Hírmorzsák 2024-05-06 (8:30)

A Cavaliers jutott tovább a Magic ellen, Jarrett Allen nem tért vissza. Donovan Mitchell belefáradt az első körös kiesésekbe. Paolo Banchero szerint megmutatta a Magic, hogy milyen irányba tartanak. Michael Malone azt akarja, hogy jobban kezdje a meccseket a Nuggets. Visszavonták Anthony Edwards technikaiját. A rivális csapatok arra számítanak, hogy a 76ers rámehet Jimmy Butler visszaszerzésére. Jason Kidd szerződéshosszabbításban reménykedhet a Mavericksnél. 3 hét múlva vizsgálják felül Maxi Kleber állapotát. A héten kiderül, hogy ki az alapszakasz MVP-je. Megtilthatják, hogy two-way szerződésű játékosokra lehessen fogadni. Jelentősen át fog alakulni a Trail Blazers edzői stábja. A Pistons hivatalosan is interjúra hívná Jon Horst-ot.

Ahogyan arról összefoglalónkban is beszámoltunk, teljessé vált a második kör mezőnye, a Cavaliers 18 pontos hátrányt ledolgozva nyert 106-94-re a Magic ellen, így készülhetnek a Celtics elleni párharcra. Noha előzetesen a kérdéses megjelölést kapta a csapat sérültlistáján, Jarrett Allen végül nem tért vissza erre a találkozóra, egymást követő harmadik meccsét hagyta ki bordasérülés miatt – a túloldalon eközben Gary Harris ismét játékra jelentkezett azt követően, hogy a hatodik meccset kiülte a combhajlítója miatt.

Az utolsó két találkozón 89 pontot dobó Donovan Mitchell elmondta, hogy belefáradt az első körös kiesésekbe, túl keményen dolgozott, dolgoztak ahhoz, hogy ez megint így legyen, ezért támadóüzemmódban volt. Nem akar tiszteletlen lenni senkivel szemben sem, ugyanakkor nem csupán azért hozták össze ezt a csapatot, hogy nyerjenek egy párharcot az első körben – most elérték az egyik céljukat, de ezt meg kell ismételniük. Biztos benne, hogy mindenki azt gondolja, hogy a Celtics idejön és fenékbe fogja billenteni őket, számukra viszont az lesz a legfontosabb, hogy maradjanak kiegyensúlyozottak, és továbbra is legyenek önmaguk. Mitchell elhintette, hogy most sincs teljesen rendben a térde, ami már az alapszakaszban is hátráltatta őt, és úgy fogalmazott, hogy meg kell küzdenie azzal, amivel meg kell küzdenie, de vagy megteszi ezt, vagy lesz 3-4 hónapnyi ideje a rehabilitációra.

Paolo Banchero arra tért ki a Magic kiesését követően, hogy a párharc első meccsét követően sokan azon lamentáltak, hogy ez a csapat még nem áll készen a rájátszásra, de azzal, ahogyan visszajöttek ebbe a párharcba, megmutatták, hogy milyen irányba tartanak, és mire is képesek valójában.

A Nuggets 0-1-ről várja a Timberwolves elleni második meccset, Michael Malone pedig azt hangsúlyozta tegnap, hogy jobb munkát kell végezniük azzal, hogy készen álljanak a meccsek kezdésére, nekik kell megadniuk az alaphangot, és ez főleg a kezdőjüket érinti. Nincs mire várniuk, mert 0-1-re állnak. Beszélt arról a játékosaival, hogy a Lakers ellen gyakorlatilag minden első negyedben hátrányba kerültek, és természetesen hisz abban, hogy a játékosai készen állnak mindenüket odaadni azért a pályán, hogy megvédjék a bajnoki címüket, de abba kell hagyniuk azt, hogy folyton ugyanazt csinálják. Ez az év más, mint az előző, ez egy másik csapat, mások a körülmények, és egy új kihívás áll előttük, amit el kell fogadniuk. Nem így tervezték, de hátrányba kerültek, úgyhogy pokoli nagyot kell küzdeniük a második meccsen, és mindenüket ki kell tenniük a pályára.

Az első meccshez kapcsolódó hír, hogy az NBA utólag visszavonta Anthony Edwards technikaiját, amit azért kapott, mert az egyik nagy játéka után rábámult Reggie Jacksonra.

A minap már lehetett arról hallani, hogy a 76ersnél felmerülhet Jimmy Butler visszaszerzése, és azóta Marc Stein (Substack) is erről cikkezett. A szakíró szerint több rivális csapat is azt gondolja, hogy a 76ers be fog próbálkozni a veterán játékosért, amennyiben a Heat nem tesz eleget Butler azon kérésének, hogy hosszabbítsák meg a jelenlegi szerződését. Miamiban azért hezitálhatnak, mert a játékos szeptemberben már 35 éves lesz, és a jelenlegi megállapodása is a 2025/26-os idény végéig szól, bár az utolsó év játékosopciós.

Stein írt arról is, hogy a Lakersnél úgy számolnak, hogy Tyronn Lue és Jason Kidd sem lesz elérhető a nyáron, így nem közülük fog kikerülni a csapat következő vezetőedzője. Lue a közelmúltban le is nyilatkozta, hogy szeretne a Clippersnél maradni, nem akar új csapathoz kerülni, míg Kidd szerződéshosszabbításra számíthat a Mavericksnél, miután három év alatt kétszer is elérték vele az 50 győzelmet, és idén a rájátszás első körét is sikerrel vették. A Mavericks nem csupán az edzőjének adhat hamarosan új szerződést, hanem Nico Harrison GM is hosszabbíthat a közeljövőben.

Szintén a Maverickshez kapcsolódó hír, hogy a csapat bejelentése alapján 3 hét múlva vizsgálják felül Maxi Kleber állapotát, aki még a Clippers elleni hatodik meccsen szenvedett vállsérülést.

Az NBA közzétette, hogy a következő négy napban újabb egyéni elismerések győzteséről rántják le a leplet. A mai nap folyamán (magyar idő szerint feltételezhetően csak éjszaka – a szerk.) kihirdetik, hogy ki nyerte az Év Újonca díjat, majd a következő napokon sorban az Év Védője díj, a Legértékesebb Játékosnak járó MVP-cím, illetve a Társadalmi Igazságosság Bajnoka díj is gazdára talál.

David Purdum (ESPN) értesülései alapján az NBA több sportfogadással foglalkozó partnerével is egyeztetéseket folytatott arról, hogy miként kerülhetnék el azt, hogy megismétlődjön Jontay Porter esete. Mint ismert, Portert örökre eltiltotta a liga azt követően, hogy egy sportfogadóval megosztott információkat az egészségügyi állapotáról, majd manipulálta, hogy milyen teljesítményt ért el a pályán, de ő maga is fogadott NBA-meccsekre legalább 13 alkalommal. Egyelőre egy olyan módosítási ötlet merült fel, hogy two-way szerződésű játékosok teljesítményére ne lehessen fogadni.

Aaron Fentress (The Oregonian) számolt be arról, hogy több segédedzőjétől is elköszönt a Trail Blazers. A csapat nem hosszabbította meg Scott Brooks és Rodney Billups szerződését sem, így távozik Chauncey Billups legfőbb segítője, illetve az öccse is, utóbbi a védekezés fejlesztéséért volt felelős. Az már korábban eldőlt, hogy Steve Hetzel a következő szezonban a Netsnél vállal munkát, úgyhogy jelen állás szerint három segédedzőt is szerződtetnie kell a Trail Blazersnek.

A már fentebb is idézett Marc Stein értesülései szerint a Pistons formálisan is megkeresheti a Bucks illetékeseit amiatt, mert szeretnék interjúra hívni Jon Horst általános igazgatót. A Pistons a kosárlabdával kapcsolatos ügyek elnöke pozíciót szeretné betölteni valakivel, az azonban nem ismert egyelőre, hogy a Bucks engedélyt ad-e arra, hogy Horst leülhessen beszélgetni a Pistonsszal.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus