Horace Grant szerint Michael Jordan hazudik a The Last Dance-ben

Eléggé felhúzta magát a dokumentumsorozaton a Bulls egykori magasembere - erős dolgokat mondott el ezzel kapcsolatban.

Finoman szólva sincs elragadtatva a The Last Dance-től Horace Grant, aki a Chicago Bulls magasembere volt a Jordan-korszak első időszakában, később pedig az Orlando Magickel ellenfélként is felbukkan a sorozatban. A híres Jordan Rules című könyvnél (amely erősen hozzájárult MJ első visszavonulásához) ugyanis Jordan kijelenti, hogy Grant szivárogtatott ki dolgokat Sam Smith-nek, a szerzőnek, de a játékos szerint ez baromság - ő már a sorozatban is elmondta ezt, most viszont megnézve azt a részt, még inkább felhúzta magát.

"Hazugság, hazugság, hazugság... ha MJ-nek van valami gondja velem, akkor rendezzük felnőttként. Beszéljük meg, vagy intézhetjük másképp is. De ez, hogy én voltam a forrás, ez hazugság. Sammel jó barátok voltunk, még mindig azok vagyunk, de ő egy oknyomozó újságíró volt, több forrásra is szüksége volt ehhez. Miért csak rám mutogat MJ?" - reagált Grant az ESPN-nek adott interjújában.

"Simán csak neheztel rám, ennyi és szerintem ezt bizonyította is ebben a dokumentumféleségben. Ha mondasz róla valamit, akkor megpróbálja lerombolni a karaktered. Charles Barkley-val 20-30 évig voltak barátok, aztán Charles mondott valamit Jordan munkájáról a Charlotte-nál és azóta nem beszélnek. Sőt, mondok még valamit: azt mondta, hogy én besúgó vagyok, de még mindig, 35 év után is felhozza az újonc évét és hogy valamelyik csapattársa szobájában fű volt, meg nők, meg ilyesmik. Mi a fenéért akarta ezt felhozni? Ennek mi köze volt bármihez is? Ha valakit besúgónak akarunk hívni, akkor tényleg van itt egy rohadt besúgó" - utalt természetesen Jordanre.

Grant szerint egyébként a dokumentumsorozat azt is erősen eltúlozza, hogy Jordan mennyire dominálta a csapattársait - a magasember azt mondja, hogy vele például semmit nem tehetett meg, mert rögtön visszaszólt neki, tettlegességig pedig sosem fajult a dolog. A fiatalabbakat tényleg terrorizálta Jordan, de a legtöbb csapattársa rögtön kiállt magáért és ennyi.

Amit még Grant nem ért, az Scottie Pippen szerepe a történetben, mert az egész sorozat egy olyan második számú emberként mutatja be őt, aki nem volt csapatember - a kiült utolsó dobás, a migrén, miegymás, ezek elég rossz fényben tüntetik fel. Grant szerint ez abszolút torz, mert Pippen remek csapattárs volt és bár tényleg elszúrta azt az 1,8 másodpercet, de egyrészt a csapaton belül azt rendezték, másrészt Jordan akkor nem is volt a csapatnál - akkor miért kellett ezt bemutatni a sorozatban, ráadásul így, amikor sok fontos dolog, sok fontos szereplő nem fért bele?

Végül arra is rámutatott, hogy mivel Jordan két közeli barátja szerkesztette a sorozatot, egyértelmű, hogy minden úgy lett kialakítva, ahogy azt Jordan akarta, vagyis az ő narratíváját láthatjuk - Grant szerint ez nem dokusorozat, csak egy elbeszélés Jordan szemszögéből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus