Jövőre is viszontlátjuk Vince Cartert?

Teljesen még most sem zárható ki, hogy a következő idényben is viszontlátjuk a legendás zsákológépet - ha így lesz, megdönti a vonatkozó rekordot.

A rövidesen 42. születésnapját ünneplő Air Canada igazi régi motoros a szakmában, hiszen az 1998-as játékosbörze ötödik helyén kelt el, Michael Olowokandi, Mike Bibby, Raef LaFrentz és Antawn Jamison után, de a még szintén aktív Dirk Nowitzki, valamint Paul Pierce előtt.  

Hogy mi is történt 1998-ban? Ekkor alapították például a Google-t, megjelent a Windows 98, kiadták az iMac-et, Franciaország nyerte a foci vb-t (Zidane duplájával a döntő előtti estén kórházba kerülő Ronaldo Brazíliája ellen), Bill Clinton letagadta, hogy bármi is lett volna közte és Monica Lewinsky között, szabadon engedték a "Szabadítsátok ki Willyt" Willyjét (aki amúgy "polgári nevén" Keiko), bedőlt az orosz és japán gazdaság, piacra került a Viagra, Európában megállapodtak az Euro bevezetéséről, 11 Oscart nyert a Titanic, moziba került a Godzilla (nem a mostani pufók), az Armageddon és a Ryan közlegény megmentése - és természetesen a Chicago Bulls megnyerte hatodik, mindmáig utolsó bajnoki címét. 

Carterre visszatérve, a jelenlegi tehát a 21. szezonja az NBA-ben, amivel holtversenyben övé már a rekord - Robert Parish, Kevin Garnett, Kevin Willis és Nowo ugyanennyit tud felmutatni. Dirk jó eséllyel szögre akasztja jövőre a "Schuch"-t, így amennyiben a következő idényben még viszontlátjuk minden idők egyik, hanem a legjobb ingame zsákolóját - és ezt az eshetőséget még mindig nem zárta ki teljesen VC -, akkor ő lesz a csúcstartó. 

Kevesen gondolták volna azon a több mint 20 évvel ezelőtti napon, amikor a drafton elhangzott a neve, hogy éppen ez lesz az a csúcs, amit megdönt Cater - vagy inkább ez lesz a legnevesebb rekordja. De azt sem hitték volna sokan, hogy valaha még tapsot fog kapni Toronto-ban - márpedig nemrég ez is megtörtént. 

Sokan "kimentek" mostanság a régi nagyok közül - Kobe, Duncan, Garnett sincs már, de Wade-et sem sokáig élvezhetjük - így dőljünk hátra, és élvezzük a show-t, amíg tudjuk. Talán jövőre is? Reméljük...

 

 

Fotó: sports.yahoo.com

  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus