Hírmorzsák 2020-09-15 (19:45)

A Raptors hosszabbított Nick Nurse-szel. Mike D'Antoni azért távozott a Rocketstől, mert nem kereste őt Tilman Fertitta a kiesést követően. A Houston tulaja szeretne változást a csapaton belüli kultúrában. Jeff Van Gundy komoly esélyes a Rocketsnél. Jeremy Lin visszatérne az NBA-be.

Nincs meglepetés: a Toronto Raptors többéves hosszabbítást írt alá Nick Nurse vezetőedzővel. A szerződés pontos részletei nem ismertek, de senki nem lepődött meg, hiszen Nurse tavaly bajnoki címet nyert a gárdával, idén pedig Kawhi Leonard elvesztése ellenére is komoly faktor volt keleten a címvédő.

Arról már olvashattatok, hogy Mike D'Antoni közölte a Houston Rockets-cel, hogy nem hosszabbít a csapattal. A Los Angeles Lakers elleni kiesést követően még úgy nyilatkozott a tréner, hogy reményei szerint folytatódik a közös munka, és Daryl Morey GM is ezt mondta. Sam Amick és Kelly Iko (mindketten The Athletic) úgy tudják, hogy D'Antoni a Lakers elleni ötödik meccset követően az összes játékossal és a vezetőség több tagjával is beszélt (Morey-val együtt is vacsorázott), a tulajdonos, Tilman Fertitta azonban nem kereste. D'Antoni várta a tulaj hívását, hogy megbeszéljék a szezont és a további terveket, Fertitta azonban másnap reggel sem próbálta meg elérni őt, ezért mikor felszállt a Rockets gépére, már eldöntötte, hogy távozik. Mielőtt a repülőgép leszállt volna Houstonban, közölte ezt a játékosokkal, Morey-val és a szakmai stáb tagjaival is - a GM-et rosszul érintette a dolog, de megértette a miértet.

Szintén Amick és Iko hozták a hírt, hogy Fertitta állítólag szeretne változtatni a csapaton belüli kultúrán. Morey marad, hiszen 2019-ben hosszabbítottak vele, mint ahogy James Harden és Russell Westbrook is, úgyhogy edzői szinten lehet belenyúlni az együttesbe. Arról már tegnap délelőtt is írtunk, hogy Tyronn Lue-t és Jeff Van Gundyt emlegetik a texasiakkal kapcsolatban - utóbbit most megerősítették Amickék is Tim MacMahon (ESPN) után.

A végére ezúttal Jeremy Lin maradt, aki nem újítja meg kontraktusát a Beijing Ducksszal, mert szeretne visszatérni az NBA-be. Lin annyit mondott, hogy ez volt élete legnehezebb döntése, hajnali 4-5 órakor kelt sokszor, mert csak ez járt a fejében, de annak ellenére, hogy a Ducks jól bánt vele, mindent megadtak neki, úgy érzi, hogy még mindig van lehetősége az NBA-ben játszani, és ez az álma.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus