Hírmorzsák 2023-03-17 (10:30)

Bogdan Bogdanovics új szerződést kapott a Hawkstól. Lonzo Ballt ismét megműtik, akár a teljes 2023/24-es szezonról is lemaradhat. Megsérült Kevin Huerter combhajlítója. LeBron James felépülése jól halad, talán az alapszakasz utolsó hetében visszatérhet. A Nets úgy számol, hogy Ben Simmons még játszik ebben a szezonban. Moses Brown a Netsben folytatja. Anthony Lamb aláírt a Warriorsnál. Az NBA nem vonta vissza Draymond Green 16. technikaiját. Michael Jordan eladhatja a Hornets egy részét. A fogadóirodáknál már Joel Embiid is ugyanakkora eséllyel indul az MVP-címért, mint Nikola Jokics.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla elsőként, hogy Bogdan Bogdanovics új szerződést kapott a Hawkstól, 4 évre 68 millió dollárért írt alá. A játékosnak a következő idényre 18 milliós játékosopciója volt, erről azonban lemondott, és a nyáron elkezd ketyegni az új megállapodása. Bogdanovics az egyik legproduktívabb cserejátékos a ligában, 28,5 perc alatt 14,1 pontot, 3,2 lepattanót és 2,9 gólpasszt átlagol, ráadásul 40,1 százalékkal dobja a triplát ebben a szezonban.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy ismét megműtik Lonzo Ball bal térdét, ami azt jelenti, hogy kihagyja a 2023/24-es szezon jelentős részét, és arra is mutatkozik esély, hogy a teljes következő idényt ki kell hagynia. Ball térdét tavaly január óta harmadszor operálják majd meg, és abban bíznak az érintett felek, hogy az újabb beavatkozás következtében elmúlik majd a fájdalom a sérült testrészben, és a hátvéd képes lesz még visszatérni a pályára. A Bulls annyit közölt, hogy Ball porcátültetés miatt határozatlan ideig nem játszhat.

Kevin Huerter ma hajnalban combhajlítóizom-húzódást szenvedett a Nets elleni összecsapáson, ezért mindössze 6 percet tudott a pályán tölteni. A Kings vajkezű hátvédje a mai nap során MRI-re megy, azt követően lehet majd többet tudni az állapotáról. A Kings így is nyerni tudott 101-96-ra, ezzel begyűjtötték a 42. győzelmüket is, és biztossá vált, hogy a 2005/06-os idény óta először pozitív mérleggel fejezik be a szezont, akkor 44-38-cal zártak.

Jovan Buha (The Athletic) arról beszélt egy podcastben, hogy LeBron James várhatóan csak az alapszakasz utolsó hetében tér vissza, már amennyiben képes lesz egyáltalán pályára lépni a rájátszás előtt. James felépülése ezzel együtt is jól halad, előrébb jár már, mint ahogyan azt előzetesen várni lehetett, és a Lakers keddi edzésén már ziccereket dobált. A Lakers nagyon körültekintő azzal kapcsolatban, hogy ne szivárogjanak ki információk James státuszáról, ugyanakkor Buha úgy hallotta, hogy a csapat a jövő héten fogja felülvizsgálni a játékos állapotát.

Jacque Vaughn elmondta, hogy a Netsnél továbbra is úgy számolnak, hogy Ben Simmons még visszatér ebben a szezonban, a csapat eddig nem is beszélt arról a lehetőségről, hogy már nem játszik idén. A Nets ma hajnalban a Kings ellen játszott, és ebből az apropóból Vaughn felidézte azt, hogy amikor legutóbb ellenük játszottak, akkor milyen fontos volt Simmons jelenléte a pályán, remek munkát végzett Domantas Sabonis ellen, és nagyon várják már, hogy ezt ismét kihasználhassák. Simmons az All-Star szünet előtti utolsó meccsen, vagyis egy hónapja játszott utoljára, erről az edző annyit mondott, hogy azt nem tudni ugyan, hogy pontosan mikor térhet vissza, de nem történt visszaesés az állapotában, és már a pályán is dolgozhat.

Moses Brown nem maradt sokáig csapat nélkül azt követően, hogy a Knicks felbontotta a pár nappal korábban kötött two-way megállapodását, a Nets adott neki 10 napos szerződést. Brooklynban kitelt Nerlens Noel 10 napos szerződése, ugyanakkor nem mutatott ezalatt semmi meggyőzőt, ezért most azzal a Brownnal is megpróbálkoznak, aki a szezon első felében 34 meccsen is pályára lépett a Clippersben.

Shams Charania jelentette, hogy a Warriors leszerződteti Anthony Lambet – mint ismert, korábban a csapat two-way játékosa volt, de kitöltötte a maximális 50 meccses limitet, amit ezzel a szerződéssel játszhat, ezért az elmúlt találkozókon Steve Kerrnek nélkülöznie kellett őt. Lamb felszabaduló two-way helye is elkelt, a G Ligában remeklő, illetve a közelmúltban 10 napos szerződést kitöltő Lester Quinones írhat alá.

Ugyancsak a Warriorshoz kapcsolódó hír, hogy az NBA jóváhagyta Draymond Green legutóbbi, Clippers ellen kapott technikaiját, ezzel hivatalossá vált, hogy automatikus egymeccses eltiltást kap, amit a Hawks elleni meccsen kell letöltenie. Green előzetesen azt nyilatkozta, hogy bízik a technikai visszavonásában, mert ha azért ez jár, amit ő tett, akkor a pályán minden kiejtett szóért technikait kellene adni.

A már idézett Adrian Wojnarowski értesülései szerint Michael Jordan előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy eladja a Hornets tulajdonjogának a nagyobbik hányadát. Az egyik vevő Gabe Plotkin lehet, aki már most is résztulajdonos a csapatban, és ő Rick Schnall-lal társulhat, aki jelenleg a Hawksban bír részesedéssel, vagyis neki először el kellene adnia azt a tulajdonjogát. Várhatóan nem lesz azonnal megállapodás, de a tárgyalások jól haladnak, és az a terv, hogy Plotkin és Schnall megosztva vezeti majd a csapatot, de Jordan sem száll ki teljesen a Hornetsből, hanem résztulajdonos lesz. Jordan 2010 óta bír a csapat többségi tulajdonjogával, akkor ezért 275 millió dollárt fizetett.

A fogadóirodáknál sokáig egyértelmű favoritnak tűnt Nikola Jokics az MVP-cím megnyerésére, ugyanakkor Joel Embiid utolérte őt, jelenleg mindkét játékos sikere 1,95-ös pénzt fizet az egyik legnagyobb amerikai fogadóirodánál. Ez jelentős változásnak számít, Jokics győzelme nemrégiben még 1,29-es pénzt fizetett, miközben Embiid sikere 3,0-st. Ebben két tényező is közrejátszik, egyrészt a Nuggets gyenge formát fut mostanában, másrészt az elmúlt héten a fogadások jelentős része is Embiidet tette meg győztesnek, emiatt is módosíthatták a két játékos szorzóját.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus