Hírmorzsák 2021-01-13 (10:45)

Egyre inkább felszólalnak a játékosok az NBA koronavírus-protokollja ellen. Doc Rivers cáfolja azon híreket, miszerint Ben Simmons megsértette volna az egészségügyi szabályokat. Kyrie Irving a családjával bulizott. DeMarcus Cousins és Markieff Morris is pénzbüntetést kapott. Cserepletykák James Hardent és Talen-Horton Tuckert illetően. Michael Porter Jr. koronavírusos. Lonzo Ball és Eric Bledsoe játéka is kérdéses.

Ahogy arról reggel beszámoltunk, újabb két mérkőzést volt kénytelen későbbre halasztani az NBA a koronavírus miatt, így összesen már hat találkozót napoltak el, ebből ötöt ezen a héten. Ennek kapcsán több játékos is felszólalt, többek között Joel Embiid is, akinek a csapata szintén érintett volt, ellenben a Philadelphiát néhány nappal ezelőtt nyolc (hét hadra fogható) játékossal is kötelezték a Denver elleni összecsapásra. „Úgy tűnik, hogy minden érintett meccset elhalasztanak, kivéve a 76ers mérkőzéseit, nekünk még egy sérült játékost is le kellett ültetnünk a padra” - nyilatkozta Embiid. Az Oklahoma City hátvédje George Hill ennél jóval szókimondóbban fogalmazott. „Az NBA COVID-19 protokolljának semmi értelme sincs. Negyvennyolc percen keresztül ücsöröghetünk valaki mellett, de ezt követően nem beszélhetünk vele. Ez nonszensz. Felnőtt emberek vagyunk. Amennyiben meg akarom látogatni a családom, akkor azt fogom tenni. Ha a liga ennyire komolyan elő akar írni dolgokat, akkor talán nem kellene a szezont folytatni - mondta Hill a Daily Thunder hasábjain.

Ugyancsak a protokollhoz kapcsolódó hír, hogy miután Seth Curry a múlt hét folyamán pozitív koronavírus tesztet produkált, a 76ers csapata New Yorkban maradt, ám nem mindenki. A Yahoo Sport értesülései szerint Ben Simmons autót és sofőrt bérelve azonnal visszaindult Philadelphiába, ezzel csapata és a liga szabályzatát is megszegve. A hírre szinte azonnal reagált Doc Rivers vezetőedző. „Kaotikus volt a helyzet, többen is megpróbáltak megoldást találni arra, hogy hazajussanak. Ben volt a legélelmesebb, ő már félúton járt, amikor kiderült, hogy New Yorkban kell maradnunk. Azonnal felhívtam, ő pedig visszajött. Badarság, hogy emiatt tettük volna sérültlistára - ecsetelte a történteket Rivers.

Továbbra is nagy volumenű téma Kyrie Irving sztorija. A Nets kiválósága személyes okokra hivatkozva hagyta ki csapata legutóbbi négy mérkőzését, ráadásul hivatalosan ezt nem is jelezte Steve Nash vezetőedző felé, csupán csapattársainak küldött üzenetet. Egyes pletykák szerint a hátvédet a Capitolium ostroma érintette meg olyannyira, hogy nem akart játszani, bár ennek ellentmondanak azok a videófelvételek, amelyeken testvére és édesapja születésnapját ünnepelve bulizik, ezzel megsértve a liga koronavírus-protokollját. Adrian Wojnarowski információi szerint az NBA vizsgálatot kezdeményezett az ügyben. Sean Marks a Brooklyn általános menedzsere pedig sajtóközleményben reagált. „Tudomásunk van a közösségi médiában megjelent videóról, amelyen Kyrie Irving szerepel egy családi összejövetelen. A ligával egyetértésben megvizsgáljuk, hogy a játékosunk megsértette-e az egészségvédelmi előírásokat - írta a sajtóanyag.

Öt technikait, két flagrentet és egy kettős kiállítást hozott a január 10-i Houston-Los Angeles Lakers mérkőzésahol DeMarcus Cousins húzta fel úgy Markieff Morrist, hogy végül mindkettőjüket az öltözőbe zavarták. Persze nem úszták meg ennyivel, a The Athletic beszámolója alapján Morris 35000, míg Cousins 10000 dolláros pénzbüntetést kapott. Stephen Silas a Rockets vezetőedzője ellenben magasembere védelmére kelt. „Cousins kiállt a csapattársa mellett és ezt támogatom. Nem hagyta, hogy sérelem érje az újoncunkat és ez számomra csodálatra méltó” - így a vezetőedző utalva arra, hogy a balhé Jae'Sean Tate földre kerülése után tört ki.

Ismételten csak érdekes hírek láttak napvilágot James Hardent illetően. Állítólag már a Portland Trail Blazers is felkerült azon csapatok listájára, ahová szívesen igazolna a Houston ásza. Mike Richman, a Locked On Blazers podcast házigazdája szerint, egy az egyben lehetne cserélni Hardent CJ McCollumra, ezzel pedig létrejöhetne a liga legerősebb hátvédpárosa, Damian Lillarddal az oldalán.

A Cleveland, a Dallas és a New York is érdeklődik Talen Horton-Tucker iránt. Fantasztikus előszezonbeli produkcióját követően többen azt várták, hogy aktív helye lesz a Lakers rotációjában, ám egyelőre csak percek jutnak neki, bár utóbbi két meccsén már húsz perc körül játszott. Sajtóinformációk szerint, amennyiben a Los Angeles-iek nem marasztalják, abban az esetben akár már a szezon közben csapatot válthat, de az idényt követően is erős piaci pozíciója lehet. A swingman eleddig 8 pontot, 2,6 lepattanót és 1,8 gólpasszt átlagol.

Nem kezdődött jól a 2021-es év Michael Porter Jr. számára. A Denver Nuggets feltörekvő fiatalja előbb három mérkőzést volt kénytelen kihagyni miután kontaktkutatásba esett, majd a következő négy meccsre ismételten csak karanténba került. Ugyancsak Adrian Wojnarowski jelentette, hogy Porter határozatlan időre dőlt ki, naponta tesztelték, majd a vezetőedző Michael Malone erősítette meg, hogy pozitív eredményt produkált, így egyelőre nem tudható a visszatérésének dátuma.

Kérdésessé vált Lonzo Ball játéka a New Orleans Pelicans Los Angeles Clippers elleni mérkőzésén miután problémái adódtak a térdével; a csapatorvos szerint ínsérüléssel bajlódik. Ráadásul Eric Bledsoe szereplése is megkérdőjelezhető, neki a szemével vannak gondok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus