Kidd-Gilchristet műteni kell, 6 hónapot kihagy

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint Michael Kidd-Gilchristet műteni kell, 6 hónapos kihagyásra kényszerül.

A Charlotte Hornets swingmanje az első előszezon meccsen sérült meg, a jobb válla ment ki, ami után az első vizsgálatok törést nem mutattak ki. Ettől függetlenül nem úszta meg olcsón MKG a dolgot, Wojnarowski jelentette ugyanis, hogy mégis műteni kell a fiatal játékos vállát, így 6 hónapot ki kell hagynia - tehát valamikor április elején térhet vissza. Mindez azt jelenti, hogy vagy bejut a PO-ba nélküle is a Hornets, vagy majdnem az egész szezonban nem léphet majd pályára, csak az alapszakasz legvégére fog felépülni.

Idén talán kisebb probléma lesz ez, mint volt az előző két évben, mikor a Charlotte képtelen volt MKG nélkül huzamosabb ideig nyerni. Nicolas Batum egy az egyben átveheti a szerepét védekezésben, támadásban pedig egyébként sem egy kategória a két ember. Ez azonban azt is jelenti, hogy nagy valószínűséggel Jeremy Lamb előtt megnyílt az út és ő lesz a gárda kezdő kettese - a védekezés visszaeshet Kidd-Gilchrist nélkül, de a támadójáték talán jobb lesz Lambbel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus