Jordan Crawford a Warriorsnél!

Ma délután újabb cserét hajtottak végre az NBA-ben: a Golden State Warriors Jordan Crawfordot szerezte meg Steph Curry mögé, szinte ingyen, a Miami Heat mintaszerűen pucolta ki Joel Anthony szerződését, a Boston Celtics viszont kevésbé érthető módon ment bele a tranzakcióba. Lássuk a részleteket és az értékelést!

A teljes üzlet így néz ki:

Golden State Warriors adja: Toney Douglas
Golden State Warriors kapja: Jordan Crawford, Marshon Brooks

Miami Heat adja: Joel Anthony, védett 2014 PHI 1st, 2016 Miami 2nd
Miami Heat kapja: Toney Douglas

Boston Celtics adja: Marshon Brooks, Jordan Crawford
Boston Celtics kapja: védett 2014 PHI 1st, 2016 Miami 2nd, Joel Anthony

A Warriors ezzel kapott egy használható csereirányítót Stephen Curry mögé, szinte ingyen. Azt nem tudni, Brooksnak mennyi lehetősége lesz, de a Bostonnál kegyvesztett lett, itt újra megpróbálhatja magát beverkedni a rotációba - igaz, könnyű dolga egyáltalán nem lesz, hiszen Crawford kettesben is használható.

Ami még fontos, hogy luxusadót továbbra sem kell fizetniük, hiszen amíg Douglas 1.6 millió dollárt keresett, addig a két érkező összesen 3.4 millió dollárt, így nagyjából 69 millió dollár környékén állnak most. A lejáró Douglas helyett jött két szintén lejáró, Crawford korlátozott szabadügynökként akár még meg is tartható.

A Heat kiszórta Anthony jövőre is ketyegő fizetését, így csökkentette a luxusadós költségeit - idén 2.2 millió dollárral, jövőre 3.8 millió dollárral csökkent a payroll, ennek pedig sokszorosával az, amit Mickey Arison tulajdonosnak ki kell fizetni (az első számítások szerint 11.5 millióval több maradt ezzel a cserével a tulaj zsebében). Játékerőben semmit nem változtak, hiszen Anthony nem kapott lehetőséget már régóta, és valószínűleg ez lesz Douglas sorsa is - ha egyáltalán a keretben marad és nem küldik el.

Bár első körös draftjogot kellett ezért hivatalosan beáldozni, de a Philly idei 1st-je top14 védett, ráadásul jövőre is ugyanilyen védettség van rajta (tehát ha nem jut PO-ba a Sixers, nem kapja meg a picket a Boston), ha pedig jövőre sem kerül be a rájátszába Brett Brown csapata, akkor két második körös draftjoggá változik az első körös pick a jövő évi drafton - elég komoly esély van rá tehát, hogy három második körössel pucolták ki Anthony fizetését.

A Celtics részéről a legérthetetlenebb a csere, mivel rájuk is áll az előbb végigvitt eszmefuttatás, csak az ellenkező oldalról: Crawfordot gyakorlatilag három második körös draftjogért cserélték el úgy, hogy Anthony 3.8 milliós fizetését jövőre nekik kell fizetniük. Első ránézésre nem tűnik túl jó üzletnek a részükről.

Játékerőben visszaestek, hiszen Crawford eddig jó produkciót nyújtott, ez pedig egy tankoló csapatnak, mint a Celtics, nem jön rosszul sosem, de azt sem szabad elfelejteni, hogy Rajon Rondo lassan visszatér, úgyhogy az itt "megnyert előny" a minél jobb draftjogért folytatott harcban gyorsan el is olvadhat. Crawfordot éppen Rondo visszatérése miatt el kellett cserélni, de érdekes, hogy ez volt a maximum, amit ki tudtak belőle hozni, ráadásul egy olyan kolonccal együtt, mint amilyen Anthony szerződése (jövőre, lejáróként lehet majd vele kereskedni azért).

A csere akkor éri meg egyedül a Celticsnek, ha a Philly jövőre PO-ba kerül - ezt viszont gyakorlatilag újoncokkal kellene megtennie... egy év múlva okosabbak leszünk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus