Kinyitott a szabadügynökpiac - folyamatos eseménykövetés

Kinyitott a szabadügynökpiac ma reggel, így az első nap eseményeit folyamatosan követni tudjátok az alábbi posztban.

FRISSÍTVE (23:00): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Detroit Pistons két játékossal is megegyezett a délután: Jodie Meekset 3 évre 19 millió dollárért igazolták le, és Cartier Martinnal is megállapodtak egy évre szóban.

Közben David Aldridge (nba.com) beszélt Henry Thomasszal, Dwyane Wade és Chris Bosh ügynökével, aki azt üzente, hogy amiket eddig lehetett ma délután olvasni a két sztár fizetésével kapcsolatban, jó nagy marhaság.

 

FRISSÍTVE (21:55): John Canzano (The Oregonian) jelentette először, hogy a Miami Heat két sztárja, Dwyane Wade és Chris Bosh komoly pénzről fognak lemondani, infomrációi szerint ugyanis Bosh 5 éves szerződése 11 millióról indul majd, még Wade négy éves kontraktusa 12-ről. Brian Windhorst (ESPN) érkezett ezután a hírrel, hogy a Heat a szabadügynököknek azt mondta, 12 millió dollárnál is több helyük lesz a sapka alatt, ami megerősítette Canzano értesüléseit - bár Zach Lowe (Grantland) úgy tudja, Wade éves fizetése 10 millióról, míg Bosh-é 12-ről indul majd, pont fordítva, mint az eredeti hírek szerint. Ez sem biztos, hogy elég lehet egy megújított keret felhúzására, de több mint amivel eddig lehetett számolni.

Közben megvolt Kyle Lowry és a Toronto Raptors találkozója - a játékmester Masai Ujiri GM-mel és Dwane Casey vezetőedzővel beszélgetett, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint most a játékmester a kanadaiak ajánlatán gondolkodik. Windhorst hozta a hírt, hogy a Heat szeretne találkozni Lowry-val - egyelőre nincs megbeszélt időpontjuk -, illetve hogy a Miami Marcin Gortatra is rámehet.

 

FRISSÍTVE (21:20): Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Luol Deng és Kyle Lowry a Miami Heat első számú célpontjai, ám úgy tűnik, egyiküket sem tudja majd megengedni magának Pat Riley együttese. Lowryról már tudott, hogy egy legalább évi 12 milliós ajánlatot már kapott a Toronto Raptorstól, Chris Broussard (ESPN) pedig úgy tudja, hogy Deng egy centet nem fog engedni a piaci értékéből annak érdekében, hogy a Heatnél játszhasson.

Szintén Broussard hozta a hírt, hogy Lionel Hollins és a Brooklyn Nets másodjára is találkoztak, egyelőre még nem értek el a beszélgetések addig a pontig, hogy szerződésről, összegről tárgyaljanak.

Az előbb említett Stein úgy tudja, hogy Spencer Hawes iránt borzasztóan nagy a kereslet. Arról már korábban lehetett tudni, hogy a Cleveland Cavaliers megpróbálja visszaigazolni, mivel David Blattnek kellene a jó kinti dobó magasok, illetve hogy érdeklődik iránta a Portland TrailBlazers, de a Dallas Mavericks, a Houston Rockets és a Los Angeles Clippers is próbál szerződést kötni vele, tehát nyugati élcsapatokhoz is mehet Hawes.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a Phoenix Suns megpróbálja újraigazolni a szerződéséből kilépő Channing Frye-t. A kiváló kézzel megáldott magasembernek nem az arizonai együttes az egyetlen kérője, több más gárda is szeretné megszerezni, közülük a Cleveland Cavaliers és a Golden State Warriors érdeklődéséről tudni név szerint is.

Wojnarowski kollégája, Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Golden State Warriors és a Minnesota Timberwolves között továbbra is tartanak a tárgyalások Kevin Love-ról, ám az oaklandi alakulat továbbra sem hajlandó Klay Thompsontól megválni az erőcsatár megszerzésének érdekében - Frye éppen a B terve a Golden State-nek, ha nem sikerülne megszerezniük Love-ot.

Mark Medina (Los Angeles Daily News) forrásai szerint a Los Angeles Lakers, a Dallas Mavericks és a Houston Rockets is jelezte Jordan Hill felé, hogy le akarják igazolni. Sean Deveney (Sporting News) úgy tudja, hogy Hill és csapattársa, Pau Gasol is sokkal inkább nyitott a Lakersbe való visszatérésre, mióta nem Mike D'Antoni az aranysárga-lilák vezetőedzője.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) értesülései szerint a Dallas Mavericks érdeklődik Al-Farouq Aminu iránt - igaz, ő valószínűleg sokadik opció a texasiak számára kiscsatár poszton -, valamint megkörnyékezik majd DJ Augustint is, aki másfél egészen pocsék évet követően a Chicago Bullsnál tavaly új erőre kapott. Eddie Sefko (Dallas Morning News) jelentette, hogy a csapat Vince Carter és Devin Harris esetében jó úton halad a hosszabbítás felé.

Chris Haynes (CSNNW) információi szerint a Portland TrailBlazers és Josh McRoberts érdeklődnek egymás iránt, a kifejezetten jól passzoló magasember lehet jövőre LaMarcus Aldridge cseréje, amennyiben sikerül megegyezniük is.

 

 

FRISSÍTVE (19:48): Gery Woelfel (Racine Journal Times) jelentette, hogy a New Orleans Pelicans és a Detroit Pistons egy olyan sign-and-trade cseréről tárgyalnak, amelyben Greg Monroe szülővárosába, New Orleansba kerülne, cserébe pedig Ryan Andersont kapnák az autóvárosiak.

A Houston Chronicle forrásai szerint majdnem ugyanaz a társaság próbálja majd meggyőzni Carmelo Anthonyt, hogy igazoljon a Houston Rocketshez, mint akik ezt sikeresen tették tavaly Dwight Howard esetében - annyi lesz csak a változás, hogy Chandler Parsons helyett pont Howard kerül majd be a "fogadóbizottságba", a játékosok szempontjából feltett kérdésekre ő és James Harden fognak majd válaszolni Melónak.

A Dallas Mavericksnél Dirk Nowitzki lesz a legnagyobb név azok között, akik majd Anthonyval találkoznak a holnapi nap folyamán. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a játékos, illetve a csapat már egy ideje beszélgetnek a német ikon új szerződésének részleteiről, és ezeket pontosítják is a szerdai meetinget követően. A Mavs mindent meg akar tenni Melo megszerzésének érdekében, és Nowitzki új éves bére valószínűleg attól is függ, sikerül-e megszerezni a Knicks sztárját, és ha igen, akkor mennyiért.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau azt nyilatkozta, hogy minden játékosuk elérhető lesz akkor, amikor Carmelóval találkoznak, úgyhogy az is előfordulhat, hogy Derrick Rose is a "küldöttség" tagja lesz - de az is elképzetlhető, hogy ő nem lesz ott, csak kéznél lesz, ha Anthony szeretne vele is beszélni. A Bullsnál közben készülődnek Melo fogadására, erről EZ, illetve EZ a kép is tanuskodik.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint az Indiana Pacers a 2.1 milliós kivétellel (a bi-annuallal) próbálja majd meg leigazolni CJ Milest annak érdekében, hogy javítsanak a távoli dobásokon.

Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint a Brooklyn Nets sem George Karllal, sem Jeff Van Gundyval nem egyeztetett interjú időpontot, Lionel Hollinst akarják mindenképpen a kispadra, és ezt az információt megerősítette Wojnarowski is.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy forrásai szerint Garrett Temple-t szeretné megtartani a Washington Wizards, de a Miami Heat, a Chicago Bulls és az Orlando Magic is szeretné megszerezni.

 

FRISSÍTVE (18:20): Az NBPA, azaz a Játékosok Szakszervezete azt javasolja a mostani szabadügynököknek, hogy 18 hónapos leosztásban kérjék a fizetésüket a 2016/17-es idényre, ezzel felkészülve, hogy azután a szezon után esetleg lockout következik újra - nem túl jó előjel, hogy három évvel az esemény előtt már reális esélye van ennek.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint Carmelo Anthony felesége jól érzi magát New Yorkban, és nem nagyon akarja, hogy férje elhagyja a Knickset. Ligaforrások szerint a Knicks áll a legjobban Anthonynál, de a többi csapat közül a Chicago Bulls. Berman úgy tudja, hogy Melo és Tom Thibodeau megegyeztek abban, hogy Taj Gibsont nem szabad elcserélni még annak érdekében sem, hogy sapka alatti területet szabadítsanak fel Carmelo leigazolására.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) információi szerint Ricky Rubio és a Minnesota Timberwolves elkezdték a tárgyalásokat egy esetleges hosszabbításról.

Mark Murphy (Boston Herald) forrásai szerint a Boston Celtics már legalább 30 játékossal beszélt, mióta a szabadügynökpiac nyitva van, közöttük volt Gordon Hayward és Chandler Parsons is.

A Detroit Pistons Isaiah Thomas mellett Anthony Morrow-nál is próbálkozik, a vajkezű swingmannel ma találkoznak az autóvárosiak Vincent Goodwill (Detroit Free Press) információi szerint.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Mike Scottért sorban állók úgy gondolják, az Atlanta Hawks korlátozott szabadügynök csatárát meg tudják szerezni, amennyiben elég magas összeget ajánlanak be neki.

A RealGM információi szerint Thabo Sefolosháért több csapat is bejelentkezett, és most próbálják összehozni a személyes találkozók. Az érdeklődők között van a hírek szerint a Toronto Raptors, a Los Angeles Clippers, a Dallas Mavericks és a Houston Rockets is, az Oklahoma City Thunderről viszont nincs hír, ők állítólag nem jelezték még a svájci dobóhátvéd felé egyelőre, hogy meg akarnák tartani.

Több szerződés is teljesen garantálttá vált ma, illetve tegnap: Tony Parker (12.5 millió), Jamal Crawford (5.45 millió), Jeffrey Taylor (minimum) és Kosta Koufos (3 millió) is a szerződése szerinti teljes összeget viheti haza a 2014/15-ös idényben.

Több játékos viszont nem kapott QO-t tegnap, így James Southerland (Pelicans), Adonis Thomas (Sixers), Bernard James (Mavericks) és Gustavo Ayon (Hawks) is szabadon igazolhatóvá vált a mai napon.

 

FRISSÍTVE (17:05): A Brooklyn Nets GM-je, Billy King a riportereknek elmondta, hogy tegnap este együtt vacsorázott Lionel Hollinsszal, ma pedig újra találkoznak majd. King azt is hozzátette, hogy valószínűleg több jelöltet is meg fognak még hallgatni, de ezúttal a tapasztalatra fognak szavazni nagy valószínűség szerint. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Brooklynnál egyértelműen Hollins a favorit.

Szintén a Netshez tartozik, hogy Stein információi szerint a csapat még mindig optimista azzal kapcsolatban, hogy sikerül megtartaniuk Paul Pierce-t. Stein úgy tudja, hogy a legnagyobb akadálynak egyértelműen a Los Angeles Clipperst tartja a Brooklyn.

Közben Jason Kiddet hivatalosan is bemutatták, mint a Milwaukee Bucks új vezetőedzőjét.

Ken Berger (CBS Sports) jelentette, hogy a Dallas Mavericksnél Carmelo Anthony és Luol Deng mellett Chandler Parsons és Trevor Ariza a kinézett hármas posztra, velük is fog találkozni a texasi együttes a közeljövőben. Berger információi szerint Dirk Nowitzki esetében sem a játékosnak, sem a csapatnak nem kell sietnie, a német csillag állítólag engedi, hogy Mark Cubanék előbb az erősítésekkel foglalkozzanak, utána térjenek rá az ő hosszabbítására.

Tony Jones (The Salt Lake Tribune) értesülései szerint Gordon Hayward és a Utah Jazz azonnal elkezdtek tárgyalni a piac nyitását követően, ma folytatódnak a beszélgetések, és ahogy Eric Bledsoe és a Phoenix Suns, úgy a Jazz és Hayward is meg akarnak egyezni idő előtt, mielőtt más ajánlana be a korlátozott szabadügynökökre. A Jazz a hírek szerint Marvin Williamst is meg akarja tartani.

Jared Zwerling (Bleacher Report) forrásai szerint Isaiah Thomas új szerződése csak akkor lesz meg, ha Kyle Lowry kikerül a piacról. Zwerling értesülései szerint a Sacramento Kings és a játékos is szeretné a közös folytatást, de a pénz a lényeg, 6-8 millió közé várható az irányító új éves fizetése, ugyanis Aaron Bruski szakíró szerint a Detroit Pistons már 3 év, 24 millió dollárt be is ajánlott neki - a többi érdeklődő egyelőre csak évi 6-7 milliót szánna rá.

Szintén a Pistonshoz tartozik, hogy a már említett Berger szerint ha Greg Monroe maximum ajánlatot kap valakitől és el is fogadja, akkor a Detroit nehéz helyzetbe kerül, de ebben az esetben a sign-and-trade a legelképzelhetőbb a lehetséges forgatókönyvek közül.

KC Johnson (Chicago Bulls) hozta a hírt, hogy bár a Chicago Bulls legfontosabb órái még most következnek - most találkoznak Carmelo Anthonyval -, hajnalban már több játékost is megkerestek, akik között ott volt Pau Gasol, Kirk Hinrich és Paul Pierce is.

David Aldridge (nba.com) információi szerint Caron Butler iránt a Los Angeles Lakers, a Miami Heat és az előbb említett Bulls érdeklődik, ők meg is keresték a swingmant már hajnalban, de az Oklahoma City Thunder is meg akarja tartani játékosát.

Joe Freeman (The Oregonian) értesülései szerint a Portland TrailBlazers és Spencer Hawes találkozója jól ment - igaz, az oregoniak csak MLE-t tudnak ajánlani a vajkezű magasembernek.

Sean Deveney (Sporting News) úgy tudja, hogy a Boston Celtics már beszélt Jordan Hill-lel és képviselőivel is, Danny Ainge-ék nagyon szeretnék a magasembert megszerezni.

 

FRISSÍTVE (11:50): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelezte, hogy ma délután - azaz magyar idő szerint valamikor este környékén - több megegyezés is várható már. Mint ismeretes, hivatalosan nem írhat alá senki a moratóriumi időszak végéig, július 10-ig, de szóba megállapodhatnak a felek.

A Milwaukee Bucks közben menesztette Larry Drew-t a vezetőedzői posztról - Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy a Bucks tulajdonosai közben rájöttek, nem kezelték éppen a legmegfelelőbben a dolgokat, Marc Lasry elnézést is kért ezért Drew-tól. Charles F. Gardner úgy tudja, hogy az új vezetőedző, Jason Kidd fizetése 12-15 millió dollár között lehet 3 évre. Wojnarowski forrásai szerint Kidd-del együtt költözik a Buckshoz Sean Sweeney segédedző is.

A Buckshoz tartozik az is, hogy tegnap este nem adtak QO-t Ekpe Udoh-nak, így ő szabadon igazolhat bárhová a nyáron.

A Brooklyn közben lépett, Wojnarowski forrásai szerint 1-2 napon belül le is ülnek tárgyalni első számú kiszemeltjükkel, Lionel Hollinsszal. Amick forrásai szerint a Los Angeles Lakers is újra érdeklődik Hollins iránt.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Toronto Raptors biztosra akar menni, és nem évi 12 millió dollárt ajánl majd Kyle Lowrynak, hanem évi 14.5 milliót.

A Washington Wizards vezetőedzője, Randy Wittman és elnöke, Ed Tapscott ma délután találkoznak Trevor Arizával a játékos Los Angeles-i otthonában. Mint ismeretes, a kiscsatárt nagyon szeretné megtartani a fővárosi alakulat, de a fél liga szeretné leigazolni Arizát, valószínűleg lesz licitálás érte. Spears értesülései szerint a Wizards áll a legjobban, de a Los Angeles Lakers, a Los Angeles Clippers, a Detroit Pistons, a Phoenix Suns és a Houston Rockets is meg akarja szerezni. Jared Zwerling (Bleacher Report) úgy tudja, hogy a kiscsatár évente 8-11 millió dollár között szeretne keresni.

Szintén a Wizardshoz tartozik, hogy a szintén szabadügynök Drew Gooden valószínűleg minimum szerződéssel marad Washingtonban, a nyári ligában edzői pozíciót is betöltő Al Harrington pedig szeretné még folytatni játékospályafutását is - korábban olyan hírek keringtek, hogy csak év közben írna alá, hogy így minél több ereje maradjon a szezon végére és a PO-ra. Az is a Washingtonhoz tartozik, hogy tegnap az utolsó pillanatban Kevin Seraphin is megkapta a QO-ját, így ő korlátozott szabadügynök.

A Miami Heat szabadügynök magasembere, Rashard Lewis iránt a floridai együttesen kívül az Oklahoma City Thunder, az Indiana Pacers, a Toronto Raptors és a San Antonio Spurs érdeklődik. Sean Deveney (Sporting News) úgy tudja, hogy a Heat nem tétlenkedik közben, gyakorlatilag az összes szabadügynökkel kapcsolatban szóba hozták őket, de Shawn Mariont, Vince Cartert és Steve Blake-t külön név szerint is lehet hallani.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) értesülései szerint az Atlanta Hawks és a Phoenix Suns is szeretne szerződést kötni Pau Gasollal - velük együtt már legalább 7 csapat fog a spanyol kegyeiért küzdeni.

Shaun Powell forrásai szerint az Indiana Pacers Xavier Henryt akarja leigazolni, vele pótolnák Evan Turnert. A Pacers szintén érdeklődik CJ Miles iránt, gyaníthatóan hasonló szerepkörben gondolkodnak vele kapcsolatban is, és a hírek szerint a mai napon találkoznak is majd a dobóhátvéddel.

Terry Pluto (The Cleveland Plain Dealer) információi szerint Channing Frye az egyik játékos, akire a Cleveland Cavaliers rá fog mozdulni. A hírek szerint David Blatt, az új vezetőedző szeretne több olyan magasembert, akik képesek kinyitni a pályát a betöréseknek, illetve a palánk alatt dolgozó játékosoknak, ezért szeretnék megtartani Spencer Hawest is. Sam Amico (FOX Sports Ohio) információi szerint a Cavs Chandler Parsonst és Marcin Gortatot is meg akarja szerezni.

A már többször említett Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Golden State Warriors új vezetőedzője, Steve Kerr azt szeretné, ha Luke Walton lenne az egyik segédedzője, és már beszélt is erről az érintettel.

További kisebb rostermozgások

Az Orlando Magic kitette ugyan Jameer Nelsont keretéből tegnap este, ám behúzták helyette a szabadlistáról a Los Angeles Clipperstől menesztett Willie Greent.

A San Antonio Spurs megadta a QO-t Aaron Baynesnek, így ő korlátozott szabadügynök lett.

A Philadelphia Sixers szabadlistára tette James Andersont.

A Golden State Warriors nem adott QO-t Jordan Crawfordnak, így a tavaly csere útján szerzett hátvéd szabadon igazolható.

Az Indiana Pacers nem adott QO-t Lavoy Allennek, így ő is szabadon igazolható - bár a nyári ligás rosterben is ott van, Larry Bird pedig már nyíltan megmondta, hogy szeretnék megtartani az erőcsatárt.

 

FRISSÍTVE (09:30): A Cleveland Cavaliers nagyon gyorsan túl van a nehezén, meg is egyeztek Kyrie Irvinggel az 5 éves, 90 millió dolláros maximum szerződésben. A Cavs azonnal a nyitás után, éjfélkor találkozott az irányítóval New Jerseyben, és a játékos ügynökének elmondása szerint David Blatt és Tyronn Lue kettőse volt az igazi meggyőző erő, olyan hatással voltak az irányítóra, hogy könnyedén írta alá a megállapodást.

A Cavs volt játékosát, Luol Denget nagyon sokan keresik, nála valószínűleg nem lesz ilyen egyszerű a választás. Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy a Dallas Mavericks, az Atlanta Hawks és a Los Angeles Clippers keresték meg a kiscsatárt, Adrian Wjonarowski (Yahoo Sports) információi szerint Pat Riley és a Miami Heat is képben van Denggel kapcsolatban, Sam Amick (USA Today) pedig az angol volt csapatát, a Chicago Bullst és Los Angeles Lakerst is bedobta a kalapba.

A Toronto Raptors játékmesterét, Kyle Lowryt szeretné visszavinni Daryl Morey, a Houston Rockets GM-je, legalábbis erre utal, hogy Philadelphiába utazott a szakember, hogy ott találkozzon személyesen Lowryval. Az irányítót még a 2012-es nyár alkalmával cserélte el a Rockets Kanadába. Természetesen a Toronto szeretné megtartani a játékost, David Aldridge (nba.com) szerint egy 12 millió/éves ajánlatot tettek elé, és azon is gondolkodnak, hogy adnak egy ötödik évet is a szerződéséhez, a hírek szerint ugyanis a Miami Heat és a Dallas Mavericks is erősen érdeklődik Lowry iránt.

Jason Jones (Sacramento Bee) információi szerint a Sacramento Kings korlátozott szabadügynök egyesét, Isaiah Thomast a Boston Celtics, a Dallas Mavericks, a Golden State Warriors, a Miami Heat, a Detroit Pistons és a Phoenix Suns környékezi. Mivel Thomas RFA, így a Kings bármilyen ajánlatot tarthat érte.

A RealGM információi szerint Kent Bazemore-t rögtön éjfél után felhívta Brad Stevens, a Boston Celtics vezetőedzője - a Celtics mellett a hírek szerint a Dallas Mavericks és az Atlanta Hawks szeretné leginkább leigazolni.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Chicago Bulls és Dallas Mavericks érdeklődik leginkább Chandler Parsons iránt, igaz, mindkét csapat valószínűleg akkor fordul majd a Houston Rockets korlátozott szabadügynök kiscsatára felé, amennyiben nem sikerül leigazolniuk Carmelo Anthonyt. Jeff Goodman (ESPN) úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers és a Phoenix Suns is be fog próbálkozni Parsonsnál és ügynökénél.

Ha már Anthony: Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) forrásai szerint a Los Angeles Lakersnek sikerült megbeszélnie Melóval egy találkozót csütörtökre. A New York Knicks sztárja ma a Chicago Bullsszal, holnap pedig a Houston Rockets-cel és a Dallas Mavericksszel találkozik a Lakers előtt, utoljára fog tárgyalóasztalhoz ülni a Knicksszel.

A Lakers azonnal felhívta éjfél után spanyol magasemberét, Pau Gasolt, akit a Chicago Bulls, a Golden State Warriors és a Dallas Mavericks is megkeresett már Shelburne információi szerint.

Szintén az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy Mike Bresnahan (Los Angeles Times) úgy tudja, a Lakers csak LeBron James vagy Anthony esetében lesz hajlandó feláldozni 2016-os sapka alatti területét, ha őket nem sikerül lekötni, akkor másokkal csak olyan rövid távú szerződéseket akarnak kötni, amelyek legkésőbb 2016 nyarán kifutnak.

Szintén Stein hozta a hírt, hogy a Los Angeles Clippersnél úgy gondolják, Jason Kidd távozása után reális esélyük van Paul Pierce leigazolására, hiszen az egykori bostoni kiscsatár különleges kapcsolatot ápol Doc Riversszel. Pierce-szel kapcsolatban hallani még a Portland TrailBlazers, a Dallas Mavericks, a Houston Rockets, a Chicago Bulls és a Memphis Grizzlies nevét is.

Ez is Marc Stein: a Brooklyn Nets irányítóját, Shaun Livingstont a San Antonio Spurs, a Minnesota Timberwolves, az Orlando Magic, a Sacramento Kings és a Charlotte Hornets kereste meg eddig.

Még mindig Stein: A Detroit Pistons nagyon szeretné megtartani korlátozott szabadügynök magasemberét, Greg Monroe-t, de ha az új szerződése túl vaskos lesz, akkor el fogják engedni az erőcsatárt. Stein forrásai szerint a Portland TrailBlazers, az Orlando Magic és az Atlanta Hawks érdeklődik Monroe iránt leginkább.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy Avery Bradley-t csapata, a Boston Celtics is szeretné hosszabbítani, de a védekezőspecialista hátvéd a Philadelphia Sixerstől is kapott megkeresést a piac nyitását követően percekben.

Tim McMahon (ESPN Dallas) értesülései szerint Vince Carter és a Dallas Mavericks is szeretne megegyezni a hosszabbításról, mindkét fél azt akarja, hogy közösen folytassák tovább a munkát, ám Carter iránt a Miami Heat, az Oklahoma City Thunder, a Portland TrailBlazers és a Toronto Raptors is érdekődik.

A RealGM információi szerint az Atlanta Hawks nem fogja kitenni egyelőre John Salmonst a keretéből, de sikerült megegyezniük a játékossal, hogy július 10-ig kinyújtják a határidőt, amíg ezt megtehetik. Mint ismeretes, Salmons 7 millió dolláros szerződéséből csak 1 millió dollár garantált, így ha szükségük van rá, plusz sapka alatti helyet szerezhetnek a szabadlistára tételével.

Két játékos korlátozások nélkül, szabadon igazolhat bárhová, ugyanis tegnap este nem kapta meg a QO-t sem Evan Turner az Indiana Pacerstől, sem Ed Davis a Memphis Grizzliestől, mindketten oda írnak alá, ahova akarnak. Előbbi esetében kevésbé meglepő ez, hiszen 8.7 millió dollár lett volna nála a minősítő ajánlat, ennek töredékét éri jelenleg. Szintén szabadügynök lett Chauncey Billups - a Pistons nem hívta le a csapatopciót esetében, de könnyen lehet, hogy ő vissza is vonul.

Marad viszont jelenlegi csapatánál Austin Daye, miután a San Antonio Spurs megtartotta a játékost, ezzel garantálttá tette szerződését.

Visszatérve egy kicsit a Pacershez: Candace Buckner (Indianapolis Star) értesülései szerint Lance Stephenson a sztároknak kijáró bánásmódot kapta az Indianától ma hajnalban, rögtön éjfél után levetítettek neki egy róla szóló kisfilmet, és minden erejükkel azon vannak, hogy sikerüljön megtartaniuk a dobóhátvédet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus