Hírmorzsák 2022-12-26 (9:30)

James Harden a nyáron fontolóra veheti, hogy visszatérjen Houstonba. A Knicksnél felmerült Tobias Harris megszerzésének a lehetősége. Steve Kerr szerint még nem lehet rivalizálásként tekinteni a Warriors-Grizzlies párharcra. Devin Booker megsérült, Nikola Jokics történelmi számokat hozott a Suns ellen. Dallasban leleplezték Dirki Nowitzki szobrát, győzelemmel ünnepelt a Mavericks. LeBron James szerint hiányzik a Lakersnek Anthony Davis magassága. Jayson Tatum úgy érzi, hogy a Celtics visszatalált a helyes ösvényre. Zion Williamson ma este visszatérhet. Kérdéses Jimmy Butler játéka.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint James Harden komolyan fontolóra veheti azt a lehetőséget, hogy a nyáron visszatérjen Houstonba, már amennyiben úgy dönt, hogy nem hosszabbít Philadelphiában. Harden jövője azon is múlhat, hogy meddig jut a rájátszásban a 76ersszel – egy hosszabb futás a maradás felé terelheti őt, egy korai kiesés viszont növelheti a távozásának az esélyét. Noha annak idején Harden erőltette, hogy elcseréljék a Rocketstől, hiányzik neki a houstoni közösség, az ottani életstílus és a családja is. Jake Fischer (Yahoo! Sports) arra hívta fel a figyelmet, hogy nem újkeletűek azok a pletykák, hogy Harden visszavágyik Houstonba, már akkoriban is lehetett erről hallani, amikor a Netsnél játszott, Brooklynban pedig az elcserélése előtt ugyanolyan célpontként tekintettek Houstonra és Philadelphiára is.

A karácsonyi játéknap Knicks-76ers meccsel kezdődött, és Ian Begley (SNY.tv) értesülései alapján a Knicksnél megbeszélések folytak arról, hogy tegyenek-e ajánlatot a 76ersnek Tobias Harrisért. Erre még azelőtt került sor, hogy a csapat elkezdett volna nyerni, de a mostani meccs előtt is nagyon dicsérte a játékost Tom Thibodeau. Ugyanezen meccs krónikájához tartozik, hogy Jalen Brunson a negyedik negyedben csípősérülés miatt idő előtt távozott a pályáról, és a meccs után sem állt a sajtó rendelkezésére. Thibodeau ekkor annyit mondott, hogy nem tudja pontosan, hogy mi miatt kért cserét Brunson, de az orvosi stáb kivizsgálta őt.

A Warriors Stephen Curry és Andrew Wiggins nélkül is nyerni tudott a Grizzlies ellen, és ismét akadtak heves pillanatok ebben a párosításban, ezúttal Klay Thompson és Dillon Brooks szólalkozott össze a negyedik negyedben. Thompson szerint ez csupán a jó öreg trash talk volt, ami mindig szórakoztató, és középiskolás koruk óta folyamatosan ezt csinálják. Ez vagy a legjobbat hozza ki az emberből, vagy megtöri őt, vele általában az előbbi szokott történni. Steve Kerr a meccs után mondta el, hogy láthatóan egyre hevesebbé válik ez a párharc, de ahhoz, hogy igazi rivalizálásról lehessen beszélni, több párharcot is meg kell vívniuk a rájátszásban. Az előző szezonban küzdelmes és heves párharcot vívtak, és tudják, hogy a Grizzlies mennyire jó, ahogyan azt is, hogy le akarják őket taszítani, viszont a Warriors azon van, hogy ezt megakadályozzák.

A Suns hosszabbításos vereséget szenvedett Denverben, de ennél is rosszabb hír a csapat számára, hogy az ágyéksérülésből visszatérő Devin Booker bő négy perc után ismét megsérült, kiújult az ágyékproblémája és nem tért vissza a pályára. A Nuggetsnél Nikola Jokics 41 ponttal, 15 lepattanóval és 15 gólpasszal jelentkezett, és az ESPN adatai alapján ez volt az NBA történetében a negyedik 40-15-15-ös meccs, korábban csak Oscar Robertson (1961-ben és 1962-ben) és James Harden (2016-ban) volt képes hasonlóra.

A Mavericks az 51-21-re megnyert harmadik negyedének köszönhetően tudott nyerni a Lakers ellen, amivel megkoronáztak egy különleges estét a dallasiak: a meccs előtt leleplezték Dirk Nowitzki szobrát az American Airlines Center előtt. A szobrot Nowitzki egylábás fadeaway dobásáról mintázták, és egy szójátékkal is élve a „Loyalty never fades away” felirattal látták el, utalva arra, hogy a játékos az egész pályafutását Dallasban töltötte. Mark Cuban ki is emelte a ceremónia során, hogy az egykori kiválóságot Dallasban mindenki a dobásával és a hűségével azonosítja, ezért is készült el így az alkotás, az pedig csupán érdekes egybeesés, hogy a felirat 21 betűből áll, és Nowitzki is 21 évet játszott a Mavericksben.

Darvin Ham szerint nem használhatják kifogásként Anthony Davis hiányát, ugyanakkor most abban a helyzetben vannak, hogy mindent ki kell próbálniuk, és meglátják, hogy mi az, ami működik is. Természetesen nagyon hiányzik nekik Davis, de profiként kell viselkedniük, mindannyiuknak elő kell lépniük. LeBron James szerint az az igazság, hogy eleve nem alkotnak egy magas csapatot, és Davis kiválásával ebből is rengeteget elvesztettek, ezért is akkora kihívás az ő pótlása, és emiatt volt olyan pont, amikor a 195 centis Austin Reaves volt a legmagasabb játékosuk a pályán. Amikor arról kérdezték Jamest, hogy szükség van-e változtatásokra a keretben, úgy felelt, hogy nem tudja, hogy hányszor kell még kiásniuk magukat a mocsárból, mire azt mondják, hogy elég.

A Celtics Jayson Tatum 41 pontjának is köszönhetően nyert a Bucks ellen, ami után a játékos elmondta, hogy mindig élvezi az országos tévés meccseket, ahogyan karácsonykor is mindig jó móka játszani. Szereti az ilyen párharcokat, mert ilyenkor mindig valamelyik másik kiemelkedő játékossal lehet megmérkőzni, és ez a saját játékának a szintjét is megemeli. Az ilyen meccsekért él az ember, és ha valaki nem képes ilyenkor is teljesíteni, akkor az rossz szakmát választott magának. Úgy érzi, hogy ismét úgy játszanak, ahogyan tudnak, visszatértek a megfelelő ösvényre. Értik, hogy hosszú a szezon, és elkerülhetetlen, hogy egy csapatnak legyenek rosszabb időszakai is, de meg tudták akadályozni, hogy ez lavinaként söpörje el ez a teljes idényüket, és az is segíti őket, ha beesnek a dobásaik.

Jó hírt kapott a Pelicans, Zion Williamson kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól, és várhatóan ma este a Pacers ellen ismét játékra jelentkezik. A Pelicans kerete így sem lesz teljes, Brandon Ingram sorozatban a 14. meccsét hagyhatja ki lábujjsérülés miatt, míg az előző két meccset kihagyó Larry Nance Jr. játéka kérdéses Achilles-fájdalmak miatt.

Jimmy Butler a Heat előző meccsén szenvedett bokasérülést, ugyanakkor a csapat sérültjelentése alapján nem annyira súlyos a helyzet, a „kérdéses” megjelölést kapta a Timberwolves elleni összecsapás előtt. Butler a szezonban már 12 meccset hagyott ki különböző sérülések miatt, és elmondta, hogy ez nagyon frusztrálja őt. Szeretné, ha állandóan számíthatna rá a csapat, és csak elképzelni tudja, hogy mit érezhet vele kapcsolatban a többi játékos, az edzői stáb és Pat Riley. Őszintén mondhatja, hogy a pályán akar lenni, mert úgy érzi, hogy ténylegesen is segíteni tudná a csapatot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus