Íme az NBA alapszakasz menetrendje

Több változás van a back-to-back-ek számában, illetve a kezdési időpontokban is. Lássuk, hogyan alakul a 2019/20-as NBA idény alapszakasza!

Magyar idő szerint este 21:00-kor hivatalosan is kijött az NBA 2019/20-as szezonjának menetrendje. A meccsek október 22-én, magyar idő szerint október 23-án hajnalban kezdődnek a korábban már beharangozott Los Angeles-i belharccal és a New Orleans Pelicans, valamint a bajnok Toronto Raptors találkozójával.

Másnap összecsap többek között Philadelphia Sixers és a Boston Celtics, október 24-én a Warriors a Clippers ellen avatja fel a Chase Centert, míg a Rockets a Bucksszal találkozik, október 25-én pedig megmérkőzik egymással Luka Doncic és Zion Williamson (Pelicans-Mavericks).

Augusztus elején írtunk már pár mérkőzésről, ezen a linken olvashattatok nagy visszatérési időpontokat is. Ebben a cikkben volt a karácsonyi menetrend is, amely a következőképpen alakul:

Raptors - Celtics (magyar idő szerint 18:00)
Sixers - Bucks (20:30)
Warriors - Rockets (23:00)
Lakers - Clippers (02:00)
Nuggets - Pelicans (04:30)

Az idei draftoltak közül a már említett Zion Williamson a nyitónapon a Raptors, Ja Morant és RJ Barrett pedig másnap mutatkoznak be (előbbi a Heat, utóbbi a Spurs ellen).

2020. február 6-án lesz a deadline, 16-án az All-Star gála, a rájátszás pedig április 18-án kezdődik.

A klubok menetrendjeit az nba.com különböző csapatoldalain megtekinthetitek!

Több érdekes statisztika is van. Az egyik, hogy átlagosan 13.3 back-to-backről (egymás utáni napokon lejátszott meccsek) 12.4-re csökkent a ligaátlag. A hét nap alatt lejátszott 5 mérkőzések száma is majdnem 10%-kal csökkent.

Előrébb hozták a Los Angeles Lakers és a Golden State Warriors mérkőzéseinek időpontjait is - a Lakers a magyar idő szerint hajnal 04:30-as időpontban 19 meccset játszott tavaly, most csak 10-et fog, míg a Warriors 18 helyett csak 11-et.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus