Kevin Garnett Parish és Willis rekordjára tör

A Minnesota Timberwolves ikonja, Kevin Garnett 2 éves szerződést kötött a klubbal - ha mindkét idényben játszik, ő lesz a csúcstartó.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves ikonja, Kevin Garnett 2 éves szerződést köt a klubbal, amint vége a moratóriumi időszaknak július 9-én - nincs benne opció és nem garantált rész sem. Az összeg egyelőre nem ismert és bármennyi lehet, hiszen Garnett Bird-jogai a csapatnál vannak, mehetnek a sapka fölé akármennyivel.

KG a szezon közben tért vissza első NBA klubjához egy csere keretein belül, de mindössze öt mérkőzést tudott játszani, sérülések miatt nem léphetett többször pályára. Flip Saunders elnök és vezetőedző azonban nem bánta meg így sem, hogy Thad Youngért megszerezte a veterán erőcsatárt, mert akkora hatása van a fiatalok munkamoráljára, ami felbecsülhetetlen egy ilyen tapasztalatlan állománynál. Garnett Wolfsonnak el is mondta, alig várja már, hogy ezzel a tehetséges kerettel elkezdhessen dolgozni és úgy érzi, mintha újjáéledt volna.

Ha Garnett mindkét idényben pályára lép - elképzelhető, hogy jövő nyáron visszavonul -, akkor ő lesz a csúcstartó. Jelenleg ugyanis Robert Parish és Kevin Willis 21-21 szezont játszottak a ligában, KG pedig 20-nál áll jelenleg.

Szintén a Minnesotához tartozik, hogy bejelentették a két idei első körösük leigazolását, Karl-Anthony Towns és Tyus Jones szerződéskötését. Előbbi lehet főleg érdekes Garnett szempontjából is, hiszen óriási tehetségnek tartják, neki KG 1-2 évig tartó mentorálása hatalmas lehetőség.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus