Kobe jövő nyáron dönt csak az esetleges visszavonulásról

Kobe Bryant mai interjújában szóba került a Los Angeles Lakers, az esetleges visszavonulás és az is, mi lesz vele azt követően.

Mint arról reggel már beszámoltunk, Kobe Bryant éppen az éves Nike promó-turnéján jár Kínában, a sztár azonban így is Marc J. Spears (Yahoo Sports) rendelkezésére állt egy telefoninterjú erejéig.

Spears szóba hozta, hogy Mitch Kupchak GM többször is elmondta, ez lehet Kobe utolsó idénye, amire maga az érintett azt felelte, nagyon is elképzelhető, de semmi nincs még kőbe vésve. Akivel eddig beszélt erről, mind azt mondták neki, hogy tudni fogja, mikor van itt az idő, ő pedig próbálja leegyszerűíteni a kérdést annyira, hogy élvezi-e még a játékot, azt, ahogyan egy egész idényre fel kell készülni fizikailag vagy sem? Egyelőre nem döntött és az idény vége előtt nem is fog, így biztosan csak utólag fogjuk tudni, abbahagyja-e Bryant vagy sem.

Az egészségi állapotával kapcsolatban azt mondta Kobe, hogy az alsó testével minden rendben van, főleg a lábai vannak nagyon jó állapotban, nincs limitálva sem a mozgása, sem az, amire képes, ez pedig nagy különbség az előző idényhez képest. A felső testére most is gyúr, próbálja felépíteni magát, de a lábaival semmi gond nincs, ennek örül a leginkább. Azt is hozzátette, hogy leginkább azért folytatja, mert imád kosarazni. Régen, fiatalon azt hitte, hogy örökké tud majd játszani, aztán az utóbbi évek sérülései miatt így lassan 37 évesen látja már a végét is a dolognak. A rehab alatt voltak fájdalmas pillanatai, de eldöntötte, hogy visszatér, onnantól pedig nem volt benne kérdés, hogy megéri-e az egész szenvedés.

Arra is kitért, hogy semmilyen hatással nincs rá az, hogy jövő nyáron hatalmas lesz a sapka emelkedése és talán még mindig nagyot szakíthatna. Nem a pénzért játszott sosem, soha nem ez motiválta. A családja jól van, egészségesek és pénzügyileg jelenleg is nagyon stabil lábakon állnak, így nem a pénz fog szerepet játszani abban, ha esetleg folytatja.

A Los Angeles Lakersről annyit mondott, hogy szerinte nagyon jól erősítettek. Jól sikerült a draft, Roy Hibbert, Brandon Bass és Lou Williams nagy segítségek lesznek a gárda számára. Bryant úgy érzi, hogy jó elegye alakult ki a fiataloknak és a tapasztaltabb játékosoknak, nagyon fényes jövő áll a gárda előtt. Jordan Clarkson tavaly értékes tapasztalatokat gyűjtött, most az a feladatuk, hogy a többiek, D'Angelo Russell és Julius Randle számára is lerövidítsék a tanulási folyamatot - hogy mennyire sikerül ez, az majd kiderül.

Azt is megkérdezte tőle Spears, hogy szerinte PO-ba juthatnak-e ebben az idényben, amire azt mondta, hogy természetesen. Tehetséges játékosaik vannak minden poszton, most össze kell csiszolniuk az egyes részeket. Nem tudja még, ez mennyire fog összejönni vagy milyen gyorsan, de erre van az edzőtábor, ahol rá kell jönniük, mik az erősségeik, mik a gyengeségeik. Minden meccsen meg kell majd próbálni előbbiekre játszani, utóbbiakat pedig a lehető legjobban elfedni.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a kiscsatár posztról, illetve arról, hogy ott is kell majd játszania, azt mondta, hogy szerinte egyáltalán nem nagy szám, a legtöbb csapat úgyis small-ballozik. Vannak hármasok, akik úgy játszanak, mint a hátvédek, némely center pedig úgy, mint a kiscsatárok. Szerinte semmi jelentősége nincs a pozícióknak, úgyis mindenki próbálja minél jobban széthúzni a pályát, kivéve a Memphis Grizzliest. Perclimiten is lehet a következő idényben, de ez teljes mértékben a szakmai stáb dolga, ő elfogadja azt, amit mondanak neki, valószínűleg meccsről-meccsre döntenek majd erről.

A visszavonulással kapcsolatban elmondta, hogy nagyon sok mindent el tud képzelni, azt is, hogy Kínában vagy Olaszországban fejezi be végleg, de ezekre a kérdésekre csak akkor kezd el koncentrálni, ha úgy dönt, hogy az NBA-ben abbahagyja. Kínában több érdekeltsége is lett az utóbbi időben, amiről annyit mondott, hogy ha már nem játszik, akkor is erre akar leginkább koncentrálni, egyelőre nem akar belevágni másba. Főként a 2012-es Achilles-szakadásakor kezdett el gondolkodni a hogyan továbbon, mert ott érezte először, hogy közel van ahhoz, hogy abbahagyja a játékot. Nem akart abba fektetni, vagy olyan vállalkozásba kezdeni, amiből a mai ismereink szerint a legtöbb pénzt lehet kivenni, inkább olyan dolgot akart csinálni, amit élvez. Ilyen mások inspirálása, hasznos, tanulságos történetek elmesélése, így készült el a Muse című dokumentumfilm is, és a jövőben is hasonlókat tervez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus