetőségét, hogy később zárják le az szezont. A hírek szerint a liga az akarja, hogy az NFL szezon tervezett kezdete, szeptember 10-e előtt véget érjenek a küzdelmek.

A végére pedig az új koronavírus-bejelentések maradtak. Azt nemrég láthattátok már, hogy Karl-Anthony Towns videóüzenetben közölte mindenkivel, hogy édesanyja kómában van. Az egykori NBA játékos, Jason Collins pedig twitteren jelentette be, hogy az ő koronavírus-tesztje is pozitív lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus