Nagy dobásra készül a Cavs

A Cleveland Cavaliers ahelyett, hogy spórolna, további erősítésekre készül Brendan Haywood szerződésével és első körös pickjükkel.

Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy a döntőben vereséget szenvedő Cleveland Cavaliers Brendan Haywood értékes szerződését és az első körös pickjét szeretné játékosra váltani - ezzel a draftjoggal egyébként a 24. helyen lehet választani. Mint ismert, a center kontraktusa 10.5 millió dollárra nő az eddigi 2.2 millió helyett a következő idényre, viszont teljes mértékben nem garantált augusztus 1-je előtt.

Amennyiben tehát egy csapat átveszi még júliusban és azonnal ki is dobja, egy nagyjából ekkora szerződésű játékossal spórolhat, miközben a Cavs egy hasonló fizetésű emberrel erősíthet. Technikailag a dolog nem mehet végbe, csak a draft után, mivel a 2016-os első körösét már elcserélte a Cavs, és előre egymás utáni években nem maradhat pick nélkül egy csapat - ha azonban a draftnak vége, elcserélhetik az ott kiválasztott játékost.

A dolog nem meglepő, évek óta szó van Haywood szerződéséről és arról, hogy a Cavs értékre fogja váltani, de úgy tűnik, Dan Gilbert tényleg nem sajnálja a pénzt. Egy esetleges csere nélkül is csak annyi a kérdés, hány 10 millió dollár lesz a Cleveland jövő évi luxusadója LeBron James, Kevin Love és Tristan Thompson várható maximum szerződése, illetve Iman Shumpert, JR Smith és Matthew Dellavedova új kontraktusai után - úgy, hogy ráadásul Kyrie Irving max szerződése is most indul majd.

Ha a posztokat nézzük, szinte biztosan nem magasember érkezik, hiszen Love és Anderson Varejao felépülésével nincs szükség 4-esre és 5-ösre - maximum biztosítéknak, de arra luxus lenne egy 10 milliós játékos. Az alsóbb posztokon már annál inkább kellene egy plusz ember, hiszen LeBron James mögött szinte senki bevethető nincs - igaz, mögé kell legkevésbé -, a hátvédeknél pedig Irving mögött Dellavedova, valamint a két ex-Knickses azok, akikkel komolyan számolhat a csapat, itt lehet majd erősítést várni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus