Mirotic mégis megy a Pelicanshez

Két nappal az eredeti tervek után, de megegyezett egymással a Chicago Bulls és a New Orleans Pelicans - Nikola Mirotic jövő évi szerződését garantálja új csapata.

Két napja számoltunk be róla, hogy Nikola Mirotic a New Orleans Pelicanshez tart, de akkor mégsem került pont az ügy végére. Az ok, mint kiderült, nem(csak) a liga pénzügyi szabályainak be nem tartása volt, hanem azon ment az egyezkedés, hogy a spanyol-montenegrói erőcsatár feloldja a no-trade vétójogát. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette ma este, hogy Mirotic megtette ezt, mert a Pelicans garantálja jövő évi, 12.5 millió dolláros bérét.

Wojnarowski jelentése szerint a Chicago Bulls Omer Asik mellett Tony Allent, Jameer Nelsont és egy első körös picket kapott cserébe Miroticért, KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint pedig emellett joga lesz kicserélni egy második körös picket a  Bullsnak a 2021-es drafton, míg a Pelicans Mirotic megszerzése mellett visszakapta azt a második körös draftjogát, amelyet a Quincy Pondexter-féle tranzakcióban küldött Chicagóba. A Bulls által kapott első körös a Pelicans 2018-as első körös draftjoga, amelyen minimális védettség van a hírek szerint - David Aldridge (nba.com) úgy tudja, hogy Top5 védett a pick 2018-ra, Johnson értesülései szerint pedig 2019-re Top8, ha nem menne át Chicagóba idén nyáron.

Allent és Nelsont a Bulls valószínűleg nem tartja meg, jó eséllyel kiteszik őket szabadlistára, bár ez még Wojnarowski forrásai szerint sem szentírás, csak valószínű. Aki biztosan búcsúzik Chicagótól, az a már említett Pondexter - őt ki kell tenni a keretből, hogy egyáltalán beférjenek az érkezők.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus