Jöjjön a draft - folyamatosan frissítve (05:00)

Jön a draft, melynek közvetítése hajnal 01:00-kor kezdődik. LeBron sem megy az olimpiára, 10 hely elkelt a 12-ből a Team USA-nél. Belinellit a Charlotte-hoz cserélte a Kings az 1/22-ért. Conley és Whiteside a Mavs első számú célpontjai. Ibakát árulja a Thunder.

 

A második kör elején volt egy csere azonnal, a Boston Celtics a 31. és a 35. draftjogot elcserélte a Memphis Grizzlieshez egy 2019-es Clippers első körös pickért. A 31. helyen a nagyot csúszó, és a Green Roomot éppen ezért idő előtt, az első kör végén otthagyó Deyonta Davis kelt el, ő megy majd a Memphishez, de az összes húzásról beszámolunk a reggeli morzsában.

 

1/30: A Golden State Warriors Damian Jonest draftolta le, ezzel zárult az első kör - őt műteni kellett nemrég, egyébként elit atléta center, Festus Ezeli oaklandi sírját áshatja meg ezzel.

1/29: A San Antonio Spurs DeJounte Murray-t húzta ki - ő egy elég magas egyes-kettes átmenet, az is elképzelhető, hogy befolyásolja Hanga Ádám jövőjét az együttesnél, de ezt azért még korai kijelenteni, Tony Parker és Manu Ginobili öregedése miatt nagy szükség volt rá. Murray-t egyébként a lotterybe várták, ez tipikusan Spurs-szerű választás volt, igaz, ehhez kellett a többi csapat is most, nem az ismeretlenbe nyúltak bele.

1/28: A Sacramento Kings "megkönyörült" Skal Labissiere-en, ők választották ki végül az egy éve még Top3-ba várt centert a Phoenix Sunstól kapott draftjoggal - igaz, náluk DeMarcus Cousins és Willie Cauley-Stein mellett nem igazán látni, hogy hol lesz helye.

1/27: A Toronto Raptors Pascal Siakamot draftolta - tele volt meglepetéssel a draft az 1/8 után, így már fel sem tűnt ekkor, hogy még hárman ültek a Green Roomban, de sem Skal Labissiere, sem Deyonta Davis, sem DeJounte Murray nem kellettek még senkinek.

1/26: A Philadelphia Sixers a török válogatott Furkan Korkmazt választotta - Luwawuhoz hasonlóan SG/SF poszton játszik (és a franciához hasonlóan inkább kiscsatár), de 2 millió dolláros kivásárlási ára van (valószínűleg ezért csúszott az első kör közepéről ide), szinte kizárt, hogy azonnal át tudják hozni.

1/25: A Los Angeles Clippers a North Carolina egyetem erőcsatárát, Brice Johnsont húzta ki - Blake Griffin mögött lehet végre egy megbízható cseréjük, ha nem is azonnal, de idővel.

1/24: A Philadelphia Sixers Timothe Luwawut draftolta le - a rengeteg magasemberük mellett van egy SG/SF átmenetük is végre Robert Covington mellé.

1/23: A Boston Celtics vlasztása ezúttal Ante Zizicre esett - a horvát center jó eséllyel nem teszi még át székhelyét az NBA-be, ahogy a 16. helyen kihúzott Yabusele sem.

1/22: A Sacramento Kings Malachi Richardsont húzta ki - Marco Belinelli távozott tőlük az este folyamán, pont ezt a picket kapták érte, húztak egy olcsóbb kettest (elvileg a Charlotte-é hivatalosan a draftjog, de gyakorlatilag a Kings választotta Richardsont).

1/21: Az Atlanta Hawks DeAndre Bembryt draftolta - ő is kiscsatár, mint az először választott Prince, de ők egymás mellett is tudnak játszani adott esetben.

1/20: A Brooklyn Nets az Indiana Pacerstől tegnap szerzett draftjoggal Caris LeVert-t választotta - ez tűnik a legnagyobb reach-nek eddig, a Michigan 21 éves végzős hátvédjét ugyanis a második kör végébe várták, miután már kétszer is meg kellett műteni a lábát.

1/19: A Denver Nuggets második első körös választása Malik Beasley-re esett, tehát kihúztak egy újabb hátvédet - Murray-vel ellentétben ő azért echte kettes, viszont mindketten kitűnően dobnak kintről, erre láthatóan ráfeküdtek a csapatnál.

1/18: A Detroit Pistons Henry Ellensont draftolta - a cserepadra tehetséges magasembernek bőven megteszi, ráadásul őt ennél korábbra várták.

1/17: A Memphis Grizzlies Wade Baldwinnak szavazott bizalmat, irányítót húztak tehát (Mike Conley mögé vagy helyére?).

1/16: A Boston Celtics másodjára sem húzott kisebb meglepetést, mint első alkalommal: Guerschon Yabuselét választották ki ezúttal.

1/15: Az első kör felénél a Denver Nuggets egy újabb európai magasembert választott ki, Juan Hernangomezzel erősítettek - kitűnően dob kintről, Nikola Jokics mellé jó fit lehet.

1/14: A Chicago Bulls Denzel Valentine-t választotta ki - kitűnő tripladobó, amire szüksége van a Bullsnak, a védekezése viszont kérdéses, térdbántalmaival pedig a chicagói nosztalgia is meglesz Derrick Rose után.

1/13: A Sacramento Kings nem a Sacramento Kings lenne, ha nem okoztak volna meglepetést, ők Georgios Papagiannisnak szavaztak bizalmat - őt az első körbe, de annak a vége felé várták.

1/12: A Utah Jazz húzott hivatalosan, de az Atlanta Hawksnak draftolták le Taurean Prince-t - ő DeMarre Carroll még inkább 3&D változata.

CSERE - 1/11: Az Orlando Magic Domantas Sabonist választotta ki, de cseréltek az Oklahoma City Thunderrel, akik Serge Ibakát adták a floridaiaknak Sabonis játékjogáért, Victor Oladipóért és Ersan Ilyasováért.

1/10: A Milwaukee Bucks elvitte az idei draft egyik nagy talányát, Thon Makert, aki vagy 19 éves, vagy 24, vagy a kettő között bárhol - Giannis Antetokounmpóval ketten átérik a pályát egyik alapvonaltól a másikig...

1/9: A Toronto Raptors Jakob Poeltlt húzta ki - mivel az előre jelzett Top8 kiment, így jó esély volt rá, hogy egy centert visznek, de a litván páros helyett Poeltlnek szavaztak bizalmat, így is európai játékost választottak.

CSERE - 1/8: A Sacramento Kings Marquese Chrisst draftolta, de a Phoenix Sunsnak, a két együttes ugyanis cserélt egymással - ez a pick ment Arizónába, ahonnan a Kings az 1/13-at és Bogdan Bogdanovics játékjogát kapta.

1/7: A Denver Nuggets Jamal Murray-t választotta - mivel a Top8-ba jósolt játékosok közül csak ő és Marquese Chriss volt már bent, így logikus volt Emmanuel Mudiay mellé ledraftolni a jó kezű Murray-t.

1/6: A New Orleans Pelicans Buddy Hieldet húzta ki - ez is egy kevésbé eget rengető döntés, hiszen Eric Gordont azonnal tudják pótolni.

1/5: A Minnesota Timberwolves Kris Dunnt draftolta. A hírek szerint tárgyaltak a Chicago Bullsszal és a Philadelphia Sixersszel is, de a Chicago Jimmy Butlerért az 1/5 mellett Zach Lavine-t akarta, nem Ricky Rubiót, itt megakadtak a beszélgetések. Annyi biztos, hogy Dunn vagy Ricky Rubio menni fog - Adrian Wojnarowski forrásai szerint a spanyol, Marc Stein viszont úgy tudja, hogy Dunnt akarják cserélni.

1/4: A Phoenix Suns Dragan Bendert választotta ki - ez megint egy olyan húzás, amire lehetett számítani, hiszen tehetséges magasember kell a Sunsnak, a horvát pedig óriási tehetség.

1/3: A Boston Celtics Jaylen Brownt választotta ki - ez már jóval nagyobb meglepetés. Egyrészt azért, mert nagyon úgy tűnt, hogy cserélni fog a Celtics, másrészt Jae Crowder mögé érdekes húzás, miközben megkaphatták volna érte Nerlens Noelt és másokat is.

1/2: A Los Angeles Lakers Brandon Ingramet húzta ki - itt sem lepődött meg senki, régóta sejthető már, hogy ők ketten kelnek majd el az első két helyen, Waltonék tegnap át is beszélték ezt csapaton belül.

1/1: A Philadelphia Sixers az 1/1-gyel Ben Simmonst választotta - napok óta tudható volt ez, megígérték neki, mielőtt járt náluk privát edzésen.
 

ELKEZDŐDÖTT A DRAFT


Frissítés (01:37): Marc Stein jelentette, hogy a Philly Nerlens Noelt, az 1/24-et, az 1/26-ot és Robert Covingtont ajánlja az 1/3-ért, de a Boston kivár, mert Jimmy Butler jobban kell nekik. KC Johnson (Chicago Tribune) információi szerint a Celtics és a Chicago tárgyaltak Butlerről, a Bullsnak is tetszik Kris Dunn, de a Boston ajánlata nem - egyébként Jae Crowder is ott lenne a Celtics által küldött csomagban.


Frissítés (01:30): Steve Bulpett (Boston Herald) értesülései szerint a Boston Celtics és a Philadelphia Sixers még mindig tárgyalnak az 1/3-ról, mert a Phillynek nagyon kellene Kris Dunn, viszont Adrian Wojnarowski úgy tudja, hogy a Boston a Chicago Bullsszal is tárgyalásban van Jimmy Butlerért.


Frissítve (01:20): Adrian Wojnarowski forrásai szerint a Minnesota Timberwolves elérhetővé tette Ricky Rubiót - Tom Thibodeau a megfelelő ellenértékért mozdítani a spanyol irányítót.


Frissítve (00:55): Lassan elkezdődik a draft - élőképes streamet ezen a linken találtok.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Charlotte Hornets a 22. pickért megszerezte a Sacramento Kingstől Marco Belinellit! Egyelőre a csere nem hivatalos, július 1-jéig nem is lehet az a fizetésekre vonatkozó szabályok miatt, viszont a Charlotte a Kingsnek fog húzni.


Frissítve (23:37): Tim MacMahon és Marc Stein (mindketten ESPN) értesülései szerint a Dallas Mavericks első számú nyári célpontjai Mike Conley és Hassan Whiteside lesznek.


Frissítve (23:30): Adrian Wojnarowski információi szerint ha nem lesz bent Kris Dunn az 5. picknél, akkor a Minnesota Timberwolves Buddy Hieldet fogja kiválasztani.


Frissítve (23:05): A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James közölte a Team USA-jel, hogy nem lesz ott az olimpián - egyelőre két hely kiadó még, az ő és Kyrie Irving válaszára vártak, ebből egy "nem" megvan. A hírek szerint Gordon Haywardot is hívta a válogatott, de családi okokra hivatkozva lemondta az ötkarikás játékokat.


Frissítve (21:33): Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder árulja Serge Ibakát.


Frissítve (21:25): Gery Woelfel (Racine Journal Times) értesülései szerint a Milwaukee Bucks és a Boston Celtics egy olyan cseréről beszélgetnek, amelyben Khris Middletont és Greg Monroe-t kapná a Celtics a 16., a 23. pickért, illetve egy meg nem nevezett játékosért.


Frissítve (21:10): A San Antonio Spurs közleményben jelentette be, hogy Kawhi Leonard nem megy az olimpiára a Team USA tagjaként


Frissítve (20:35): Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Kyle Lowry mellett DeMar DeRozan is meghívást kapott a Team USA-be az idei riói olimpiára, és a Toronto Raptors másik hátvédje is elfogadta a kínálkozó lehetőséget.

Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint a New York Knicks elnöke, Phil Jackson azt mondta Derrick Rose-nak, miután cserélt érte, hogy Kevin Durantre is rá fog menni a nyár folyamán - mint ismert, a kiscsatár szabadügynök lesz.
 

Frissítve (20:25): A Brooklyn Nets Thad Youngot az Indiana Pacershez cserélte - részleteket ezen a linken olvashattok.


Frissítve (19:55): Jake Fischer (Liberty Ballers) értesülései szerint a Houston Rockets árulja Trevor Arizát, Patrick Beverley-t és KJ McDanielst - Arizát és Beverley-t már fel is ajánlották a Philadelphia Sixersnek Nerlens Noelért cserébe.

Közben Adrian Wojnarowski jelentette, hogy a Boston Celticsnél jelenleg Kris Dunn a legesélyesebb az 1/3-ra, de nincs még végső döntés Danny Ainge-éknél, és az sem zárható ki továbbra sem, hogy elcserélik el a picket.


Frissítve (18:30): Marc Stein forrásai szerint a Los Angeles Clippers centere, DeAndre Jordan is megy az olimpiára, mivel a Detroit Pistons középjátékosa, Andre Drummond nem vállalja a játékot az ötkarikás játékokon.


Frissítve (17:55): Marc Stein információi szerint a Philadelphia Sixers egyre komolyabb erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megszerezzék a Boston Celticstől az 1/3-as picket. A Sixers a hírek szerint a legaktívabb az egész ligában, és egyre valószínűbb egy Nerlens Noel köré épülő csere.


Frissítve (17:25): Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy információi szerint Jimmy Butler is elfogadta a Team USA invitálását, ő is ott lesz az olimpián. Stein úgy tudja, hogy Kyrie Irvingben és Klay Thompsonban is reménykednek a válogatottnál, LeBron James viszont több embernek is elmondta a Cavs tegnapi bajnoki parádéján, hogy afelé hajlik jelenleg, hogy nem lesz ott Rióban. Sam Amick (USA Today) értesülései szerint Damian Lillardék nem nagyon örültek, hogy már most választ akartak kicsikarni belőlük Jerry Colangelo és munkatársai, míg másoknak hagytak még időt a gondolkodásra.


Frissítve (16:50): Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard nem vállalja az ötkarikás játékokat, folytatja rehabját talpínszalag-húzódását követően.


Frissítve (16:45): Adrian Wojnarowski forrásai szerint Carmelo Anthony is elkötelezte magát a válogatotthoz, ő harmadik olimpiai aranyérmét szerezheti meg Rióban.


Frissítve (16:30): Adrian Wojnarowski jelentette, hogy újabb Team USA tag van meg: Kyle Lowry is ott lesz az idei riói olimpián az amerikai válogatott játékosaként.


Frissítve (16:20): Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Phoenix Suns Eric Bledsoe-t és egy lottery picket adott volna a Utah Jazznek Gordon Haywardért, de nem tudták rábeszélni a Jazzt a cserére - mint ismert, náluk van az 1/4 és az 1/13 is. Stein szerint a ligában egyre többen gondolják úgy, hogy Bledsoe-t vagy Brandon Knightot még a következő szezon kezdete előtt el fogja cserélni a Suns.
 

Frissítve (15:40): Hajnal 01:00-tól kezdődik a draft - élőképes streamet később közlünk majd természetesen, amint van jobb minőségű vagy youtube-link, de addig is beszámolunk minden fontosabb eseményről.

Rögtön egy érdekességgel kezdhetünk, Jake Fischer (Sports Illustrated) forrásai szerint ugyanis több csapat is teljesen kizárta, hogy ledraftolják az első körben Thon Makert, mert úgy gondolják, hogy nagyjából 21-23 éves lehet a neki beírt 19 helyett.

Fishertől származik több info is. A Los Angeles Clippers több együttest is megkeresett az első kör közepén a 20. helyig bezárólag, mert szeretnének feljebb cserélni a 25. és a 33. pickjükkel. Az Atlanta Hawks a 12. helyről hátrébb akar cserélni, amennyiben kapnak egy már bizonyított játékost. Az egyik Top8-ban választó csapat vezetője szerint pedig a Boston Celtics minden 12 órában megváltoztatja álláspontját, kit húzzanak a 3. helyen, de a legtöbben úgy gondolják, csak próbálják felverni a pick árát.

Adrian Wojnarowski (Ther Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Toronto Raptors az egyik segédedzőjét biztosan elveszti, Andy Greer ugyanis Tom Thibodeau segédedzője lesz a továbbiakban a Minnesota Timberwolvesnál. A két szakember dolgozott már együtt korábban, legutóbb 2010 és 2015 között ugyanez volt a felállás, csak a Chicago Bullsnál.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy több nyugati csapat is érdeklődik Thaddeus Young iránt, az erőcsatár pedig minden bizonnyal új klubhoz kerül még a draft előtt - a hírek szerint oda fogja elcserélni a Brooklyn Nets, ahonnan a legjobb első körös picket kapják. Youngnak még 2+1 évig van 12-13 millió dolláros szerződése, és úgy tűnik, vele egyáltalán nem terveznek Sean Marksék - a franchise jelenlegi állapotát nézve ez azért nem meglepő.

Az az info is Wojnarowskitól származik, hogy a Charlotte Hornets a 22. picket nagyon szívesen elpasszolná, ha valaki elviszi a draftjoggal együtt Jeremy Lambet és/vagy Spencer Hawest is. Egyik játékos sem váltotta meg a világot a Hornetsnél sem, a Charlotte-nak pedig minden helyre szüksége van a sapka alatt, hogy meg tudja tartani szabadügynökké váló játékosait. Hawesnak még 1+1 évig van szerződése, Lambnek 3 idény erejéig, és mindketten 6.5 millió körül visznek haza a következő szezonban.

Ismail Senol (NTV Spor) értesülései szerint a Dallas Mavericks, a Brooklyn és a New Orleans Pelicans is érdeklődnek a cseh Jan Vesely iránt. Az erőcsatár óriási bukás volt anno, hiszen a 2011-es drafton a 6. helyen vitte el őt a Washington Wizards, de csont nélkül bukott ki a ligából, mert a büntetőzésével meg lehet fogni. Vesely az előző két évet a török Fenerbahcénél töltötte, idén az Euroliga első csapatába is beválasztották, de a vonalról most se sokkal biztosabb, mint volt anno.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) információi szerint Paul George tudatta a Team USA vezetőségével, hogy elfogadja a válogatott meghívását, ott lesz a riói olimpián.

A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers Rusty Simmonsnak (San Francisco Chronicle) azt nyilatkozta, hogy sem Steph Currynek nem kell kés alá feküdnie könyök-, térd- és bokaproblémái miatt, sem Andrew Bogut térdét nem kell majd megműteni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus