Hírmorzsák 2021-06-10 (11:15)

Rudy Gobert az Év Védője. Chris Paul a társait és az edzőit dicsérte. Michael Malone kifakadt. Nate Björkgren távozik a Pacerstől. Zajlik az edzőkeresés Bostonban, több jelölttel is tárgyalni fognak a közeljövőben. Elcserélné Kemba Walkert a Celtics. Elszakadt De’Andre Hunter meniszkusza. LeBron James mezszámot vált. Pat Riley pénzbüntetést kapott.

Ahogy arról külön is beszámoltunk, Rudy Gobert pályafutása során harmadszor is elnyerte az Év Védője díjat. A Utah Jazz centerének győzelme egyértelmű volt, a 100 szavazóból 84 jelölte őt az első helyre, magabiztosan előzte meg Ben Simmonst, míg a harmadik helyre Draymond Green futott be. A díj átadása után Gobert elmondta, hogy gyerekként sosem hitte, hogy valaha is elnyerheti az Év Védője díjat, nemhogy háromszor. Nehezen tudja szavakkal kifejezni, hogy ez mit is jelent neki, mert egyszerűen csak azt csinálja, amit élvez is, ráadásul olyan emberek vannak körülötte, akik hisznek benne. Igyekszik a saját útját járni, élvezni azt, de hihetetlen számára, hogy egyike annak a négy embernek, aki legalább háromszor elnyerte ezt a díjat.

A Phoenix Suns Chris Paul fantasztikus szervezőjátékának is köszönhetően ismét magabiztosan nyert a Denver Nuggets ellen, a mérkőzés után mégsem tulajdonított túl nagy jelentőséget a saját teljesítményének az irányító. Mint mondta, ő végzi a munka könnyebbik részét, csak meg kell találnia az üresen lévő társakat, a dobásokat viszont a többieknek kell elsüllyeszteni. Soha korábban nem játszott még olyan csapatban, ahol nem kell mindig egy bizonyos játékost megtalálnia, hanem mindenki tud dobni. A valódi érdem viszont nemcsak az övék, hanem az edzői stábé is, most kamatozik az, amit egész szezon alatt gyakoroltattak velük.

A túloldalon Michael Malone érthetően csalódott volt, és főleg azt nehezményezte, hogy egyszerűen feladták ezt a meccset még a találkozó közben. Az ő feladata az lesz, hogy a következő meccsre találjon olyan játékosokat, akik a végletekig küzdenek, bár nem biztos, hogy összejön majd öt ilyen. Az eddig lejátszott két meccs, és főleg a két második félidő óriási csalódás a számára. Eddig látott egy olyan csapatot, amelyik akar, és itt akar lenni, és egy olyat, amelyik nem, és ezért porolták el őket. Sokan játszottak rosszul a Nuggetsnél, és engedték, hogy a védekezésükre is kihatással legyen az, hogy támadásban nem estek be a dobásaik.

Malone szerint Will Barton jelentette az egyedüli fényt az éjszakában, aki 7 hét kihagyás után tért vissza, és rögtön teljes odaadással szállt be a meccsbe. 16 perc alatt dobott 10 pontot, kiosztott 3 gólpasszt, kitette a szívét a pályára, majd utálta az edzőjét amiatt, hogy nem engedi őt többet játszani. Malone meg is mondta a játékosainak, hogy az szörnyű képet mutat, hogy valaki, aki ennyit kihagyott, képes rögtön ilyen elánnal játszani, miközben senki más nem. Ezt követően hozzátette, hogy ő edzőként is ugyanolyan szörnyű munkát végzett, mint a játékosok, és okkal skandálták az ellenfél szurkolói, hogy a Suns 4 meccsen továbbjut, mert ha így játszanak a továbbiakban is, akkor gyorsan véget fog érni ez a párharc.

Tovább folytatódik az edzőkeringő a ligában, az Indiana Pacers egyetlen szezon után köszönte meg Nate Björkgren munkáját - erről itt számoltunk be részletesebben.

A Boston Celticsnél aktívan dolgoznak az új edző megtalálásán, és ennek folyamataként több csapattól is engedélyt kértek, hogy tárgyalhassanak egy-egy szakemberrel. Adrian Wojnarowski (ESPN) információi alapján ez a lista Chauncey Billups nevével indul, aki jelenleg a Los Angeles Clippersnél segédedző, de a Celtics engedélyt kért és kapott arra is, hogy a Milwaukee Bucksnál dolgozó Darvin Ham és Charles Lee, a Dallas Mavericks alkalmazásában álló Jamahl Mosley, valamint a Brooklyn Netsnél dolgozó Ime Udoka is tárgyalhasson velük. Brad Stevens emellett több korábbi segédedzőjével is interjúzik, Jay Larranaga, Jerome Allen, Scott Morrison és Joe Mazzulla is lehetőséget kap tőle egy megbeszélés erejéig.

Ugyancsak a Celticshez kapcsolódó hír, hogy állítólag a csapat és Kemba Walker is azt szeretné, hogy elcseréljék az irányítót, legalábbis Farbod Esnaashari (Bleacher Report) információi alapján. A két fél között még a szezon előtt romlott meg a viszony, Walker ugyanis nehezményezte, hogy a Celtics bedobta volna őt abba a csomagba, amivel Jrue Holidayt próbálták megszerezni a New Orleans Pelicanstól. Várhatóan olyan csapatok mutathatnak érdeklődést, akiknek pontszerzésben erős irányítóra lenne szükségük, az újságíró a New York Knicks és a Dallas Mavericks kettősét dobta be.

Sajnos újabb játékos számára ért véget a rájátszás, De’Andre Hunter számára befejeződött az idény. Az Atlanta Hawks fiatal kosarasa a Philadelphia 76ers elleni első meccs előtt kezdett fájdalmat érezni a térdében. Ezt követően MRI vizsgálatra küldték, ami egy kisebb szakadást mutatott ki a meniszkuszában. Hunter a hétvégén Los Angelesbe utazik, és a következő hét elején meg is műtik.

Több forrás is megerősítette, hogy LeBron James mezszámot vált, a következő szezontól ismét a 6-os szám viríthat majd a hátán a 23-as helyett. James korábban a válogatottban, illetve a Miami Heatben is ezt a számot viselte, és először 2019 nyarán merült fel, hogy visszatérhet ehhez, mivel szerette volna átadni a 23-as számot Anthony Davisnek. James számcseréjével megnyílna az út Davis előtt is, hogy visszatérjen ahhoz a számhoz, amiben a Lakershez cserélése előtt az egész pályafutását töltötte, de a hírek szerint ő kitart a 3-as számnál. James már el is kezdte promózni régi-új számát, a hamarosan megjelenő Space Jam - Új örökség második előzetesében is 6-os számban látható.

Néhány nappal ezelőtt Pat Riley azzal a kinyilvánításával került a hírekbe, hogy szívesen látná ismét a Miami Heat színeiben LeBron Jamest, majd azt is megjegyezte, hogy Adam Silver nyugodtan megbüntetheti őt tampering miatt. A Heat legendás vezetőjének nem is kellett sokat várnia erre, 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus