Hírmorzsák 2022-01-14 (11:00)

Cam Reddish a Knicksben. Bol Bol cseréje meghiúsult. Jamal Murray még a rájátszás előtt pályán lehet, Michael Porter Jr. idei visszatérése sincs még teljesen kizárva. Derrick Jones Jr. hetekre kidőlt. James Wiseman decemberben átesett egy kisebb műtéten. Jalen Suggs felépült, Markelle Fultz is közel a visszatéréshez. Megvolt Damian Lillard műtétje. Kérdéses Marcus Smart ma esti játéka. Jarred Vanderbilt jó teljesítménye átírhatja a Timberwolves terveit a piacon. Kijöttek az All-Star szavazás friss részeredményei, továbbra is Stephen Curry vezet.

Tegnap este külön is beszámoltunk arról, hogy a Hawks egy védett első körös draftjogért, valamint Kevin Knox játékjogáért a Knickshez küldte Cam Reddish és Solomon Hill kettősét, illetve egy második körös draftjogot is. A cserének volt egy mellékszála is, a 10 napos szerződésen lévő Ryan Arcidiacono szabadlistára került a Knickstől, hogy legyen helyük befogadni mindkét érkező játékos szerződését. Fred Katz és Chris Kirschner (mindketten The Athletic) információi alapján a Pacers, a Cavaliers, a Pistons és a Lakers is érdeklődött Reddish iránt, utóbbi például két második körös draftjogot ajánlott ére, viszont a Hawks első köröst akart kapni, és nem elképzelhetetlen, hogy azt még tovább fogják cserélni a következő hetekben – a két újságíró két nevet dobott be, hogy kit próbálhat megszerezni a Hawks, szerintük Ben Simmons vagy Jerami Grant lehet a kiszemeltjük.

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a Knicksnél további cserék meglépésre is készülnek, például Myles Turner és Jalen Brunson iránt is mutatnak érdeklődést, míg más csapatok leginkább Alec Burks és Mitchell Robinson megszerzésének a lehetőségéről érdeklődnek náluk. A hírek szerint Burks és Robinson is csak akkor mozdítható, ha értük komoly erősítést tud szerezni a Knicks a csapat kezdőjébe.

Egy másik, közelmúltban megkötött csere ugyanakkor meghiúsult, Bol Bol mégsem kerül a Nuggetstől a Pistonshoz, mivel a fiatal játékos megbukott az ilyenkor kötelező fizikai felmérőkön, és ezért a Pistons élt a kihátrálási jogával. A Nuggets Rodney McGruder játékjogát és egy idei második körös draftjogot kapott volna a cserében.

Mike Singer (The Denver Post) arra hívta fel a figyelmet, hogy se a Nuggets, se Michael Porter Jr. nem jelentette be a játékos hátműtétét követően, hogy véget ért volna a kosaras szezonja. Eddig a hírek alapján jól halad Porter felépülése, ugyanakkor a Nuggets nagyon óvatos lesz vele, ettől függetlenül nem kizárt, hogy a rájátszásban pályára léphet. Az újságíró Jamal Murray állapotára is kitért, információi szerint az ő esetében arra is van esély, hogy még a rájátszás kezdete előtt ismét pályán legyen.

Derrick Jones Jr. tegnap hajnalban a Bulls-Nets összecsapás első percében szenvedett térdsérülést, és az MRI kimutatta, hogy jelentősen megzúzódott a csont a jobb térdében, viszont öröm az ürömben, hogy a vizsgálatok alapján nem sérültek a szalagjai. Arról többféle információ is megjelent, hogy emiatt mennyi kihagyásra számíthat, az ESPN 2-4, Shams Charania (The Athletic) viszont 4-6 hétről írt.

Anthony Slater (The Athletic) arról számolt be, hogy decemberben James Wiseman átesett egy újabb térdműtéten. Egy kisebb beavatkozást kellett végrehajtani a Warriors centerén, mivel egy nem túl nagy, de tartósan megmaradó duzzanat jelent meg a korábban műtött térdén, emiatt késik a visszatérése is. Wiseman novemberben már elkezdett teljes edzésmunkát végezni, és akkor arra lehetett számítani, hogy nagyjából egyszerre térhet vissza Klay Thompsonnal, ugyanakkor a fejlemények alapján kérdéses, hogy mikor kezdheti meg a szezont. Steve Kerr elmondása alapján ismét a csapattal utazik a center, de még egyéni edzésmunkát végez, és a következő hetekben kezdhet el három a három, majd öt az öt ellen játszani.

Jalen Suggs 20 meccset hagyott ki a törött hüvelykujja miatt, ugyanakkor a várakozások szerint ma este a Hornets ellen ismét bevethető lesz. Jamahl Mosley elmondta, hogy az újonc kosaras nem töltötte tétlenül az elmúlt időszakot sem, rengeteget tanult, elemezte a játékukat, és többször is megosztotta a meglátásait a társaival is meccs közben. A közeljövőben Markelle Fultz is újfent játékra jelentkezhet, a hét eleje óta ő is a csapattal közösen készül, feltehetőleg már nem kell sokat várni az ő visszatérésére sem.

Tegnap arról beszámoltunk, hogy Damian Lillardra műtét vár a hasizomsérülése miatt, és Chris Haynes (Yahoo! Sports) értesülései szerint az elmúlt nap folyamán Philadelphiában át is esett a beavatkozáson. A szakíró ezt követően arról számolt be, hogy Lillard az elmondása alapján jól érzi magát, és 5-6 hét múlva vizsgálják felül az állapotát.

Ugyancsak a Trail Blazershez kapcsolódó hír, hogy Joe Cronin ideiglenes GM igazolt egyet a csapat vezetőségébe, a továbbiakban Andrea Patterson lesz az ő helyettese. Patterson ezt megelőzően a Cavaliers vezetőségében vállalt munkát, de korábban négy évet lehúzott a Jazznél is.

Kérdéses Marcus Smart ma esti játéka, Tim Bontemps (ESPN) információi alapján a Celtics hátvédje bekerült a protokoll alá, ugyanakkor a „kérdéses” státusz arra utalhat, hogy egy tesztje nem hozott egyértelmű eredményt, úgyhogy még változhat a helyzete. A Kings nem számíthat Robert Woodard II játékára a következő napokban. Jó hír a Bucks háza tájáról, hogy Mike Budenholzer és George Hill is kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól, így mindketten ott lehettek csapatuk hajnali mérkőzésén. Ugyancsak a címvédőhöz kapcsolódó hír, hogy semmissé tették Javonte Smart two-way megállapodását, hogy Lindell Wigginton vehesse át az ő helyét – a friss szerzemény hajnalban már pályára is lépett. A Pacerstől T.J. Warren került ki a protokoll alól, ő ugyanakkor továbbra is felépülőben van a lábsérüléséből. A Pistonsnál Frank Jackson szabadult a karanténból, de néhány edzésen részt kell vennie, mielőtt ismét játszhatna. A Heatnél Markieff Morris térhet vissza, és talán biztató lehet vele kapcsolatban, hogy a hiányzása okaként azt jelölte meg a csapata, hogy erősítenie kell, és nem a hosszú ideje elhúzódó sérülését. A Sunsnál Ish Wainright ismét bevethető, de a ma esti játéka még kérdéses.

Történt egy kisebb mozgás a Jazz keretében, a two-way szerződéssel rendelkező Malik Fitts szabadlistára került tőlük. A Bulls Malcolm Hillnek adott 10 napos szerződést.

Jon Krawczynski (The Athletic) a Timberwolves jelenlegi helyzetéről írt egy okfejtést, amiben kitért arra, hogy eddig nem tettek olyan ajánlatot Ben Simmonsért, ami igazán felkeltette volna a 76ers érdeklődését. Myles Turner esetleges megszerzése is többször felmerült a csapatnál, ugyanakkor ez a szál Jarred Vanderbilt kiváló teljesítménye miatt elhalványult, és a szakíró szerint a Timberwolves ezek fényében inkább a kispadját próbálhatja megerősíteni a cserehatáridő lejárta előtt.

A végére az All-Star szavazás szurkolói részének a friss részeredményei maradtak. Jelen állás szerint keleten DeMar DeRozan, Trae Young, Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo és Joel Embiid, míg nyugaton Stephen Curry, Ja Morant, LeBron James, Nikola Jokics és Andrew Wiggins alkotnák a kezdőt, ha csak a szurkolói szavazatok döntenének, ugyanakkor a hátvédeknél mindkét konferenciában nagyon szoros az állás a második helyért folytatott küzdelemben, és nyugaton a wingeknél is nagy lehet a harc a jobb helyezésekért. Mint ismert, a szurkolói szavazás 50%-ban járul hozzá a kezdők összeállításához.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus