Justin Holiday az Atlanta Hawksnál folytatja

Bár Justin Holiday nem a bajnok Warriorsnél folytatja pályafutását, de az ex-szolnoki játékos marad az NBA-ben, az Atlanta Hawksnál.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a 2014-ben a Szolnoki Olaj KK-val magyar bajnok és kupagyőztes Justin Holiday megegyezett az Atlanta Hawksszal - egyelőre nem tudni, milyen időtartamra és összegért, de nagyon valószínű, hogy a minimumért költözik át a játékos Atlantába. Mint ismert, a swingman idén nyáron, egy évvel a magyarországi kitérőjét követően NBA bajnok lett a Golden State Warriorsszel.

Érdekes lesz Holiday szerepe a Hawksnál. Valószínűleg nem kezdőnek hozták és hátvéd posztokon kifejezetten telített az Atlanta (Jeff Teague, Kent Bazemore, Dennis Schröder, Shelvin Mack, Tim Hardaway Jr.), de hármas poszton egész jó lehetőségei lehetnek majd, tekintve hogy jelenleg úgy néz ki, az előző idényben a keleti konferenciát az alapszakaszban megnyerő, a PO-ban a főcsoport döntőjéig jutó Hawksnál az utóbbi években dobóhátvédet játszó Kyle Korver, valamint a New York-i rendőrök miatt a rájátszás előtt lábtörést szenvedő Thabo Sefolosha állnak egyelőre rendelkezésre kiscsatárnak.

Holiday egyébként az említettek közül a leginkább hasonlít arra a 3&D stílusra, amit a Toronto Raptorshoz távozó DeMarre Carroll képviselt az együttesnél, úgyhogy az is könnyen elképzelhető, hogy az aktív rotációnak is tagja lesz majd. Carroll kezdő volt hármas poszton, az szinte kizárt, hogy ezt a szerepet szánják neki, de egy ilyen stílusú játékosra nagy szüksége van a csapatnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus