Hírmorzsák 2024-05-01 (10:45)

A 76ers Tyrese Maxey vezetésével,  a Bucks a sztárjai nélkül menekült meg, míg a Cavaliers Jarrett Allen nélkül is visszavette a vezetést. Brad Stevens az Év Csapatvezetője. Kristaps Porzingis több meccset is kihagy, egyelőre Kawhi Leonard sem tér vissza. Bojan Bogdanovic szezonja befejeződött. Jaime Jauqez Jr. csípősérülés miatt hiányozni fog a Heatből. Ma műtik Chris Finch térdét. Tim Connelly, Dennis Lindsey és Jon Horst is kiszemelt a Pistonsnál. Brandon Ingram szerint ez volt a legrosszabb szezonja New Orleansban.

Ahogyan arról összefoglalónkban is beszámoltunk, ma hajnalban három mérkőzéssel folytatódott a rájátszás, ugyanakkor egyik párharc sem zárult le. A Bucks ismét két sztárja nélkül volt kénytelen kiállni, ennek ellenére is 115-92-re verték a Pacerst, Doc Rivers viszont a meccset követően sem tudott arra egyértelmű választ adni, hogy a párharc során valamikor visszatér-e Giannis Antetokounmpo vagy Damian Lillard, bár már nagyon-nagyon közel vannak ahhoz, hogy ismét játszani tudjanak.

A 76ers Tyrese Maxey 46 pontjára és hatalmas dobásaira építve hosszabbításban nyert New Yorkban, és az 52 percet játszó hátvéd elmondta, hogy egyedül a túlélésre gondolt. A szezonjuk forgott kockán, viszont megbízik abban a munkában, amit elvégzett, amit egész életében csinált, úgyhogy csak próbált eljutni a megfelelő helyre, felemelni egy dobást és elsüllyeszteni azt. Tom Thibodeau úgy értékelt, hogy kemény így kikapni, mert vezettek, ugyanakkor olyan pillanatban faultoltak, amikor nem akartak, illetve Maxey nagy dobásokat süllyesztett el, úgyhogy legközelebb jobbnak kell lenniük.

A Knickshez kapcsolódik, hogy Bojan Bogdanovic szezonja befejeződött, a veterán játékos csuklóját és lábfejét is megműtik. Bogdanovic már hetek óta küzdött csuklósérüléssel, ugyanakkor azt tervezte, hogy azzal együtt is játszik a rájátszás során, mert nem a dobókezét érinti a sérülés, viszont a 76ers elleni negyedik meccsen a lábfeje is megsérült.

A Cavaliers újfent megvédte a hazai pályáját a Magic ellen, továbbra is minden meccset a hazai csapat nyert ebben a párharcban, és ebben hatalmas szerepe volt Evan Mobley-nak, aki a véghajrában blokkolta Franz Wagner egyenlítési kísérletét. A magasember elmondta, hogy tudta azt, hogy Wagner ziccert akar dobni, és a meccs kimenetele forgott kockán, és végül sikerült tisztán szerelnie, majd begyűjteni a lepattanót. Próbál annyi nyerő játékot megcsinálni a meccsek végén, amennyit csak lehetséges, és úgy érzi, hogy ezen az estén jó munkát végzett. Mobley nagy játékára már csak azért is szükség volt, mert Jarrett Allen bordasérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, a center státusza day-to-day.

Az NBA bejelentette, hogy Brad Stevens nyerte el az Év Csapatvezetője elismerést, a lehetséges 29 első helyes szavazatból 16-ot kapott meg, 101 pontot gyűjtött be – az elismerésről a csapatvezetők szavaztak egymás között. Stevens mellett még Sam Presti (47 pont, 4 elsőség) és Tim Connelly (29 pont, 4 elsőség) fért még fel a virtuális dobogóra, és erről nem sokkal csúszott le Leon Rose (27 pont, 1 elsőség) sem. A Celtics szakmai vezetője azzal érdemelte ki az elismerést, hogy az alapszakasz legjobb csapatát rakta össze, a nyáron Jrue Holiday és Kristaps Porzingis megszerzésével erősítette meg a keretet.

Ha már szóba került Kristaps Porzingis, akkor folytassuk is vele, Adrian Wojnarowski (ESPN) információi alapján több meccset is kénytelen lesz kihagyni vádlisérülés miatt, ugyanolyan problémát diagnosztizáltak nála, mint amivel Giannis Antetokounmpo is küzd jelenleg. A Celtics egyelőre csak annyit közölt, hogy a Heat elleni ötödik meccsről lemarad Porzingis, arról viszont nem számoltak be, hogy mikorra várják vissza őt.

Ugyanezen párosításhoz kapcsolódik, hogy a Heat nem számíthat Jaime Jaquez Jr. szolgálataira az ötödik meccsen, az újonc kosarast csípősérülés hátráltatja, így el sem utazott Bostonba. Jaquez még az előző meccs harmadik negyedében sérült meg, és ugyan próbálta azzal együtt is folytatni a játékot, érezte, hogy valami nincs rendben. A Heat változatlanul nem számolhat Jimmy Butler és Terry Rozier kettősével sem.

Kawhi Leonard kihagyta a Clippers tegnapi edzését, és az is eldőlt, hogy a Mavericks elleni ötödik meccsen nem lép pályára a térde miatt. Tyronn Lue elmondta, hogy a játékos ettől függetlenül mindig ott van a csapattal, ott van a dobóedzéseken, jelen van a többi edzésen is, és ha valaki hibát követ el, akkor arról beszél is a társakkal, James Harden és Paul George kettősével is folyton megosztja a meglátásait – sokat hallatja a hangját, és ugyan nem tud játszani, mégis sokat segíti őket.

Az ESPN számolt be arról, hogy Chris Finch a mai nap folyamán térdműtéten esik át, az viszont egyelőre még nem dőlt el, hogy ott lehet-e a Nuggets elleni első meccsen az oldalvonal mellett. Ha nem lép fel semmilyen komplikáció, akkor valószínűleg időben megérkezik majd Denverbe, de az sem kizárt, hogy csak az öltözőből segítheti a csapatát, és onnan üzeni meg a meglátásait a segédedzőknek. Mint ismert, Finch a Suns elleni negyedik meccs hajrájában sérült meg, amikor összeütközött Mike Conley-val az oldalvonal mellett.

A Pistons az alapszakasz vége óta keres egy új csapatvezetőt, aki a kosárlabdával kapcsolatos ügyek elnöke pozícióját töltené be, vagyis gyakorlatilag Troy Weaver fölé akarnak valakit kinevezni. Marc Stein (Substack) értesülései szerint az egyik kiszemeltjük Tim Connelly, aki kiléphet a szerződéséből a Timberwolvesnál, de a Mavericksnél jelenleg tanácsadóként közreműködő Dennis Lindsey is felmerülhet a poszt kapcsán, ahogyan a Bucks GM-je, Jon Horst is. Stein még egy nevet bedobott, JJ Redick esetleges kinevezésére is mutatkozik esély.

Brandon Ingram úgy látja, hogy a legrosszabb szezonján van túl azóta, hogy a Pelicanshoz került, főleg akkor, ha ideveszi az amerikai válogatottnál eltöltött idejét is. Bele kell néznie a tükrébe, és megmondania magának azt, hogy mit kell tennie, miként tudja segíteni a csapatát, az edzőket, és miként tudja elérni, hogy a szurkolóik ismét higgyenek bennük, ez lesz most a feladata. David Griffin a Pelicans nyári terveiről annyit mondott a Thunder elleni kiesést követően, hogy nem elégedettek meg a jelenlegi helyzetükkel, mert elérkezett annak az ideje, hogy jobbak legyenek.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Embiid játéka került Brunson és a Knicks célkeresztjébe - Bobby Portis felszívódása egy újabb érvágás a Bucksnak - hogyan festhet a Lakers, Suns és Pelicans nyara? - A Phoenix jövőképe eléggé siralmasnak tűnik - James Harden clutch játéka - szombat este rajtol a Nuggets-Wolves - mintha hiányozna néhány fontos denveri összetevő a címvédéshez - Paolo Banchero családi vonalon két sportágban is sztár lehetne, végül a kosárlabdát választotta - Dort számára családi háttere miatt is érdekes volt a New Orleans elleni sorozat - Jalen Brunson New York új királya - a playoffban nő a sztárok terhelése és sérülékenysége is - hasonló cipőben jár a Philadelphia és a Milwaukee.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus