Mike Budenholzer lett az év edzője

Az Atlanta Hawks vezetőedzője, Mike Budenholzer lett az év edzője.

Az Atlantát 60-22-es mérlegig és keleti első helyig irányító Mike Budenholzer mögött a Golden State Warriors trénere, Steve Kerr lett a második, a Milwaukee Bucksot pedig a rájátszásba vezető Jason Kidd a harmadik!

Bundeholzer irányítása alatt 22 győzelmet javult a Hawks az előző idényhez képest, így léptek előre a keleti nyolcadik helyről rögtön az elsőre. Történelmet is írt irányítása alatt csapata, hiszen januárban 17-0-s mérleget értek el, minden idők legjobbját.

Kerr újonc trénerként All-time Top10-es, 67-15-ös mérleghez segítette együttesét - természetesen minden idők legjobb első éves edzőként elért eredménye ez -, amely 16 meccses javulás a Mark Jackson vezette előző idénybeli gárda produktumához viszonyítva. Kidd Larry Drew-tól vette át a Milwaukee-t, irányítása alatt pedig 26 meccsel nyertek többet, mint egy évvel korábban, így 41-41-gyel keleti hatodikok lettek, miután tavaly a liga legrosszabb mérlegével végeztek még (15-67).

Budenholzer 513 pontot ért el a szavazáson (67 első hellyel), Kerr alig maradt el tőle, ő 471 pontig jutott (56 első hellyel) - ketten vitték el az első pozíciót 130 szavazóból 123-nál. Utánuk óriási a szakadék: Kidd 57 ponttal lett harmadik, a Boston Celtics edzője, Brad Stevens 50-nel a negyedik, a San Antonio Spurs legendája, Gregg Popovich 38-cal az ötödik, míg a Houston Rockets mestere, Kevin McHale 13-mal a hatodik.

A szavazás teljes végeredményét itt megtaláljátok - legalul a végső sorrend, fölöttük az összes szavazó és az általuk jelölt sorrend!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus