Kevin Love kilépett szerződéséből

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love kilépett szerződéséből, szabadon igazolható lett ezzel.

A döntés nem meglepő, mert bár volt ezzel kapcsolatban ködösítés a szezon folyamán, az idény végére szinte biztossá vált, hogy Love nem marad jelenlegi kontraktusában. Jövő nyáron ugyan nőni fog a sapka jelentősen, így a maximum szerződés mértéke is, de Love megítélése akkorát esett egy év alatt, illetve sérülékenységét nem cáfolta meg ez a szezon sem, hogy sokkal biztosabb számára, ha most kap valakitől egy ajánlatot, jóval jobb feltételekkel ülhet le alkudozni, mintha még egy ilyen idényt játszik a Cavsnél.

Az, hogy kilépett a jövő évi játékosopciójából, nem jelenti feltétlenül távozását, hiszen a Cleveland hosszabbíthat vele és minden mérvadó hírforrás szerint ez is a tervük. Mint ismert, tőlük 5 éves maximumot kaphat, míg a többiektől csak négyéves kontraktust, így anyagilag természetesen az ohióiak tudják neki a legkedvezőbb szerződést kínálni. Az nagy kérdés, hogy a ligában ki mennyire taksálja, de az is felmerült tegnap este, hogy sign-and-trade-del elcserélik több kiegészítő és pickre - erről reggel már beszámoltunk részletesen is.

Elvileg hivatalosan a holnapi határidőig nem léphet ki, de Stein forrásai szerint ezt fogja tenni - semmit nem kell egyébként tennie, ha nem jelzi, hogy nem hívja le opcióját, automatikusan lejár szerződése most, de éppen emiatt holnapig még meggondolhatja magát. David Griffin GM egyébként nemrég nyilatkozta is, hogy erre számítanak, Love kilép, ők pedig újraigazolják majd. Love egyébként 16.7 millió dollárról mondott le ezzel a döntéssel, de 67.1 millió dolláros sapkával számolva 18.9 millióról induló szerződést írhat most alá, ha valaki maximum kontraktust ad neki.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Boston Celtics is rá fog mozdulni júliusban az erőcsatárra, és forrásai szerint úgy próbálják meg eladni neki a csapatot, hogy mellette Robin Lopezt és Paul Pierce-t is leigazolják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus