Kantert megtartotta a Thunder

A hajnal folyamán az Oklahoma City Thunder tudatta a Portland TrailBlazersszel, hogy megtartották Enes Kantert 4 évre 70 millió dollárért.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette hajnalban, hogy az Oklahoma City Thunder közölte a Portland TrailBlazersszel, megtartják Enes Kantert, meccselik az oregoniak 4 éves, 70 millió dolláros ajánlatát, amely a maximum szerződésnek felel meg.

Wojnarowski szerint a Thunder könnyű döntést hozott, mert 62 millió dollár környékén ajánlottak ők is a töröknek 4 évre és mindig is benne volt, hogy a maximumot kell neki adniuk, ráadásul 2016/17-ben már nem kell luxusadót fizetniük még Kevin Durant új szerződésével együtt sem. Az OKC még nem fizetett luxusadót korábban, most azonban bevállalják, nagy a tét Durant esetleges távozása miatt.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy ezzel az Oklahoma City 13 millióval van a luxusadó szintje fölött 15 garantált szerződésű játékossal, így összesen nagyjából 25 millió dollárt kell befizetniük majd a ligában - mivel nem ismétlő luxusadó-fizetők, ezért kevesebb ez az összeg, mint amit például a Brooklyn Nets vagy a Miami Heat esetében lehetett hallani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus