Jimmy Butler az év legtöbbet fejlődött játékosa

A liga hivatalosan is kihirdette, hogy Jimmy Butler nyerte az Év Legtöbbet Fejlődött Játékosa díjat - Draymond Greent és Rudy Gobert-t előzte meg.

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler a 130 első hely közül 92-t elvitt, és összesen 535 ponttal fölényesen nyerte ezt a díjat. A második a Golden State Warriors év védője választáson is előkelő helyen végző erőcsatára, Draymond Green lett, aki 11 első hellyel és összesen 200 ponttal zárt. A harmadik helyen a Utah Jazz francia centere, Rudy Gobert található 12 első hellyel és összesen 189 ponttal - a negyedik Hassan Whiteside már 100 pont alatt maradt.

Butler idén támadásban több kategóriát is előrelépett, hiszen ugyanannyi játékidő alatt 6.9 ponttal ért el többet úgy, hogy triplaszázaléka 9.5%-ot emelkedett, összhatékonysága pedig 52.2 TS%-ról 58.3 TS%-ra javult - emellett 0.9 pattanóval és 0.7 gólpasszal többet írtak fel a neve mellé meccsenként.

A dobogó után a már említett Hassan Whiteside (Miami Heat) végzett, a további sorrend az első 10-ben: Klay Thompson (Golden State Warriors), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Donatas Motiejunas (Houston Rockets), Dennis Schröder (Atlanta Hawks), DeMarre Carroll (Atlanta Hawks).

A teljes sorrendet és a szavazás részleteit ezen a linken megtaláljátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus