Kialakultak a PO-párharcok, Warriors-Spurs az első körben

Ma hajnalban zárult az NBA alapszakasza, így a nyugati és a keleti főcsoportban is kialakultak a rájátszás párharcai, ágai.

Két napja írtunk már a keleti forgatókönyvekről az utolsó két játéknap előtt.

Ahogy akkor szó volt róla: ha a Philadelphia Sixers megnyeri az utolsó két mérkőzését, harmadik helyen végez - megnyerte, így Ben Simmonsék lettek a harmadikok, a Cleveland Cavaliers pedig a negyedik. LeBron Jamesék így az Indiana Pacers ellen kezdik az idei PO-ot.

A 6-7-8. helyen a Miami Heat legyőzte a Toronto Raptorst, és mivel a Milwaukee Bucks kikapott Philadelphiában, így a floridaiak lettek a hatodikok - és játszanak a Sixersszel az első körben. A Bucks sorsa a Washington Wizards kezében volt, amely azonban kikapott az Orlando Magic otthonában, így a Milwaukee lett a hetedik (és lesz a Boston Celtics ellenfele), míg a fővárosiak végeztek a nyolcadik helyen, és a Raptorsszal kezdenek.
 

A nyugati forgatókönyvekről is esett szó kedden. Mivel a Utah Jazz legyőzte a Golden State Warriorst, így a felső 16 esetet kellett vizsgálni.

A legtöbb embert a Minnesota Timberwolves és a Denver Nuggets csatája érdekelte, és a várt óriási küzdelmet hozta a mérkőzés - hosszabbítás után Andrew Wigginsék behúzták a győzelmet, ezzel 2004 óta tartó átkát törte meg a Timberwolves, ami a leghosszabb aktív PO nélküli sorozat volt. Tom Thibodeau együttese a ligaelső Houstonnal találkozik az első körben.

A harmadik helyért döntő összecsapáson a Portland TrailBlazers győzött a Utah ellenében. A többi mérkőzésen az Oklahoma City Thunder megverte a Memphis Grizzliest, a New Orleans Pelicans pedig a San Antonio Spurst.

A harmadik Portland így a hatodik New Orleansszal játszik az első körben, a hetedik helyezett Spurs a bajnokot kapta megint (az előző idény után újra találkozik a két együttes, kérdés, Kawhi Leonard feltámad-e, hogy revansot vegyen Zaza Pachuliáékon), a negyedik Thunder pedig pályaelőnyből kezdheti az ötödik Jazz elleni sorozatot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus