Lionel Hollinst menesztették, Billy King lemondott

A Brooklyn Netsnél a mai napon elég komoly változások voltak: Lionel Hollins vezetőedzőt menesztették, Billy King GM lemondott.

Gyakorlatilag minden mérvadó hírforrás megerősítette, hogy a Brooklyn Nets menesztette vezetőedzőjét, Lionel Hollinst, a GM, Billy King pedig lemondott ezzel egy időben.

Hollins kirúgása már a szezon elején is téma volt, amikor nagyon nem ment az együttesnek, de kezdték szépen összekapni magukat - Jarrett Jack sérülése után vált megint kilátástalanná játékuk és helyzetük. Az eredményekről szerintem Hollins tehet a legkevésbé, ez a hír is inkább azért lesz érdekes, mert vele akár még ebben az idényben megpróbálkozhat egy másik csapat a ligában, amely szintén elégedetlen trénerével.

Helyét az egyik segédedző, Tony Brown veszi át ideiglenesen.

King szerződésének utolsó évébe lépett, és a CSZKA elnökéről, Andrej Valutyinról már cikkeztek nem rég az újságok, hogy ő váltja majd a GM-i poszton a nyáron. Most nem tudni, ki lesz az átmeneti megoldás - a klub tájékoztatása alapján egyelőre üresen marad a poszt -, de könnyen elképzelhető, hogy Valutyint azonnal átirányítja Moszkvából Mihail Prohorov tulajdonos - ha akarja, előtte nem nagyon van akadály, hogy erre azonnal sor kerüljön.

Az eddig is világos volt egyébként, hogy King egy bábu szerepét töltötte be leginkább, minden érdemi döntést Prohorov hozott a csapatnál, a GM lemondása pedig azt mutatja, hogy ezúttal is a tulaj döntött Hollins menesztése mellett. Azt nem tudni, mitől vár csodát Prohorov, hiszen tankolni nincs értelme (nincs náluk a saját első körösük), jobbat pedig ebből az állományból senki nem tudott volna kihozni, bárki is ül Hollins helyén. Prohorov elmondása szerint világossá vált, hogy új vezetés, új szemlélet kell a csapatnál - a külföldi újságírók egybehangzó véleménye szerint is erősen mellébeszélés jellegű ez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus