Hivatalosan is Kevin Durant az MVP

Hivatalosan is bejelentették, hogy Kevin Durant nyerte 2013/14-ben a Maurice Podoloff Trófeát, azaz ő az alapszakasz legértékesebb játékosa.

Az Oklahoma City Thunder sztárja a lehetséges 1250 pontból 1232-t begyűjtött, mivel 124 újságírótól és szakértőtől, illetve az nba.com-on a szurkolók szavazása után 119 első és 6 második helyet kapott.

A második a Miami Heat sztárja, az előző két év győztese, LeBron James lett 891 ponttal (6 első, 118 második és 1 harmadik hely). James az első helyes jelöléssel Michael Jordan nyomdokaiba lépett - MJ óta ő az első, akit hét egymást követően szezonban is az első helyre rak valaki a szavazáson. A harmadik helyen Blake Griffin végzett 434 ponttal - ő volt az egyetlen, aki megelőzte az első két helyezettet bárkinél is, egyetlen második helye ugyanis volt.

A további sorrend a Top10-ben: Joakim Noah (322), James Harden (85), Stephen Curry (66), Chris Paul (45), Al Jefferson (34), Paul George (33), LaMarcus Aldridge (26). A teljes szavazást ezen a linken megtaláljátok!

Durant öt éven belül negyedjére nyerte meg a pontkirályi címet, négy ilyen elismerésével pedig Michael Jordan (10), Wilt Chamberlain (7), George Gervin (4) és Allen Iverson (4) illusztris táborát erősíti már - öt éven belül négyszer csak az első három említett nyert. 32.0 pontos, 7.4 pattanós, 5.5 gólpasszos átlaga mellett kiegyensúlyozottsága is kiemelkedő volt ebben az idényben - 41 meccsen keresztül dobott legalább 25 pontot, ezzel túlszárnyalta Jordan 40 meccses csúcsát, és négyszer volt a hónap játékosa nyugaton (október-november, december, január, március).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus