LeBron James tarolt az ESPY's díjátadón

Ma hajnalban megtartották az évente megrendezett ESPY's díjátadót - LeBron James tarolt, a Cleveland Cavaliers több más díjat is bezsebelt, de Steph Curry és a Pelicans 1/6-os választottja, Buddy Hield is nyert kategóriát, Kobe Bryant pedig "Ikon" díjat kapott.

Ma hajnalban tartották a 2016-os ESPY's (Excellence in Sports Performance Yearly Award) díjátadót, amelyen ezúttal a Cleveland Cavaliers és LeBron James játszotta a főszerepet - érthetően, hiszen az NBA történetében első csapatként sikerült 1-3-as hátrányból felállniuk és fordítaniuk a döntőben.

LeBron lett a legjobb NBA játékos, de emellett a legjobb férfi sportoló is - előbbiben Stephen Curry, Kawhi Leonard, Kevin Durant és Russell Westbrook volt még a jelöltek között, utóbbiban pedig Curry is ott volt a választható nevek listáján. A legjobb bajnoki címet érő teljesítmény is James nevéhez fűződik a Golden State Warriors elleni fináléban nyújtott produkciója miatt. Az ohiói együttes még két trófeát vihetett haza. Az egyiket maga a klub, amelyet a legjobb csapatnak választottak, a másikat pedig Tyronn Lue, akit a legjobb edzőnek. A Warriors-Cavs hetedik mérkőzést a legjobb meccsnek választották - részben tehát itt is jutalmazták a Clevelandet.

Két NBA-játékos nyert még kategóriát. Az egyik a Golden State csillaga, Steph Curry, aki 402 bedobott hármasával a legnagyobb rekorddöntő teljesítményt érte el. A másik érintett a New Orleans Pelicans 1/6-os idei draftoltja, Buddy Hield, akit a legjobb egyetemi játékosnak választottak még az Oklahoma Soonerses éve miatt

Ketten nem nyertek, "csak" kaptak trófeát. Arról már lehetett tudni korábban is, hogy a leukémiával küzdő, legendás pályaszéli riporter, Craig Sager nyeri a Jimmy V Perseverance díjat, itt tehát nem volt meglepetés. A Los Angeles Lakers történetének egyik legnagyobb játékosa, Kobe Bryant pedig Ikon díjat kapott az NFL-legenda Peyton Manninggel, illetve a női futballista, Abby Wambachhal egyetemben.

Több más kategóriában is érdekeltek, helyezettek voltak kosarasok. A legnagyobb "berobbanók" között Karl-Anthony Townsra is lehetett szavazni - itt a Chicago Cubs MLB-csapat játékosa, Jake Arrieta nyert -, míg a legnagyobb játékok között ott volt LeBron blokkja a döntő hetedik meccsének végjátékából, vagy Steph Curry 11.5 méterről dobott győztes kosara az Oklahoma City Thunder elleni hosszabbításos találkozón - itt Aaron Rodgers Richard Rodgersnek passzolt Hail Mary-je győzött a Green Bay Packers - Detroit Lions NFL meccsről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus